Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Advertisements

Satakunnan ammattikorkeakoulu | Tekniikka ja merenkulku Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Technology and Maritime Management ServiTrans.
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Suomen koulutusjärjestelmä
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
Matkailu.org – matkailualan tutkimustiedon verkkopalvelu Informaatikko Mari Niemi, Itä-Suomen yliopisto (UEF), matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos,
Miten Skills Finland vastaa tulevaisuuden haasteisiin Eija Alhojärvi toiminnanjohtaja Skills Finland ry.
Satu Helmi & Ismo Kantola
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
O PETUSMINISTERIÖ/ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö / Anja Arstila-Paasilinna / as / /1. T&k-strategiat 2005 tavoiteneuvotteluissa.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
MAAKUNTAKORKEAKOULU ALUEELLISEN OSAAMISEN KEHITTÄJÄNÄ
AMK tutkimuksen tulevaisuus Tulevaisuustyöpaja 2/Aluekehitys
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
OSAAMISEN VIENNIN EDISTÄMISESTÄ Alueellisesta hankkeesta ja kansallisesta klusterista MYR:n koulutusjaosto Johtaja Kari Seppälä Turun yliopiston.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
Suomen tieteen tila ja taso 2009 ja tutkimuksen kansainvälistyminen Johtaja Paavo Löppönen
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Tulevan hallituskauden tiede- ja yliopistopoliittiset painopisteet (Edistyksellinen tiedeliitto ) Rehtori Keijo Virtanen Turun yliopisto Suomen.
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
INSSI-KEHITTÄMISSEMINAARI Teknillisen korkeakoulutuksen kehittämisen tilanne Johtaja Hannu Sirén.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Opiskelijoiden vuosipalaute 2014.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Tutkimuksen osuuden mittaaminen yliopistojen ajankäytöstä Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä 2015/1 Ari.
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Ajankohtaista FinELib-konsortiossa, kevät 2007 Yleisten kirjastojen neuvosto Arja Tuuliniemi
Avoimuuden lisääminen korkeakoulujen käyttäjälähtöisessä innovaatioekosysteemissä -hanke Korkeakoulu- ja innovaatiotutkimuksen päivät, 27.– Seliina.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Virtuaalinen liikenteen tutkimuskeskus- seminaari Tapio Tolsa Meriteollisuus ry.
Avoin tiede ja tutkimus ammattikorkeakouluissa ATT Osaajakoulutus, Helsinki Seliina Päällysaho, tutkimuspäällikkö, SeAMK Jaana Latvanen, informaatikko,
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
Keskiviikko 28. lokakuuta 2009 ESTEETÖN OPISKELU AMMATTIKORKEAKOULUISSA ESOK-PÄÄTÖSSEMINAARI HELSINKI
MTI:N PERUSTAMISEN VAIHEET
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Sosiaalialan koulutus ammatti korkeakouluissa: Arene: Selvitys projektin suunnitelma Päivi Karttunen vararehtori Arenen SOTELIKA –verkoston pj.
YHTEISOPETTAJUUS YRITTÄJYYTTÄ EDISTÄMÄSSÄ
Avoin tiede ja tutkimus Case Karelia
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2016, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta,
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tilastolukuja 2012–2016
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Tutkimus- ja kehittämistoiminta Raahen seutukunnassa 2001–2017
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2017, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta, Business Finland, avoin.
Esityksen transkriptio:

Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto 14.1.2014 Eero Pekkarinen Lapin ammattikorkeakoulu

Sisältö Ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehittämis- ja innovaatiotoiminta Taustaa TKI-johtajaverkoston tavoitteet ja tehtävät Toiminta 2014 

AMMATTIKORKEAKOULUJEN TUTKIMUS-, KEHITTÄMIS- JA INNOVAATIOTOIMINTA tukee oman alueensa kehittämistä, hyvinvointia ja kilpailukyvyn parantamista vastaa yritys- tai muiden yhteistyökumppaneidensa kehittämistarpeisiin on käytännönläheistä ja tuottaa konkreettisia tuloksia Kuva: FreeDigitalPhotos.net

AMMATTIKORKEAKOULUT TEKEVÄT SOVELTAVAA TUTKIMUSTA Ammattikorkeakoulut ovat linkki yliopistojen perustutkimuksen ja elinkeinoelämän välillä Yliopistoissa tehtävän tieteellisen tutkimuksen tuottama uusi tieto viedään käytäntöön ja hyödyntämään yrityksiä Ammattikorkeakoulujen henkilöstön osaamisessa yhdistyy pätevyys tieteelliseen tutkimus- ja kehitystyöhön sekä laaja-alainen kokemus yritysmaailmasta Yliopistot, korkeakoulut ja tutkimuslaitokset Tieteellinen tutkimus Yritykset Tutkimus- ja kehitystyön tulosten hyödyntäminen Ammattikorkeakoulut Soveltava tutkimus- ja kehittämis- ja innovaatiotoiminta

Ammattikorkeakoulujen tutkimustoiminnan volyymi vuosina 2000-2012 (Lähde: Tilastokeskus)

Ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehittämistoiminnan ulkoinen rahoitus vuonna 2011(Lähde: Tilastokeskus)

Ammattikorkeakoulujen tutkimushenkilöstön määrä 2004 – 2011 (Lähde: Tilastokeskus)

TKI-johtajaverkosto - taustaa TKI-verkostoyhteistyötä tehty ammattikorkeakoulujen perustamisesta lähtien Ammattikorkeakoulujen t&k-verkosto Kever-verkosto  UAS Journal FinPin-yrittäjyysverkosto PK-ennakointi Neloskierre (LivingLab-malli amkeissa) AMKtutka

Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto Toiminut 2000-luvun alusta lähtien Verkostoon kuuluvat kaikki suomalaiset ammattikorkeakoulut Tavoitteena on ammattikorkeakoulujen TKI- toiminnan vakiinnuttaminen, kehittäminen ja vahvistaminen

TKI-johtajien verkoston tehtävät Ammattikorkeakorkeakoulujen TKI- työn tunnettuuden ja vaikuttavuuden edistäminen Vaikuttaminen TKI- toiminnan edellytyksiin ammattikorkeakouluissa toimimalla alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Sidosryhmäyhteistyö ja verkostoituminen Yritykset, julkinen sektori, 3. sektori Yliopistot ja tutkimuslaitokset (kansall. ja kv) OKM, rahoittajat UASNET Kiinteä yhteistyö Arenen TKI - ryhmän kanssa.

Toiminta 2014  TKI-osaajavalmennus TKI-toiminnan näkyvyys TKI:n ja opetuksen vuoropuhelun ja integroinnin edistäminen TKI-indikaattorit ja vaikuttavuus TKI-toiminnan kansainvälisyys Yrittäjyyden ja innovaatiotoiminnan edistäminen TKI-työssä Kärjet-kilpailu Parhaat TKI-käytänteet ammattikorkeakouluissa