Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio, 15.2.2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Advertisements

SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
WinhaWiivi Taija Oksanen Tähän syvätty kuva.
Kuvittele jos käytössänne olisi IT- monitoimityökalu, jolla hallitsette useita organisaation tiedonhallinnan haasteita?! 1. Ajanhallinta -jaettava kalenteri.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Valtteri Suominen Deviantart.
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Palveluhakemiston prosessit Marketvisio Oy1.
PeLE-henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen ( PLE = Personal Learning Environment)
Avoin arviointi erityistilanteessa. Tilannetiedotus Opasnetissä Jouni Tuomisto, THL, Kuopio.
Päätösanalyysia ja riskinhallintaa tapausesimerkin kautta Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola THL.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Tiedon kuvaaminen Opasnet-wikissä Virpi Kollanus THL / YMAL Avoimen arvioinnin ja Opasnetin käyttökoulutus -seminaari
YMALin strategia: tavoitteet ja painopistealueet.
Arviointi ja mallitus: avoin arviointi (open assessment)
Guide Jouni Tuomisto, THL Johdanto TEKAISU (ympäristöstä aiheutuvien TErveyshaittojen arviointi KAIkkeen SUunnitteluun ja päätöksentekoon) on kolmevuotinen.
YMALin strategia: tavoitteet ja painopistealueet.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
Opasnet-kanta/Päivi Meriläinen1 Opasnet-kanta tietovarastona ja -lähteenä. Juomaveden terveysriskit ja kloorauksen sivutuotteet Päivi Meriläinen,
TTL Sosiaalisessa mediassa
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Kuvittele jos Yrityksellänne olisi käytössään IT- linkkuveitsi, jolla hallitsette useita Yrityksenne tiedonhallinnan haasteita?! 1. Yrityksen tiedostojenhallinta.
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto - puheenvuoro käyttäjäkyselystä Eija Suikkanen
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
Asiantuntijaryhmät UKJ-suunnittelussa UKJ-seminaari Ari Ahlqvist.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Maaseutu.fi on uudistunut -
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
KOULUTUSPALVELUT, Paula Airaksinen Noppa-portaali opintoja sujuvoittamassa Paula Airaksinen, koulutuspalvelut.
Asiantuntijaryhmät UKJ-suunnittelussa UKJ-ohjausryhmän kokous Minna Kivinen.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Muuttuva viestintä yhdistyskentän tukena
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
TUTKIMUSAINEISTOPROJEKTI 2009/2010 Tavoitteena tutkimusta helpottavia ja tehostavia tietokantoja. Huolehditaan tietoaineistojen säilyttämisestä, saatavuudesta.
Opasnet – väline tieteellisen tiedon jalkauttamiseen Jouni Tuomisto, Ympäristöterveyden osasto, THL, Kuopio.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
Ossi Mäntylahti Yhteiskunnallinen näkemys: tekijänoikeus- lainsäädännön ja käytäntöjen vaikutus suomen kieleen digitaalisella aikakaudella
Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla on laajalti omaksuttu verkostomainen sähköinen työskentely yli organisaatiorajojen. Kuluttajille tarkoitettujen.
Miten tapahtumani on uutinen?
Kulttuurituottaja (yamk) opinnäytetyö: Seinäjoen kevytversio tilaaja- tuottajamallista Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen haaveena on olla joustava, muuttuvaan.
Opasnet päätöksenteon työkaluna Jouni Tuomisto, THL.
Käyttäjäkysely osana Lahden kaupunginkirjaston palautejärjestelmää Jari Tyrväinen Kirjastotoimen apulaisjohtaja Kansallisen käyttäjäkyselyn keskustelu-
Tietoaineistot sisällönkuvailulla tietoresurssiksi – miksi, mitä, miten ? MATRI-seminaari Tietoaineistojen sisällönkuvailu ja sanastot Maj-Lis.
Maj-Lis Aaltonen MI Tietorakenteet Oy tietojärjestelmien suunnittelu, toteutus ja käyttöönotto ETM, informaatikko, toimitusjohtaja MATRI-yhteistyössä vuodesta.
”klick”. Apteekin yhteystiedot saat näkyviin valinnan jälkeen. Lääkkeejakopäivän valinta. ”klick”
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
Analyysissä huomioitavaa
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Äidinkieli 2 Puheenvuoroteoriaa. Puhuminen Seuraavassa yleistä teoriaa, tietoiskuohjeet s. 12.
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Minera-malli Opasnetissa Jouni Tuomisto, THL Minera-tiimi.
Työtilan löydät osoitteesta:
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Työelämän tekstejä sähköposti.
Informaatikot Päivi Kanerva ja Minna Toikka
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007.
Määräys käyttöoikeuksien perusteista
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Esityksen transkriptio:

Oman sivuston perustaminen Opasnetiin Kuopio,

Milloin oma sivu Opasnetiin? On jokin oma aihe, joka vaatii käsittelyä. Aiheella merkitystä yhteiskunnalle tai tietylle ryhmälle. Aiheeseen liittyvä tieto on pääasiassa julkista. Tiedon tuottajat ja/tai tarvitsijat ovat hajallaan. Jäsennetty tarkastelu olisi eduksi.

