Yhteispalvelupisteet vapaaehtoistoiminnan tiedottamisen ja vapaaehtoisten tukemisen paikkoina? Sirpa Sulku & Anu Kari 4.5.2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Vanhustyön keskusliitto kolmannen sektorin toimijana
Anu Kemppainen TOP-valmentaja Verkostotapaaminen Helsinki
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
P-K:n Järjestöpäivät Riitta Katajamäki Hanna Pieviläinen
Katja Mikkonen Kari Niklander
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Työllisyyshankkeiden- ja kokeilujen haasteista ja innovatiivisuudesta
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Tietoa ja neuvontaa kohtaamispaikoista Helena Liimatainen Sirpa Sulku.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Yhdistyksen markkinointi
Kokemuksia etäpalvelupilotista Etelä-Pohjanmaalla Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto.
Vapaaehtoistoiminta OSALLISTAA Vammaistutkimuksen päivät Tanja Laatikainen
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
TTL Sosiaalisessa mediassa
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
Yhteinen asiakaspalvelu
Mitä tulevaisuudessa? Miten eteenpäin?. Avustajakeskuksen palkallisen puolen toiminta keskittyy toimintaa tukevien kuntien alueille Tiedotusta ja markkinointia.
Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Jyväskylässä Kuntaliitoksen toteutuessa yhteispalvelupisteitä oli Vaajakoskella, Palokassa, Taulumäellä, Kuokkalassa ja Korpilahdella. Säynätsalon aluetoimisto.
Vapaaehtoistoiminnan laatu ja tukirakenne
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
1. OPINTOVUODEN V ANHEMPAINILTA. Illan teemat Avajaissanat: Rehtori Opettajakunnan esittely ja toimintaympäristö 1. jakson opiskelusta Lukioiden erityisopettaja.
VAPAAEHTOISTOIMINNAN LAATU JA TUKIRAKENNE Valtakunnallinen asiantuntijaseminaari ja neuvottelupäivä Keski-Suomen Museo, OHJELMA 9.30 – Ilmoittautuminen.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Onnistunut tapahtuma Miten teet tilaisuudestasi kiinnostavan? Vaikuttajan näkökulma – Antti Kaikkonen.
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 ”Vapaaehtoisena vaikutat” 1.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
SAATAVUUS.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Monikulttuurisuus on voima Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen 75-vuotisjuhlaseminaari Ville Elonheimo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys.
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Rotaryriihi, www-sivut Pohdittavaa: 1.Ketä varten / kenen tarpeisiin ? 2.Mitä pitää sisältää ? 3.Miten ylläpidetään ? 4.Miten / mihin käytetään ?
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
Kainuun alueverkoston ohjelma Kajaanin Työvoimayhdistyksen esittely Kainuun soten suunnittelija Niina Komulainen kertoo hyvinvoinnin palvelutarjottimesta.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Tervetuloa Innokylään
Lions tietoa uusille jäsenille
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
SENIORIKAHVILA KESKI-POHJANMAALLA
Lapin alueverkoston ohjelma
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Osatyökykyisille tie työelämään
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmän II kokous
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Henkilöstö – yhteispalvelun tärkein voimavara Mitä vaikutuksia uudella yhteispalvelulla on henkilöstöön Kristian Karrasch asiamies, henkilöstötyöryhmän.
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Mittarit – mitä ja miten mitata
KUMMIPÄIVÄ.
Yhteispalveluseminaari Hallitusneuvos Tarja Hyvönen
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Kaupunkistrategian laadinta
TOIMINNAN TILASTOINTI
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Yhteispalvelupisteet vapaaehtoistoiminnan tiedottamisen ja vapaaehtoisten tukemisen paikkoina? Sirpa Sulku & Anu Kari

