Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ossi Mäntylahti Yhteiskunnallinen näkemys: tekijänoikeus- lainsäädännön ja käytäntöjen vaikutus suomen kieleen digitaalisella aikakaudella www.ossimantylahti.com.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ossi Mäntylahti Yhteiskunnallinen näkemys: tekijänoikeus- lainsäädännön ja käytäntöjen vaikutus suomen kieleen digitaalisella aikakaudella www.ossimantylahti.com."— Esityksen transkriptio:

1 Ossi Mäntylahti Yhteiskunnallinen näkemys: tekijänoikeus- lainsäädännön ja käytäntöjen vaikutus suomen kieleen digitaalisella aikakaudella www.ossimantylahti.com

2 Kolme pointtia Monikielisyys on eurooppalaisille kilpailuetu Ahdasmielinen ja vanhanaikainen tekijänoikeus Ratkaisu: Rosettan kivi 2.0

3 www.ossimantylahti.com Osa 1: Monikielisyys on eurooppalaisille kilpailuetu

4 www.ossimantylahti.com Osa 2: Ahdasmielinen ja vanhanaikainen tekijänoikeus ©

5 www.ossimantylahti.com FinELib

6 www.ossimantylahti.com FinELib: verolainsäädännön etäoikeudet Etäkäyttö Konsortion jäsenellä on oikeus tarjota Auktorisoiduille käyttäjilleen mahdollisuus käyttää Aineistoa Konsortion jäsenen tiloissa sekä etäkäyttönä, edellyttäen, että vain Auktorisoiduilla käyttäjillä on pääsy Aineistoon. Konsortion jäsenellä on oikeus tarjota Paikalliskäyttäjilleen pääsy Aineistoon Konsortion jäsenen tiloissa.

7 www.ossimantylahti.com Case: Kopiosto OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ on hankkinut Tekijänoikeusjärjestö Kopiostolta keskitetyn luvan julkaisujen osittaiseen skannaukseen sekä verkkoaineistojen kopiointiin. Lupa koskee opetushenkilökuntaa, tutkijoita ja opiskelijoita. Kaikki opetuksessa käytettävä skannattu tai avoimesta internetistä kopioitu aineisto tulee raportoida ja/tai leimata Kopioston raportointi- ja leimauspalvelussa. http://serv3.kopiosto.fi/skannauslupalogin/ Toistaiseksi tarvitset asiakasnumeron ja salasanan kirjautuaksesi palveluun. Palvelun kehitys on käynnissä ja menettelyyn on odotettavissa parannuksia vielä tämän lukuvuoden aikana. Kirjautumiseen tarvitset asiakasnumeron ja salasanan Skannattu aineisto 1. Skannaa eri lähteistä olevat aineistot omiksi pdf-tiedostoikseen. 2. Raportoi ja leimaa yksi tiedosto kerrallaan. 3. Tarvitset skannaamasi aineiston lähdetiedot. kirjat: ISBN-numero TAI teoksen nimi ja tekijätiedot lehdet: lehden nimi, ilmestymisvuosi/numero, artikkelin nimi sekä kirjoittaja ja mahdollinen kuvittaja. 4. Saat leimatun tiedoston ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Avoimesta internetistä kopioitu aineisto 1. Raportoi yksi kopiointitapahtuma kerrallaan. 2. Raportointia varten tarvitset kopioimasi internetsivun osoitteen sekä aineiston tekijätiedot. 3. Saat vahvistuksen raportoinnistasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

8 www.ossimantylahti.com Osa 3: Rosettan kivi 2.0


Lataa ppt "Ossi Mäntylahti Yhteiskunnallinen näkemys: tekijänoikeus- lainsäädännön ja käytäntöjen vaikutus suomen kieleen digitaalisella aikakaudella www.ossimantylahti.com."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google