Millaisista aiheista voi avata sivun? Aiheita ei ole rajattu. Esimerkkejä: –Partioyhdistyksen perustaminen –Pohjois-Korean avustustoimet

Pohjois-Savon Partiotuki

Pohjois-Korean avustustaminen

THL:n strategia

Erityistilanne

Opasnetin mahdollisia käyttökohteita erityistilanteissa. Nopea viestintäkanava kaiken julkaistavissa olevan tiedon levittämiseen. "Yhden luukun" viestintäkanava. Kysymys- ja vastauspalsta kansalaisille. Tietovarasto yksityiskohtaiselle tiedolle jälkiarviointia varten. Viranomaisten keskinäisen tiedonvaihdon väline. Työtila jälkitilanteen selvittelyyn ja raportointiin. Rajapinta vaikutusarviointien kommentointiin ja kritisointiin.

Opasnetin osia ja niiden käyttö erityistilanteessa. Osa Sisältö Tiedot heti luettavis sa? Kenellä muokkausoik eus Huom. Erityistilannett a koskeva internetsivu Erityistilanteen kuvailu ja mahdolliset toimintaohjeet Kyllä Opasnet- vastaava Tiedottamisen "yksi luukku". Erityistilanteen keskustelusivu Tilannetta tai sen kuvausta koskeva keskustelu Kyllä Kaikilla, tarvittaessa voidaan rajoittaa Käyttö vaatii kirjautumisen. Kommentointi kenttä Tilannetta tai sen kuvausta koskevien kommenttien keruu Ei Kaikilla myös ilman kirjautumista. Kommentit tulevat näkyviin vasta Opasnet-vastaavan hyväksyttyä ne. Opasnet- tiedostonhallin ta Erityistilanteeseen liittyviä tiedostoja Kyllä Opasnet- vastaava Muut Opasnet-sivut Tietoja terveydestä, ympäristöstä ja muusta siihen liittyvästä. Kyllä Kaikilla kirjautuneilla. Sisältöä tuotetaan jatkuvasti eri projekteissa.

Avoimen verkkotyöskentelyn tavoitteet Tehokkuus: –Tieto kerätään yhteen paikkaan, joka on kaikkien tiedossa. Näin sekä tiedon tarvitsijat että tarjoajat kohtaavat toisensa nopeasti, eikä tiedon haeskeluun kulu aikaa (sen jälkeen kun joku on tiedon löytänyt ja syöttänyt Opasnetiin). Tiedon jakelu: –Jos alusta asti tiedotetaan, että uusin tieto on internetissä yhdessä paikassa, se vähentää puheluita ja antaa työrauhaa. Myös linkin jakelu on yksinkertaista, eikä lehdistötiedotteita tarvitse lähettää erikseen. Hiljaisen tiedon keruu: –Erityistilannetta hoitavan organisaation ulkopuolella olevan tiedon kerääminen on mahdollista nopeastikin, kun tarjotaan helposti käytettävä nettityötila tiedon keruuseen. Jälkitilanteen hoito: –Joissakin tilanteissa jälkitilanne muodostuu erityisen ongelmalliseksi, jos jää epäselväksi, kuinka suurta haittaa aiheutui, saatiinko vaaralliset altisteet pois ympäristöstä, ja onko kaikki tarpeellinen todellakin jo tehty. Tällaisia tilanteita varten voidaan tarvita erityistilanteen jälkeistä riskinarviointia. Opasnet tarjoaa työkaluja tällaiseen internet-pohjaiseen arviointiin, joka voidaan tehdä suoraan täydentäen erityistilanteen aikaista sivua.

Heande tutkimusprojekteissa Suojattu sivusto, vaatii salasanan Kaksi suojaustasoa –Kaikki sivustolle pääsevät näkevät sivun –Vain määritelty ryhmä näkee sivun Toisin kuin Opasnetissä, tekijän- ja käyttöoikeudet säilyvät kirjoittajalla. Mikä tahansa tutkimusprojekti voi perustaa oman sivun aineistonsa käsittelyyn. –Projekteja: Finmerac, Bioher, Claih, Intarese, Heimtsa, Hiwate, Bepraribean, Plantlibra, Hitea, Altti, Seturi, PAMM, Tapas, Vesirisk, Polaris…