TANSKA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Grönlanti.
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
TANSKA TANSKA.
Torinon nähtävyyksiä Torinossa on paljon erilaisia museoita. Parhaiten niihin pääsee tutustumaan ostamalla erityisen ”museo-kortin”. Kuvassa Biblioteca.
Kotiseutumme luontoa.
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Sri Lanka.
Romantiikan aikakausi
Harjoitteluvaihto Portugali
Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Km Suomi Kappale 2. Pohjoismaitten kallioperä
MAAPALLO HALTUUN.
RUOTSISTA PERUSTIETOA
Suomi idän ja lännen solmupisteenä
Berliini taidekaupunkina
LIETTUA LIETUVA.
Kaikki maailman aine koostuu ainehiukkasista. Aineen lisäksi on olemassa niin sanottua antiainetta. Antihiukkaset muistuttavat ainehiukkasia niin paljon,
UNKARIN KIERTOMATKA.
Suomalainen mount everestillä
Kappale 12.  Matkailu on liikennettä kaukana oleviin kohteisiin. Matka kestoltaan on suhteellisen lyhyt.  Kohde voi olla paikallinen, valtion sisäinen,
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Maatalous.
Iso-Britannia Essi & Henna.
Italia Iina, Satu, Paula.
Valtiomuototasavalta Presidentti Pääministeri Ólafur Ragnar Grímsson Jóhanna Sigurðardóttir PääkaupunkiReykjavík Pinta-ala: km² Väkiluku (2008)
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Kappale 9 Suurimmat väestökeskittymät: Pohjois-Amerikan itärannikko
Italia.
ANGLO-AMERIKKA.
Kappale 2.
Napapiirin Pajakylä.
KANADA 32 miljoonaa asukasta pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio Venäjän jälkeen.
UUSIUTUVAT ENERGIANLÄHTEET
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
ISLANNIN LUONNONOLOT.
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
MANILAN SLUMMI.
MAT PÅ SVENSKA / OPINTOMATKA KÖÖPENHAMINAAN
Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Islanti PINTA-ALA: ASUKASLUKU: PÄÄKAUPUNKI: REYKJAVIK KIELI: ISLANTI RAHA:KRUUNU.
Maapallon metsät.
TANSKA TANSKA.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Venäjä.
Ilmaston vaikutus maatalouteen
Ukrainan Historia.
GRÖNLANTI By; Hertta ja Miko.
Puola.
TSEKKI Pinta-ala : km Väkiluku : 10 milj. Pääkaupunki : Praha
ESIMERKKIVALTIO Suomi – Finland Ruotsi – Sweden Norja – Norway Islanti – Island Tanska – Denmark Viro – Estonia Liettua – Lithuania Latvia - Latvian Kartta.
Iso-Britannia.
Yhdysvallat.
VIRO.
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
TERVEISIÄ RUOTSISTA :)
Paanajärven kansallispuisto
Indonesia.
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
Esityksen transkriptio:

TANSKA

Tanska Pääkaupunki: Kööpenhamina Kieli: Tanska Valuutta: Tanskan kruunu Väkiluku: noin 5,4 miljoonaa Pinta-ala: 43 094 km² Valtiomuoto: kuningaskunta

Tanska kartalla Tanska sijaitsee Pohjois-Euroopassa. Tanskaa ympäröi Pohjanmeri ja Itämeri, jotka yhdistyvät toisiinsa Tanskan salmien kautta. Tanskalla on yhteinen maaraja Saksan kanssa.

Grönlanti Grönlanti irtosi Euroopan mantereesta noin 54-55 miljoonaa vuotta sitten. Nykyisin Grönlanti on maailman suurin saari, josta valtaosa on maailman toiseksi suurimman jäätikön peitossa.

Tanskan metsät Tanskan metsät ovat kaikki raivattu pois pelloksi tai asutus-alueeksi. Metsiä on kuitenkin istutettu uudestaan.

Hiekkadyynit hiekkadyyni Dyyni on tuulen kasaama hiekka- kumpu. Dyynin korkeus voi olla jopa 500 metriä. Tunnetuin dyynilaji on ylhäältä katsoen puolikuun muotoinen barkaani. hiekkadyyni

Valtiomuoto Tanskan valtiomuoto on perustuslaillinen kuningaskunta. Tanskan nykyinen kuningatar on Margareetta II.

Tanskan talous Tanskan maaperä on monin paikoin hedelmällistä ja maapinta on tasaista. Ilmasto on leuto, ja kasvukausi on pitkä. Tällaiset olosuhteet ovat erinomaiset maanviljelyyn ja karjatalouteen. Maatalous on Tanskassa tuottoisaa ja tehokasta. Tärkeimpiä tuotteita ovat viljat, maitotuotteet ja sianliha. Suurin osa tuotteista myydään ulkomaille Esimerkiksi sianlihaa viedään paljon muihin maihin. Grönlannin tärkein elinkeino on kalastus.

Pääkaupunki Kööpenhaminan satama Kööpenhamina perustettiin vuoden 1000 tienoilla Sven Haaraparran toimesta. Kööpenhaminassa on noin 1,8 miljoonaa asukasta. Kööpenhaminan satama

Tanskan nähtävyydet Tivoli perustettiin vuonna 1843, joten se on yli 160 vuotta vanha. Täältä löytyy kaikkea! Kolossiaalinen määrä vuoristoratoja, 38 ravintolaa, pantomiiniteatteri, maailmanluokan artisteja, livemusiikkia ja lumottu ilmapiiri. Det kongelige teater on suomeksi kuninkaallinen teatteri. Pieni merenneito on H.C Andersenin sadun henkilö ja Tanskan matkailun vetonaula. Harva käy tanskalaisessa Billundissa vierailematta Legolandissa. Billund on loistava koko perheen matkakohde,sillä lähistöllä on paljon myös esimerkiksi luontokohteita.

Kuuluisuuksia Mew H.C Andersen Mew on vuonna 1995 perustettu tanskalainen popmusiikkia ja progressiivista rockia yhdistelevä yhtye. Yhtyeen muodostavat Jonas Bjerre, Bo Madsen, Johan Wohlert sekä Silas Graae. Kuuluisuuksia Mew H.C Andersen syntyi Odensessa vuonna 1805. Andersenin tarinoihin kuuluu mm. Pieni merenneito. H.C Andersen

TANSKAN HERKUT Tanskalainen perinneleipä on nimeltään Smörrebröd. Tanskassa on myös perinteinen, maukas Punainen makkara. Tanskalaiset wiinerit ovat maailmankuuluja.

LÄHTEET: www.erkkivanninen.kuvat.fi www.nk.oulu\enorssi.fi www.images.google.fi www.wikipedia.org\wiki\margareeta II www.fiterstore.com\images\artd www.ravintolakairo.fi Jäljillä 4 ympäristö ja luonnontieto www.imada.sau.dk

Työryhmä: Laura Heta Markus Aino Onni