Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen sisältö tiivistetysti: Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen sisältö tiivistetysti: Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto."— Esityksen transkriptio:

1 KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen sisältö tiivistetysti: Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto AKTIVA:n ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI:n mahdollisuuksia palvella kaakkois-suomalaisia koneistusalan yrityksiä kouluttamalla niiden tarpeisiin osaavaa työvoimaa huomioiden uuden tekniikan ja työperäisen maahanmuuton vaikutukset. Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto AKTIVA:n ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI:n mahdollisuuksia palvella kaakkois-suomalaisia koneistusalan yrityksiä kouluttamalla niiden tarpeisiin osaavaa työvoimaa huomioiden uuden tekniikan ja työperäisen maahanmuuton vaikutukset. Hankkeessa tuotetaan asiantuntijatyöllä venäjänkielistä aineistoa koneistusalan ydinosaamisesta ja lisätään AKTIVA:n ja EKAMI:n koneistusalan opettajien ammattitaitoa kouluttamalla heitä uusien työstökoneohjelmien käyttäjiksi ja kouluttajiksi (AKTIVA: Heidenhain-ohjelma, EKAMI: Siemens Sinutrain-ohjelma). Hankkeessa tuotetaan asiantuntijatyöllä venäjänkielistä aineistoa koneistusalan ydinosaamisesta ja lisätään AKTIVA:n ja EKAMI:n koneistusalan opettajien ammattitaitoa kouluttamalla heitä uusien työstökoneohjelmien käyttäjiksi ja kouluttajiksi (AKTIVA: Heidenhain-ohjelma, EKAMI: Siemens Sinutrain-ohjelma).

2 KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen konkreettiset tuotokset ja tulokset : on tuotettu venäjänkielinen ydinaineisto koneistajakoulutukseen on tuotettu venäjänkielinen ydinaineisto koneistajakoulutukseen on tuotettu selkokielistä koulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen on tuotettu selkokielistä koulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen on tuotettu verkkokoulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen on tuotettu verkkokoulutusmateriaalia koneistajakoulutukseen osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat ovat saaneet perehdytystä verkko-opetukseen osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat ovat saaneet perehdytystä verkko-opetukseen osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat on koulutettu käyttämään Siemens Sinutrain- ja Heidenhain- ohjausjärjestelmiä, ml. äidinkielenä venäjää puhuva opettaja, joka pystyy opettamaan venäläisiä maahanmuuttajia osallistuvien oppilaitosten koneistusalan aikuisopettajat on koulutettu käyttämään Siemens Sinutrain- ja Heidenhain- ohjausjärjestelmiä, ml. äidinkielenä venäjää puhuva opettaja, joka pystyy opettamaan venäläisiä maahanmuuttajia

3 KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Koulutusmateriaalien sisältö : 1) Venäjänkielinen ydinaineisto : Erilaiset sahat, työstömenetelmät, työkoneet, leikkuunesteet, terät, mittalaitteet- ja välineet ym. venäjäksi Erilaiset sahat, työstömenetelmät, työkoneet, leikkuunesteet, terät, mittalaitteet- ja välineet ym. venäjäksi Tekstin lisäksi kuvia ja esimerkkilaskelmia Tekstin lisäksi kuvia ja esimerkkilaskelmia Suomalaisen oppikirjan sisällysluettelo on käännetty venäjäksi ja aiheiden oheen on lisätty viittaukset vastaaviin kohtiin venäjänkielisessä oppikirjassa, joita on hankittu opiskelijoiden käyttöön 10 kpl Suomalaisen oppikirjan sisällysluettelo on käännetty venäjäksi ja aiheiden oheen on lisätty viittaukset vastaaviin kohtiin venäjänkielisessä oppikirjassa, joita on hankittu opiskelijoiden käyttöön 10 kpl Työturvallisuusohjeita venäjäksi ja niiden käännös suomeksi suomalaisia opettajia varten, aiheina mm. sorvaus, jyrsintä, poraus, työskentely hiomakoneella Työturvallisuusohjeita venäjäksi ja niiden käännös suomeksi suomalaisia opettajia varten, aiheina mm. sorvaus, jyrsintä, poraus, työskentely hiomakoneella

