Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

UUSIUTUVAT ENERGIANLÄHTEET

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "UUSIUTUVAT ENERGIANLÄHTEET"— Esityksen transkriptio:

1 UUSIUTUVAT ENERGIANLÄHTEET

2 Vuorovesienergia eli vuorovesivoima on vuoroveden hyödyntämiseen perustuva energiantuotantomuoto.
Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi. Geoterminen energia eli maansisäinen lämpö, joka syntyy maan sisuksissa tapahtuvien radioaktiivisten hajoamisten seurauksena. Aurinkoenergia on auringon säteilemän energian hyödyntämistä sähkö- tai lämpöenergiana.

3 NIMEÄ JA PERUSTELE, MISSÄ PÄIN MAAPALLOLLA ON PARHAAT MAHDOLLISUUDET LÖYTÄÄ: A. VUOROVESIENERGIAA, B. TUULIENERGIAA, C. GEOTERMISTÄ ENERGIAA, D. AURINKOENERGIAA a. Parhaat mahdollisuudet löytää vuorovesienergiaa on vuorovesi- sekä voimakkaasti virtaavilla alueilla. Esimerkiksi Ranskan La Rancen vuorovesivoimalassa säädellään padon avulla vedenpinnan tasoa ja padossa veden potentiaalienergia muutetaan liike-energian kautta sähköksi vesiturbiineilla vesivoimalan tavoin. Myös Pohjois-Irlannissa sijaitsee kaupallisesti kannattava vuorovesivoimala. b. Tuulivoimaa hyödynnetään erityisesti tasangoilla, meren rannoilla sekä saaristoissa joissa tuuli on voimakasta. Erityisen suuri tuulivoiman hyödyntäjä maa on Tanska, myös Espanja ja Portugali ovat suuria käyttäjiä Euroopassa.

4 c. Geoterminen energia perustuu maansisäiseen lämpöön, kuten kuumiin lähteisiin. Islannin maaperä on otollinen geotermisen energian hyödyntämisen kannalta. Esimerkiksi Pariisissa geotermistä energiaa hyödynnetään johtamalla kuumennettu vesi kaukolämpöverkostoon. d. Aurinkoenergiaa hyödynnetään sähkö- ja lämpöenergiana. Sitä muunnetaan aurinkokennoista tai aurinkokeräimistä. Suurimmat aurinkoenergian käyttäjät ovat Espanja ja Saksa.

5 ENERGIATUOTANTOMUOTOJEN VERTAILU

6 http://www.jpnews.fi/muut/katugallup-tuulivoima-tulevaisuudessa- soinissakin/
NesjavellirPowerPlant_edit.jpg


Lataa ppt "UUSIUTUVAT ENERGIANLÄHTEET"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google