Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uuden ohjelmakauden valmistelu Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Tiina Malm.
Advertisements

1 EU-osarahoitteisten kehittämishankkeiden käsittely Hankkeiden käsittelystä on maininta - Rakennerahastolaissa, - valtioneuvoston rakennerahastoista.
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
MAASEUDUN KEHITTÄMINEN Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö Joensuu.
Maaseudun kehittämisohjelmat ohjelmakaudella Pohjois-Karjalassa
Projektisalkun hallinta
MARITIME AFFAIRS & FISHERIES Euroopan Meri- ja Kalatalousrahasto (EMKR)
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Maaseudun kehittämisohjelman tilannekatsaus EAKR, Itä-Suomen seurantakomitea Sirpa Karjalainen Maa- ja metsätalousministeriö RO / maaseudun kehittämisyksikkö.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Elinkeinokalatalouden näkymiä ohjelmakaudella Kalaviikko, Ylitarkastaja Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö.
EAKR-toimenpideohjelmien arviointi Neuvotteleva virkamies Marikki Järvinen Työ- ja elinkeinoministeriö, Alueiden kehittämisyksikkö.
ITÄMERI-STRATEGIA JA ITÄ-SUOMI ESKO ANTOLA.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
STRATEGIAPROSESSI STRATEGIA Nykytilan analyysi, SWOT Skenaariot
O PETUSMINISTERIÖ EU-Rakennerahastot, rakennerahastopäällikkö Merja Niemi Tavoite ykkösestä tulevaisuuteen – eloonjäävät EU-hankkeet? EU-ohjelmakauden.
Maailman johtavana metsäklusterina vuoteen 2030 Suomen metsäklusterin tutkimusstrategia.
Itä-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Joensuu, Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Maakuntasuunnitelmasta maakuntastrategiaan Lapissa maakunnallinen kehittäminen toimii Kehittämisen yhteen nivominen Laaja kehittämisote Tahtotilan osoitus.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Sivu 1 Tilannekatsaus Maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020.
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
SKENAARIOILLA UUTTA PUHTIA KALATALOUDEN TULEVAISUUTEEN Tarja Meristö Corporate Foresight Group, CoFi Åbo Akademi
Kehittämishankkeet kalastuselinkeinon tukena rakennemuutoksessa Timo Halonen Maa- ja metsätalousministeriö Kala- ja riistaosasto.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
ET2050 Euroopan alueiden tulevaisuus Timo Hirvonen
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
ENI CBC –ohjelmakauden mahdollisuudet ENPI CBC –ohjelmien ohjelmakauden päätöstilaisuus Finlandia-talo, Neuvotteleva virkamies Petri.
ENPI CBC –ohjelmat Kuopio Petri Haapalainen.
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Tampereen seutu valtakunnallisesta alueiden kehittämisen näkökulmasta Seutufoorumi Tampere Ulla-Maija Laiho, kehitysjohtaja SM/aluekeskusohjelma.
INSPIRE-direktiivin suhde PSI-direktiiviin Tampere Tuire Taina, maa- ja metsätalousministeriö.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
AMMATTIKALASTAJA PALVELEE SUOMALAISTA KULUTTAJAA. YRITTÄJÄ LUONNON EHDOILLA Liton vuosikokouksen hyväksymä strategia elinkeinolle SUOMEN AMMATTIKALASTAJALIITTO.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Pohjois-Savon ELY-keskus Euroopan kalatalousrahasto Pohjois-Savossa Tuleva ohjelmakausi Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Alueellinen kalataloushallinto uudistui – mikä muuttui?
Kalatalouden tulevaisuuden mahdollisuudet
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Pielisen Karjalan maaseutupalvelut Maatalousstrategia 2014 – Nurmeksen kaupunki.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Puheenjohtajapäivät 2014, Kotka
Euroopan meri- ja kalatalousrahasto Innovaatio-ohjelmat
Strategia – tavoitteet tiedostettu
Suomen- ja ruotsinkieliset koulutuspalvelut
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Euroopan meri- ja kalatalousrahasto Rahoituksen kriteerit
Luomuasetuksen uudistus Evira
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Esityksen transkriptio:

Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu Kalaviikko 2006 Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö Kala- ja riistaosasto

ESITYKSEN RAKENNE I Tausta II Strategiset asiakirjat ja niiden valmistelu III Elinkeinokalatalouden tulevaisuus IV Strategiatyön kytkeytyminen alan tulevaisuuteen

