Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Työpaja I: Toimenpide- ja palveluideoiden tunnistaminen ja asiakastarpeet/palvelut -matriisin kuvaaminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jyväskylän kaupungin viestintä Vammaispalveluiden asiakasraati Emmi Hyvönen viestintäpäällikkö, perusturvapalvelut.
Advertisements

TILDA-Verkkotilastointi
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Arkistosektorin KDK- yhteistyöverkosto KDK ja sen arkistosektorin yhteistyöverkosto –seminaari Arkistoneuvos Jaana Kilkki Arkistolaitos.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Maaseutuvirasto Varainhoito-osasto Tukien maksatusyksikkö
SOPIMUS PRO: VIESTINTÄMODUULI ”ASIAKKUUKSIEN HALLINTAA JA YHTEYDENPITOA NYKYAIKAISILLA SÄHKÖISILLÄ MENETELMILLÄ” MARLEENA LEHTONEN.
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
METSO- toimintaohjelma Monimuotoisuuden turvaaminen yksityismetsissä – kokemuksia tähän asti Lea Jylhä METSO-ohjelman valtakunnallinen vuosiseminaari
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
Opasnet-kanta/Päivi Meriläinen1 Opasnet-kanta tietovarastona ja -lähteenä. Juomaveden terveysriskit ja kloorauksen sivutuotteet Päivi Meriläinen,
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Yleiskaavaselvityksen toteuttaminen Helena Mäkelä, Kari T. Korhonen, Tuula Packalen, Hannu Hirvelä Kaavoituksen vaikutukset.
VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND SYSTEEMINEN NÄKÖKULMA ASIANTUNTIJAYHTEISTYÖHÖN Systeemiälytapaaminen Kristiina Hukki.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Käsitemalli kuvaa relevantit tiedot kohdealueelta. Tietotarpeet määrittävät relevantit.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen sisältö tiivistetysti: Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Arkkityön.
Viitelistat tietopalvelusta tilauksesta –kenelle ja miten Leena Koivula HY:n käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kirjasto Arja Niskala HY:n oikeustieteellisen.
Metlan tutkimusaineistojen löydettävyyden parantaminen Tutkimushenkilöstön päivät, Rovaniemi Anu Kantola Tutkimusaineistoprojektin ”Metatieto.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Luotettavaa tietoa KARELIA AMK, Kirjasto Sisältö o Miten tunnistat luotettavan tiedon? o Emme elä villissä lännessä - muista tekijänoikeudet!
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT
Päiväkeskus osana kuntien päihdetyötä Matti Mäkelä Pikassos Oy
KIT-toiminnan strategiset toimenpiteet vuodelle 2015 Osallistuminen ja Toimintakyky Kulttuuri ja hyvinvointi.
Palveleva tietoarkisto. Tietoarkisto arkistoi ja välittää sähköisiä tutkimusaineistoja tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun edistää tieteen avoimuutta.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Laadullisten tutkimusmenetelmien kurssi Liisa Ilomäki Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus Psykologian laitos, Helsingin yliopisto
Kirjastot ja Google Ari Muhonen ylikirjastonhoitaja Teknillisen korkeakoulun kirjasto
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Ti Sisältötuotanto Abdoulmajid Hakki DI Sisältötuotanto.
KITKA-PROJEKTI ? MIKÄ, MISSÄ MENNÄÄN ? Niitä ja näitä NELLIstä KITKA 2-projektikoordinaattori Virva Soikkeli.
Jäsentyytyväisyyskysely 2016 Etelä-Karjalan kauppakamari.
Prosesseista palveluihin
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
VMI-tiedot verkossa Kari T. Korhonen.
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Jarmo Toivanen ja Erkki Rämö
Tutkimusinfrastruktuurien tietopankki
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
… … … … … … … … ….
LUMI-hakupalvelu kokoaa ulkomaisia verkkojulkaisuja
Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilytyksen palvelukokonaisuus Työsuunnitelma
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Aineistotyyppi työpaja
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
EU 965/2012, ORO.GEN.200 SMS implementointi AOC:n haltijat
Sensitiiviset aiheet ja tutkimusetiikka
Aineistoja taloustiedon opetukseen Iina Lario Suomen Pankki
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Kooste työpajan kysymyksista
Kelan tilastotietopalvelu potilas- järjestöjen työn tukena
Esityksen transkriptio:

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Työpaja I: Toimenpide- ja palveluideoiden tunnistaminen ja asiakastarpeet/palvelut -matriisin kuvaaminen

Yleiset palvelut Tutkimuksen ja tietämyksen hallinta Tietopalvelut - Julkaisupalvelu - Selkoartikkelipalvelu - Metsäkuva-arkisto - Tuloskalvosarjat - Uutiskirjeet -Tutkimusaineisto-palvelu - Tilastopalvelu Tietämys/Asiantuntija- palvelut - Tietämyksen help desk -Asiantuntijapalvelu Road show-seminaari - Teemakeskustelu - Innovaatiotilaisuus - Missä mennään tilaisuus Tutkimuspalvelut - Tutkimusohjelma - Tilaustutkimus Yleiset palvelut voidaan luokitella tarkemmalla tasolla seuraaviin palveluryhmiin Viranomaistehtävät