4 KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa 2) Selkokielinen koulutusmateriaali: Taulukkomuotoinen työkaluluettelo, jossa on ko. työkalun kuva ja nimi suomeksi ja venäjäksi sekä tyhjä sarake opiskelijoiden omia merkintöjä varten Taulukkomuotoinen työkaluluettelo, jossa on ko. työkalun kuva ja nimi suomeksi ja venäjäksi sekä tyhjä sarake opiskelijoiden omia merkintöjä varten Helppolukuinen Power-point –esitys, joka sisältää kuvia, ääntä ja tekstejä. Opiskelija etenee painikkeiden avulla, voi kuunnella tai lukea ohjeita sekä tarvittaessa palata takaisin. Aloitussivulla on 4 painiketta: piirustukset, laskukaavat, työjärjestys ja perusinfo opiskeluaiheesta esim. pistepuikon sorvaus ja karkaisu. Helppolukuinen Power-point –esitys, joka sisältää kuvia, ääntä ja tekstejä. Opiskelija etenee painikkeiden avulla, voi kuunnella tai lukea ohjeita sekä tarvittaessa palata takaisin. Aloitussivulla on 4 painiketta: piirustukset, laskukaavat, työjärjestys ja perusinfo opiskeluaiheesta esim. pistepuikon sorvaus ja karkaisu. 3) Verkkokoulutusmateriaali: Yhteinen Moodle-alusta käytössä Yhteinen Moodle-alusta käytössä Opiskeluaiheet on ryhmitelty oppijaksoiksi, jotka sisältävät perusharjoituksia aloitteleville opiskelijoille esim. kierreharjoitus. Opiskeluaiheet on ryhmitelty oppijaksoiksi, jotka sisältävät perusharjoituksia aloitteleville opiskelijoille esim. kierreharjoitus. Aineisto sisältää kuvia, tekstejä ja ääntä (puhuttuja ohjeita) suomeksi ja jatkossa mahdollisesti myös venäjäksi Aineisto sisältää kuvia, tekstejä ja ääntä (puhuttuja ohjeita) suomeksi ja jatkossa mahdollisesti myös venäjäksi

5 KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Pilottikoulutukset: Lappeenrannassa opiskelumateriaaleja testataan manuaalikoneistajakoulutuksessa, johon osallistuu venäjänkielisiä opiskelijoita Lappeenrannassa opiskelumateriaaleja testataan manuaalikoneistajakoulutuksessa, johon osallistuu venäjänkielisiä opiskelijoita Kotkassa opiskelumateriaaleja testataan muiden kuin venäjänkielisten opiskelijoiden, mm. ranskankielisten opiskelijoiden avulla Kotkassa opiskelumateriaaleja testataan muiden kuin venäjänkielisten opiskelijoiden, mm. ranskankielisten opiskelijoiden avulla Tulosten esittely loppuseminaarissa: Projektin tuotoksia esitellään koneistuskoulutuksen ajankohtaispäivillä Imatralla 1.12.2009. Tilaisuutta markkinoidaan erityisesti Kaakkois-Suomen alueen koneistusalan yrityksille. Projektin tuotoksia esitellään koneistuskoulutuksen ajankohtaispäivillä Imatralla 1.12.2009. Tilaisuutta markkinoidaan erityisesti Kaakkois-Suomen alueen koneistusalan yrityksille.


Lataa ppt "KoKo – Koneistuskoulutuksen kehittäminen Kaakkois-Suomessa Hankkeen sisältö tiivistetysti: Kehittämishankkeessa parannetaan Etelä-Karjalan aikuisopisto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google