EU- rahoituksen ohjelmakausi 2007-2013 I TAUSTA EU- rahoituksen ohjelmakausi 2007-2013 Neuvoston asetus Euroopan kalatalousrahastosta - Ehdotusta ei ole vielä hyväksytty - Käsittely jatkuu neuvostossa huhtikuussa 2006 Komission asetus EKTR:n toimeenpanosta

STRATEGISET ASIAKIRJAT II VALMISTELU STRATEGISET ASIAKIRJAT Kansallinen strategiasuunnitelma (National Strategic Plan, NSP) Helmikuu 2006 - Toimintaohjelma (Operational Programme, OP) Huhtikuu 2006 - Täydentävä strategia-asiakirja Kesäkuu 2006

STRATEGIA-ASIAKIRJOJEN VALMISTELU - Sektorityöryhmät - Aluetyöryhmä - Strategiaohjausryhmä

III TULEVAISUUS - Viimeaikainen kehitys

Kalatalouden tulevaisuuskuvat (RKTL, 2005)

IV STRATEGIATYÖN KYTKEYTYMINEN ALAN TULEVAISUUTEEN - Kansallinen strategiasuunnitelma (KSS) SWOT, visio, horisontaaliset ydinkysymykset ja painopisteet - Toimintaohjelma (TO) Painopisteet, tarkempi rahoitussuunnitelma, tukikelpoisuussäännöt ja ohjelman hallinnointi - Täydentävä strategia-asiakirja (TSA) Elinkeinokalatalouden kokonaisvaltainen strategia-asiakirja Sektorikohtaiset ydinkysymykset ja sateenvarjoprojektit sektoreiden kehittämiseksi

ELINKEINOKALATALOUDEN VISIO 2013 (KSS) Kalakannat ovat hyvässä kunnossa ja niitä käytetään kestävästi, tehokkaasti ja monipuolisesti. Kalasta valmistetut elintarvikkeet ovat terveellisiä ja turvallisia ja ne tuotetaan kuluttaja- ja markkinalähtöisesti. Yritystoiminta on nykyaikaista, tehokasta, monipuolista, kannattavaa, vastuullista ja yhteiskunnallisesti arvostettua.

ELINKEINOKALATALOUDEN YLEISET YDINKYSYMYKSET 2007–2013 (KSS) - Elinkeinokalatalouden sisäisen ja ulkoisen yhteistyön vahvistaminen - Tuotannon ja yritysosaamisen kehittäminen - Markkina- ja kuluttajalähtöisyys - Innovaatioiden edistäminen - Luonnonvarojen kestävä ja monipuolinen käyttö - Yhteiskunnallisen vastuullisuuden edistäminen

TOIMINTALINJAT (KSS) TL 1) Kalavarojen kestävä käyttö ja kalastuslaivaston sopeuttaminen kalavaroihin TL 2) Vesiviljely, sisävesikalastus, kalanjalostus ja kalakauppa TL 3) Alan rakenteen ja taloudellisen toimintaympäristön kehittäminen TL 4) Kalatalousalueiden kestävä kehittäminen

TÄYDENTÄVÄ STRATEGIA-ASIAKIRJA Kansallinen asiakirja, jossa kuvattu kaikki Suomen elinkeinokalatalouden kehittämiseen varatut resurssit ja toimenpiteet niiden hyödyntämiseksi Tavoitteena elinkeinokalatalouden ja sen sektoreiden kehittäminen sektorikohtaisten ydinkysymysten pohjalta Yksi vaihtoehto on käynnistää alan yrittäjien, järjestöjen, tutkimuksen ja hallinnon yhteiset sateenvarjoprojektit koordinoimaan kunkin sektorin ja koko elinkeinokalatalouden kehittämistä

STRATEGIATYÖN TAVOITTEET Suomen elinkeinokalatalouden ja sen sektoreiden kokonaisvaltainen, johdonmukainen ja päämäärätietoinen kehittäminen kohti visiota Mahdollisuuksien hyödyntäminen ja uhkien välttäminen ONNISTUMISEN EDELLYTYKSET - Kaikkien toimijoiden sitoutuminen ja onnistunut yhteistyö Oikeiden valintojen tekeminen

Henkilökohtainen visio tulevaisuudesta