Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Advertisements

KASTE-ohjelma on sosiaali- ja terveysministeriön lakisääteinen strateginen ohjausväline valtakunnallisen sosiaali- ja terveyspolitiikan johtamiseen Lainsäädäntö.
Kuntamarkkinat Helsinki
Paavo Voutilainen Sosiaalijohtaja
Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
Lasten Kaste –laivaseminaari
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
PERHEHOIDON HYVÄT KÄYTÄNNÖT Perhehoitoliitto ry
Sosiaalihuollon laajan väestöpohjan erityispalveluiden organisointi Keski- Suomessa Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenneseminaari.
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
1 MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA Onko pakkolunastukselle vaihtoehtoa? Maanmittauspäivät 2011, Pori Kalle Konttinen Maanmittauslaitos / keskushallinto.
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
Mihin vie Sote-uudistus sosiaalipalvelut? Helsinki
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
neuvotteleva virkamies
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Perusterveydenhuollon kehittäminen / LAPIN KASTE
Perusturvalautakunta liite nro 5
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
POHJOIS-SUOMEN ALUEJOHTORYHMÄ WEBROPOL –KYSELYJEN TULOKSET Margit Päätalo, alueellinen suunnittelija puh
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
Österbottens förbund  Pohjanmaan liitto  Regional Council of Ostrobothnia ALUEET JA HYVINVOINTI Hyvinvointialan kehittäminen strategisena.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
TERVETULOA KAINUUSEEN! PaKaste – työkokous Kajaani
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
© Tampereen kaupunki Lainrikkoja-asiakkaat kunnallisen sosiaalityön haasteena Maria Palmgren johtava sosiaalityöntekijä Tampere.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
0 Yhteiset palvelut: perusperiaatteet  Ihminen ja hänen omat voimavaransa keskiöön (”Ratkaisun avaimet ovat asiakkaan taskussa”)  Palveluohjaus on avainasemassa.
Sosiaalihuoltolaki.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Kaste-ohjelman eteneminen Salme Kallinen
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Asiakkaan valinnanvapaus
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv
Mikä on koordinaatiohanke ja miten se tukee alueellisia kokeiluja
Järjestöjen sosiaali- ja terveyspalvelut 2017
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Palvelukulttuurin muutos
Sote-uudistuksen toimeenpano
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Osalliseksi tietoyhteiskunnasta –hanke Osku
Esityksen transkriptio:

Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste Pirjo Lehtovaara Projektikoordinaattori 9.5.2011 alkaen

Hanke kuuluu sosiaali- ja terveydenhuollon kansalliseen Kaste-kehittämisohjelmaan ja se toteutetaan 2010-2012 Keski-Suomi mukaan: toukokuu 2011- lokakuu 2012 hankkeen tavoitteena on lisätä vammaisen ihmisen osallisuutta, vahvistaa lähipalveluja ja turvata palvelujen erityisosaamista hanke koostuu yhdeksästä osahankkeesta, hanketta hallinnoi Eteva kuntayhtymä

hankealueella asuu 3,8 miljoonaa ihmistä ja se kattaa 12 maakuntaa ja ruotsinkieliset alueet Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Eteva kuntayhtymä, Kainuun maakunta kuntayhtymä, Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä, Kårkulla samkommun, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä ja Vaalijalan kuntayhtymä.  

Keski-Suomen osa-hankkeessa hankkeessa ovat mukana: alueen kunnat (Jyväskylän kaupunki , Saarikka , rahoitusta) Keski-Suomen sairaanhoitopiiri (rah.)

Kehittämisteemat Valtakunnallisesti hankkeessa on viisi kehittämisteemaa: palvelurakenteiden kehittäminen palveluohjaus ja -suunnittelu yksilöllinen asuminen henkilökohtainen apu osaamisen vahvistaminen Keski-Suomessa hanke kohdistuu: palvelurakennetyö

1. Palvelurakennetyö, toimenpiteinä esim. - kunnallisten / seudullisten moniammatillisten kehittämisryhmien perustaminen - (Perhe)palvelukeskusten kehittäminen ja perustaminen (lapset, nuoret ja nuoret aikuiset), esim. Jämsän malli - yhteiset palveluprosessit erityistason kanssa (kunnat/KSSHP/muut palveluntuottajat / valtakunnan tasolle keskitetyt palvelut).

2. Osaamisen vahvistaminen - uusi lainsäädäntö ja vammaiskäsitys : asiakkaiden itsemääräämisoikes, yksilölliset palvelukokonaisuudet - luovat yksilölliset ratkaisut: asiakkaan tuettu päätöksenteko, positiivinen riskinotto työskentelymalli, henkilökohtainen budjetointi, henkilökohtainen apu (yhteistyö Henkilökohtaisen avun keskuksen HAVU:n kanssa)

Koska Keski-Suomessa viimeisen 20 vuoden ajan kehitetty palvelurakennetta siten, että kunnat ovat vähitellen ottaneet vastuun vammaisten ihmisten palveluiden järjestämisestä omalla kotipaikkakunnalla, on uudessa tilanteessa syytä kiinnittää huomio palvelurakenteen kokonaisuuteen Palveluiden tulee toimia ensisijaisesti lähipalveluina mutta niiden tueksi tulee saada myös konsultatiivisia, kuntouttavia ja kriisipalveluita

Valtakunnallinen yhteistyö, aiheeseen tutustuminen K-S:n osahankkeen tavoitteiden realistisointi, kohdentaminen <- hankeaika : 5/2011- 10/2012 Perehtyminen aiemmin tehtyyn, olemassa olevaan Yhteydenotto alueen vp-työntekijöihin Hanketyöryhmän kokous 6.6.2011 Ohjausryhmän kokous 16.6.2011

Ajatuksia Ideoita Tarpeita Mukaantuloa

http://vammaispalveluhanke.eteva.fi/1