Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RUOTSISTA PERUSTIETOA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RUOTSISTA PERUSTIETOA"— Esityksen transkriptio:

1 RUOTSISTA PERUSTIETOA
Ruotsin pääkaupunki on Tukholma. Ruotsin asukasmäärä Tukholma sijaitsee itäisessä osassa. Tukholmassa asukasmäärä on Pinta ala on 187,74km2.

2 URHEILU Ruotsi on hyvä jääkiekossa. Talvilajit ovat Ruotsissa hallussa. Laskettelu on myös hallussa. Mäkihyppy on vahvuus. (Åressa on laskettelupaikka) Jääkiekko Jääkiekko joukkueen nimi on, Tre kronor. Se on voittanut kaksi kertaa olympiakultaa ja kahdeksan maailmanmestaruutta.

3 RUOTSIN KANSALLISLAULU
1. Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord Du tysta, Du glädjerika sköna! Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord, Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna. 4. Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd, för Sverige, den kära fosterjorden. Jag byter Dig ej, mot allt i en värld Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.

4 PEPPI PITKÄTOSSU Peppi Pitkätossu on luotu Ruotsissa.
Huvikumpukin on olemassa. Huvikumpu on Gotlannin saarella. Peppi Pitkätossun on kirjoittanut kuuluisa kirjailija nimeltään ASTRID LINDGREN. Tällä hetkellä hän olisi 103-vuotias. Hän kuoli vuonna Ensimmäinen Peppi kirja julkaistiin vuonna Seuraavana vuonna ilmestyi kaikille tuttu Peppi kirja, joka on käännetty yli 51 kielelle.

5 Ruotsin kuningas Ruotsin kuningas on, Kaarle XVI Kustaa. Ruotsia hallitsee kuningas kunta. Pääministeri on, Fredik Reinfeldt. Ruotsin kuningas syntyi 30.huhtikuuta.1946 Kuninkaan linna Tukholmassa. Kuninkaallinen vartija vartioi linnaa.

6 Ruotsi on EU jäsen, mutta se ei kuulu euron raha yksikköön.
Ruotsin rahayksikkö on ruotsin kruunu. Ruotsissa käy myös euro. Ruotsissa puhutaan ruotsin kieltä. Ruosissa on myös muita ruotsin kieliä. Ruotsin rahaa!

7 IKEA Ikea on huonekalu kauppa jossa on muitakin tavaroita esim:peilejä ja kaikkia muita sisustus kamaa. Ikea on Ruotsissa perustettu huonekalu kauppa ketju. Ikea on levinnyt suomeen ja muualle maailmaan, enimmäkseen Eurooppaan. IKEA ON PERUSTETTU Ruotsissa.

8 Ruotsissa on paljon liha ruokaa.
Ruotsista tuodaan Suomeen maitoa, sieltä tulee myös kalaa.

9 NÄHTÄVYYDET Ruotsin kaupungin talo Ruotsin moskeeja
Ruotsin lätkä joukkueen koti-halli. Siellä on järjestetty eurovision 2000 Ruotsin kirjasto Katarina kirkon vieressä oleva muistomerkki

10 LÄHTEITÄ wikipedia.org/wiki/Ruotsin_kansallislaulu

11 kyllä... ... me tehtiin tää!!! Thanks... …kaikki jotka auttoi…
Tässä me kerrotaan meidän perus ilmeet ja kaikkee kivaa… Sori mul on purkka suussa :O)

12 LOPPU... ...KIITOS... ...KUN JAKSOITTE...


Lataa ppt "RUOTSISTA PERUSTIETOA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google