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Tietopalvelut Julkaisupalvelu - Palvelusta löytyvät a) Tieteelliset julkaisusarjat - tällä hetkellä Metsätieteen aikakauskirja ja Silva Fennica ja b) muut julkaisusarjat - tällä hetkellä Dissertationes Forestales (metsätieteellisten väitöskirjojen julkaisusarja), Metlan työraportteja -sarja (Working Papers), Metsäsektorin suhdannekatsaus ja Metsätilastollinen vuosikirja Selkoartikkelipalvelu - Metsäkirjasto tarjoaa luotettavaa, riippumatonta ja ajantasaista tietoa metsästä jokaisen suomalaisen ulottuville. Selkokielisistä artikkeleista löytyy linkit tarkempaan. tietoon esim. alkuperäiseen tutkimusjulkaisuun, aineistoon tai asiantuntijaan. Metsäkuva-arkisto - Metlan kuva-arkiston kuvia lainataan myös Metlan ulkopuolisille käyttäjille/asiakkaille eri käyttötarkoituksiin korvausta vastaan. Lisäksi Metla tuottaa tilattaessa kuvauspalveluja. Tuloskalvosarjat - Tuloskalvosarja on sähköisesti julkaistava tiettyyn tutkimukseen tai asiantuntijatyöhön liittyvä tiivistetty esitys tuloksista. Uutiskirjeet - Uutiskirjeitä ajankohtaisista aiheista metsäntutkimuksessa. Tutkimusaineistopalvelu - Ensimmäisessä vaiheessa käyttäjä voi hakea/selata Metlan tuottamia tutkimusainestoja metatietoliittymän kautta ja toisessa vaiheessa toteutetaan tutkimusaineistojen semanttinen hakupalvelu Tilastopalvelu - Kattavasti metsätalouden ja -teollisuuden tilastoja

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Tietämys/Asiantuntija-palvelut Tietämyksen help desk - Tietopankki tietyn aiheen olemassa olevesta tutkimuksista Metlassa ja muualla Asiantuntijapalvelu - Metlan asiantuntijat ovat käytettävissä, kun tarvitset metsiin liittyvää tietoa tai osaamista: asiantuntijaesitelmät ja –luennot, neuvonta ja opastusta, maastokäynnit, henkilökohtaiset tapaamiset, asiantuntijalausunnot, metsäntutkimustulosten esittely maastokohteilla mm. retkien yhteydessä. Road show-seminaari - Metla asiantuntijoiden järjestämiä road show -tyyppisiä kiertäviä tutkijaseminaareja yhteistyössä kentän ja alueiden kanssa esim. "Kustannustehokas metsänhoito -seminaarisarja. Missiotilaisuuksia, joilla eriytetyt kohderyhmät. Teemakeskustelu - Asiakkaille järjestetään asiakasryhmä tapaamisia ja teemakeskusteluja tutkimuksen tilasta joko kasvotusten tai webinar-palvelun avulla. Innovaatiotilaisuus - kahdenkeskiset tai verkostotoimijoiden väliset tilaisuudet uusien innovaatioiden synnyttämiseen ja kehittelyyn Missä mennään tilaisuus - Asiakaskohtaiset, vuorovaikutteiset tilaisuudet, joissa esitellään ajankohtaisia asioita ja keskustellaan niiden aiheuttamista toimenpiteistä

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Tutkimuspalvelut Tutkimusohjelma - Tutkimusohjelmat ovat ajankohtaisia, monitieteisiä, laajoihin asiakokonaisuuksiin keskittyviä määräaikaisia kokonaisuuksia. Tilaustutkimus - Metlan asiantuntemus, tutkimusteknologia ja osaava henkilöstö ovat käytettävissä asiakkaan tilauksesta tehtäviin tutkimuksiin sekä muihin asiakkaan tarpeista lähteviin palveluihin kuten koulutus- ja konsultointitehtäviin. Tilauspalvelut suunnitellaan asiakkaan tarpeita vastaaviksi. Samalla sovitaan hankkeisiin liittyvistä toteutusperiaatteista, tulosten julkaisusta sekä syntyvien aineistojen omistus- ja hallintakysymyksistä

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Muita yleisiä palveluja Radiokyselytunti Keskustelufoorumeja Verkkokeskustelut Ohjausryhmätoiminta

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Työpaja I – toimeksiannon ohjeistus 1.Priorisointi – Priorisoikaa asiakastarpeet asteikolla 1-3 (1 = tärkein) muuttamalla ruksit (x) numeroiksi. Jatkokäsittely aloitetaan tärkeimmistä asiakastarpeista. 2.Kohdealueen asiakastarpeista johdetut toimenpide- ja palveluideat – Täydentäkää sarakkeeseen ”Toimenpideideat” lisää ideoita ja edellytyksiä, miten ko. asiakastarpeeseen vastataan – Täydentäkää ne rivit, jotka olette rastittaneet kohdealueellanne merkittäviksi – Tavoitteena on tunnistaa käytännön toimenpiteitä asiakastarpeiden toteuttamiseen

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Työpaja I – toimeksiannon ohjeistus 3.Asiakastarpeiden mäppäys yleisiin palveluihin – Merkitkää matriisiin (excel) rasti (x), jos kohdealueellanne asiakastarve voidaan täyttää yhdellä tai useammalla yleisellä palvelulla – Tavoitteena on tunnistaa mitä yleisiä palveluja voidaan käyttää asiakastarpeen toteuttamiseen 4.Substanssipalvelujen nimeäminen – Lisätkää tyhjiin sarakkeisiin otsikoiksi substanssipalveluja, joilla asiakastarve kohdealueellanne toteutetaan ja merkitkää rasti (x) ko. palvelun kohdalle matriisiin – Tavoitteena on tunnistaa kohdealueen erityisiä sisältöön perustuvia konkreettisia palveluja

Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Kiitos TIETO osaaminen hyvinvointi metsä