Yhteispalvelu Palvelujen tarjoamista yhdestä paikasta Tavoitteena turvata julkisten palvelujen saatavuus ja helpottaa asiointia Vähintään kahden eri viranomaisen palveluja Viranomaiset hoitavat toistensa tehtäviä sopimuksenvaraisesti Asiakas saa pisteessä asiansa vireille – pisteessä hoidetaan ns. avustavia asiakaspalvelutehtäviä Järjestöt ja yritykset mukana yhteistyökumppanina

Yhteispalvelun kehittämisprojekti Tuottaa tietoa, kokemuksia ja käytäntöjä järjestöjen keskinäisestä ja järjestöjen ja julkisen yhteistyöstä yhteispalvelupisteissä ja kohtaamispaikoilla - mitkä toiminnot soveltuvat, miten, millä edellytyksillä Kokeilu- ja kehittämistoiminta RAY:n tuella - yhteispalvelupisteissä: Jyväskylä ja Kouvola - kohtaamispaikoissa: Joensuu ja Oulu Tietoja ja kokemuksia levitetään valtakunnallisesti kaikkien kiinnostuneiden käyttöön ja sovellettavaksi

Järjestöt yhteispalvelupisteissä Materiaalimuotoinen tiedottaminen Info järjestön toiminnasta Järjestöjen yhteiset infot, päivystykset tms. eri aiheista Järjestön (asiantuntija)neuvonta päivystysluontoisesti tai ajanvarauksella Teemaviikot – ja päivät Muut tapahtumat ja tilaisuudet (esim. keskustelutilaisuus)

Vapaaehtoistoiminta yhteispalveluissa case Jyväskylä Yhteistyön muodot ja tavat muotoutuneet pisteiden tilojen ja resurssien sekä järjestöjen tarpeiden ja resurssien mukaan Erityispiirteenä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan näkyminen yhteispalvelupisteissä Teema näkyy Jyväskylän yhteispalveluissa - Vapaaehtoistoiminnan infot - Vapaaehtoistoiminnan teemaviikko - Muu tiedottaminen (kootusti)

Hyödyt Lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta vapaaehtoistoiminnalle Tietoa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista ja paikoista yhdestä paikasta yhdellä (asiointi)kerralla helposti, kätevästi ja läheltä Uusien vapaaehtoisten ja jäsenien löytäminen/tavoittaminen Osallistumisen mahdollisuuksien lisääntyminen Neutraali ympäristö

Reunaehdot Yhteispalvelupisteen tilat, sijainti, aukioloajat, työntekijöiden resurssit Materiaalien ajantasaisuus Tilaisuuksista ja pelisäännöistä sovittava hyvissä ajoin Valtakunnallisten teemaviikkojen ja –päivien huomioiminen Innostus, kiinnostus, yhteistyöhalu, vuoropuhelu

Kuka? Kenen kanssa? Yhteistyöaloitteen voi tehdä yhteispalvelupisteen avainhenkilö (palveluneuvoja, koordinaattori, hallinnoijataho) tai järjestö(t) Onko paikkakunnallasi pistettä? (n. 200 kpl) Voisiko olla mielekästä jalkautua? Tarjoaisitko vapaaehtoistoiminnasta tiedottamista, infotilaisuuksia tms. pisteen yhteyteen? Vastasitko mahdolliseen kutsuun myöntävästi ja lähtisitkö kokeilemaan?

Yhteispalvelupiste vapaaehtoisten tukemisen paikkana? Vapaaehtoistoiminnan näkyväksi tekemisessä yhteispalvelupisteet yksi mahdollinen toimintaympäristö Voiko yhteispalvelupiste toimia vapaaehtoisten tukemisen paikkana? Miten? - esim. päivystysmuotoinen ”klinikka” työn tukemiseen? (ns. työnohjaus – vastuutahona taustaorganisaatio) - mitä muuta? millä edellytyksillä?

Yhteystietoja Jyväskylä: - Projektikehittäjä Anu Kari Kehittämispäällikkö Anne Astikainen Kehittämiskoordinaattori Sirpa Sulku , Sähköposti: