HÄMEENLINNAN SEUDUN TOIMITILAMARKKINAKATSAUS TAMMIKUU 2008

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

E XPERICON E XPERICON  Perustettu 1997, toimipiste Helsingin keskustassa.  Liikevaihto vuonna ,8 milj. 
Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Kauppakeskuksissa tehdään paljon yhteiskunnallisesti merkittäviä isoja ja pieniä tekoja…
MIHIN KANNATTAA JA USKALTAA SIJOITTAA? Asuntomarkkinat Varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio Ilmarinen 1.
MATKATOIMISTOJEN MARGINAALIVEROMENETTELY JA PARI MUUTA MIELENKIINTOISTA ASIAA PIKAISESTI Ari Pajukoski.
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
Renor Oy VAPAAT TILAT 1.krs: 135 m 2 Höyläämötie 3, Helsinki Vuokrausesite toimistotilaa 2012.
-tiedote Soliditet Finland Dun & Bradstreet Finland Oy
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Kansantaloutemme menestystekijät, uhat ja mahdollisuudet Tammikuun kihlaus –seminaari Pääjohtaja.
Sauna Contact Point Finland Miksi Cannes Lions? • Jos-et-ole-siellä-et-ole-olemassa -tapahtuma • Maailman mielipidemanipulaattorit ja mainosalan.
Suhdannekatsaus maaseudun yritysten kannattavuuteen ja rahoitustilanteeseen 2009/2010 Perttu Pyykkönen Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos Maaseudulta.
Renor Oy VAPAAT TILAT 2.krs: 366 m 2 3.krs: jaettavissa 201 m 2 Höyläämötie 3, Helsinki Vuokrausesite toimistotilaa 2010.
Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma
Lohjan Puhelin Oy 2007 J. Välkkynen
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Kaupallisten keskusten määritelmät •Suomen Kauppakeskusyhdistys on määritellyt kaupallisten keskusten käsitteet nimen, sisällön,
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Yrityksen arvonmääritys
ASUKASISÄNNÖINTI ASUMISEN TUKENA Asumisneuvojakoulutus, YM
Novell-kuulumiset Pekka Lindqvist
Koulutuskeskus Salpaus Hyvä Yritys /Georges Segura - Outi Salmela Tervetuloa! Hyvä Yritys (ammatillinen oppimisympäristöjen kehittämishanke)
Täyttä elämää – heikkona ja vahvana Kohtaamisen paikkoja
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Internetmarkkinointi Venäjällä – kotipesä kuntoon.
19.– , Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Logistiikka/Varasto Enontie 2, Kauhajoki Enontie 2, Kauhajoki.
Startti 2020 EU-rahoitusmahdollisuudet Pohjois-Savossa Jorma Holopainen, hallituksen puheenjohtaja Kalakukko ry:n kehittämisstrategia.
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
LogiCity Tuomas Mikkola Turun Seudun Kehittämiskeskus
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
Helmikuu 20101Realia Management Oy / Juha Kirvesmies HÄMEENLINNAN SEUDUN TOIMITILAMARKKINAKATSAUS TIIVISTELMÄ HELMIKUU 2010.
Hämeenlinnan seudun Toimitilamarkkinakatsaus Tiivistelmä Realia Management helmikuu 2011.
HÄMEENLINNAN SEUDUN TOIMITILAMARKKINAKATSAUS TAMMIKUU 2008
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Projekti: Iso rinkeli.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Asuntokaupassa piilee kaksi sudenkuoppaa Kiinteistönvälittäjäbarometri ja asuntomarkkinat syksyllä 2014 Sisä-Suomi.
Mitä jäi käteen projektista?
Nykytilan yhteenveto Muut palvelut -ryhmä. Kadut pähkinänkuoressa Volyymierot –Katujen kokonaispituus vaihtelee välillä 13 ‒ 225 km –Jk + pp-tiet kokonaispituus.
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
2008 OSUUSTOIMINTATUTKIMUKSEN PÄIVÄ 2008 CASE HATTULA: MAASEUDUN KESTÄVIEN ELINKEINOJEN KEHITTÄMINEN KANTA- HÄMEEN KUNNISSA.
1 Tervetuloa!. 2 Säästöpankit osa suomalaista yhteiskuntaa jo lähes 200 vuotta Säästöpankit muodostavat Suomen vanhimman pankkiryhmän. –Ensimmäinen Säästöpankki.
TAITEIDEN TALO VUOSAAREEN Helsingin kaupungin yhteismarkkinointitilaisuus Hotelli Rantapuisto Liisa Winberg, Vuosaari-toimikunnan pj.
ILMAILULAITOS KUOPION LENTOASEMA
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
Esperi Care Parempaa hoitoa
Kahvi Pähkinärinne-seura ry, Arno de la Chapelle Alueen valtuutettu, Lauri Kaira Kirjastotoimen johtaja, Mikko Vainio Nuorisotoimen johtaja, Eija Ahola.
Miten turvata infraosaaminen 2020 Turku
Suomen kasvukäytävän keskipisteessä Linnan Kehitys Oy Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
Kilpailukykyä strategisella maankäytöllä Kommenttipuheenvuoro Pekka Söderling
Sivu 1 Manner-Suomen maaseutuohjelman toimeenpano Tilannekatsaus
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA 2010 Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi hyvin.
Erikoiskauppa Rakokivessä Osta läheltä – kehitä kuntaasi seminaari Mervi Lilja Liikkeenharjoittaja Nastolan Kirja ja Lelu
© Timo Lindholm, Juhani Kettunen ja Edita Publishing Oy
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
KANSANTALOUS 3 KYSYNTÄ JA TARJONTA 1© Timo Lindholm, Juhani Kettunen ja Edita Publishing Oy.
Lähetekeskustelu opiskelijakeskuksen reunaehdoista AYYE 7/2016.
” Helsingin tapahtumia yhdessä applikaatiossa”
19 Yritys tavoittelee voittoa s
Kysynnän ja tarjonnan laki
mahdolliset Kilpailijat
KILPAILIJAT.
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Uudellemaalle kilpailukykyä asuntopolitiikan kautta
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Tilinpäätöstiedote 2018 Toimitusjohtaja Petri Roininen
Esityksen transkriptio:

HÄMEENLINNAN SEUDUN TOIMITILAMARKKINAKATSAUS TAMMIKUU 2008 In association with Realia Management Oy / Juha Kirvesmies 28.1.2008

Hämeenlinnan seudun toimitilamarkkinakatsaus 2008 Yleistä Hämeenlinnan toimitilamarkkinat toimivat valtakunnallisestikin vireästi, hyvien tilojen tarjonta on hiipunut lähes olemattomaksi. Hämeenlinnassa on toteutettu ja on edelleen vireillä useita merkittäviä toimitilahankkeita. Vuonna 2007 lisää ulkomaisten kiinteistösijoittajien investointeja (mm. Vanajantien toimistotalo, Tiiriön uudet retail parkit, Konecranes sekä uunituoreena merkittävien paikallisten hotellien omistus osana isoa kiinteistöportfoliota). Uusia merkittäviä toimijoita alueelle olivat vuonna 2007 Etola-yhtiöt Hämeenlinnan Moreeniin ja Onninen Hattulan Merveen. Huomioitava on myös Kauppakeskus Tuulosen mittava laajennus valtakunnallisesti merkittäväksi kauppapaikaksi. Tarjonta – kysyntä Hyväkuntoisten nykyaikaisten tilojen tarjonta vähäistä. Epäkurantteja (kunto, toimivuus, sijainti) tiloja on tarjolla, mutta käyttäjiä niihin on usein vaikea löytää. Toimitilojen kysyjät ovat sekä paikallisia yrityksiä että muualta alueelle tulevia. Liiketilat Ydinkeskustassa on kehitetty liikekiinteistöjä, eikä parhailla paikoilla tarjontaa ole. Keskustan liikekiinteistöjen kehittäminen jatkuu edelleen. Tiiriön rakentuminen on jatkunut (uusi Prisma ja toinen liikekiinteistö), tontit ovat nyt loppu. Moottoritien kattaminen on kaavoitusvaiheessa, uutta liiketilaa on tulossa 30.000 m2. Liiketilojen markkinavuokrat vaihtelevat huikeasti välillä 7–50 €/m2/kk riippuen ennen kaikkea sijainnista ja tilan koosta. Toimistot Kysyntä on etupäässä pienten ydinkeskustan tilojen vuokrakysyntää – tarjonta on niukkaa. Huomioitavaa on myös uusien toimistotalojen rakentuminen, lisää on tulossa. Markkinavuokrat ovat keskustan olemassa olevassa tilakannassa hieman nousseet tasoon 9–13 €/m2/kk. Uudisrakennusten laadultaan ja toimivuudeltaan paremmissa toimistoissa 16–19 €/m2/kk. Teollisuus- ja varastotilat Nykyaikaisista teollisuus- ja varastotiloista pulaa. Vuokrauskysyntää on moderneista tiloista. Hämeenlinnan Moreenissa, Janakkalan Rastikankaalla, Hattulan Mervessä ja Lammin Jahkolassa uudisrakentamista. Vuokrat ovat haarukassa 4,00–5,50 €/m2/kk Teollisuustonttien hinnat edullisia, ympäristökunnissa 1–3 €/maa-m2 ja Hämeenlinnassa 6–12 €/maa-m2. Ympäristön kuntien toimitilamarkkinoista Ympäristön maaseutukunnissa toimitilamarkkinat toimivat rauhallisesti. Tarjontaa ja kysyntää on vain silloin tällöin, kauppoja ja vuokrauksia tehdään harvakseltaan. Kauppakeskus Tuulonen laajenee merkittäväksi valtakunnalliseksi kauppapaikaksi. Onnisen teräslogistiikka Hattulan Merveen. Janakkalan Teollisuusalueet Oy osti Tume-Agrin kiinteistön, yritys jäi vuokralle. Näkymät Keskeinen sijainti mahdollistaa vakaan kehityksen. Hämeenlinnan seudun toimitilamarkkinat jatkuvat virkeinä. Perusedellytykset hyvät, mutta miten turvata toimitilojen tarjonta pienille kasvaville yrityksille – panostus joustavaan kaavoitukseen ja infrastruktuuriin. Realia Management Oy / Juha Kirvesmies 28.1.2008

Toimitilojen markkinavuokrat Hämeenlinnan seudulla 130 Realia Management Oy / Juha Kirvesmies 28.1.2008