Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari 22.5.2008 Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Advertisements

Ammatillinen koulutus elinkeinoelämän näkökulmasta
Lukiolaisesta työelämän osaajaksi Työelämäiltapäivä aineenopettajille ja opinto- ohjaajille Viestintäpäällikkö Heli Satuli Matkailu-
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Ennakointikamarin etukäteismateriaali Majoitus- ja ravitsemisala Helsingin kaupungintalo.
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Atto ja avaintaidot työssä oppien? Sirkka Hulkkonen.
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
Majoitus- ja ravitsemisalan koulutus pääkaupunkiseudulla sekä ammatillisten perustutkintojen uudistus Majoitus- ja ravitsemisalan Ennakointikamari II.
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
Ennakointikamari II Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Mohammed Kertoo itsestään:
Työelämän muutos ja koulutuspolitiikan ajankohtaiset haasteet
HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET JA VUOKRATYÖ
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Omnian ryhmänohjaajien koulutus Markku Lahtinen.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Uusi Väylä Ammattiin.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
TOPO Työssäoppimisen portaat Projekti yleistä Omnia toteuttaa, yhteistyökumppaneina LUKK ja Keuda Projektin kesto – Verkostoyhteistyötä.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Työpaikkakouluttaja- hanke
TOP-LAAJA Prosessialan pt. Hotelli-, ravintola ja cateringalan pt.
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Kokkolan ammattiopisto
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisseminaari
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Työvoiman saatavuus Uudellamaalla ▪poistuma –työpaikkojen määrä kasvaa –työvoimavaje 6 500/vuosi – vuonna 2015 yhteensä jo yli LÄHTEET:
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Työvoimatilanne Hok-Elannon ravintoloissa
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Pääyhteistyökumppanit Järjestämässä Suomen suurin opiskelijatapahtuma Jyväskylässä 400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42.
Työantajan näkökulmaa nuorten palkkaukseen ja oppisopimukseen TEM
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
VALMA ja TELMA – kenelle ja miten?. Taustaksi toisen asteen tutkinto edellytys jatko-opinnoille ja/tai siirtymiselle työelämään – tavoite, että kaikki.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Potentiaalisten kumppaneiden kartoittaminen
Ohjaamo ja ammatillisen koulutuksen reformi – kommenttipuheenvuoro 3
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Keskeiset lyhyen aikavälin osaamiskapeikot Lapissa
Ammatillisen koulutuksen reformi
Saimaan ammattiopisto Sampo
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Esityksen transkriptio:

Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

Tilanne Uudellamaalla lokakuussa 2007 Välitön henkilöstötarve ammattitaitoisista työntekijöistä: •Tarjoilijoita 722 •Kokkeja368 •Ravintola-/keittiöapulaisia188 •Kassa-tarjoilijoita63 •Kerroshoitajia56 •YHTEENSÄ1397 Lähde: Palkataan koulutettu osaaja EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu 2007

3 Rekrytointivaikeuksien syitä TOP 3 syytä: •Ammattitaito ei ole nykypäivän vaatimusten mukainen •Liian vähäinen alan työkokemus •Avoimeen työtehtävään ei ole hakijoita Lähde: Palkataan koulutettu osaaja EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu 2007

4 Samaan aikaan työvoiman tarve kasvaa pääkaupunkiseudulla, esim. matkailun näkökulmasta Ulkomaalaisyöpymiset lisääntyivät viime talvena maaliskuun loppuun mennessä 9,7 %. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisluku nousi 5,5 % kokonaislisäyksen oli 6,8 %. Selvästi eniten ulkomaalaisyöpymisiä tuli Venäjältä ( ) luvun kasvaessa edellistalvesta 20,1 %. Seuraavilla sijoilla olivat yöpymisissä mitattuna britit, saksalaiset ja ruotsalaiset. Määrällisesti eniten ulkomaalaisyöpymiset lisääntyivät Helsingissä ( ) Myös kotimaisissa yöpymisissä Helsinki oli selvästi kasvun kärjessä ( ) Lähde: Tilastokeskus, MEK

5 Onkin otettava käyttöön kaikki väylät -nuoret (perustutkinnon suorittaja), nuoret myös eri elämäntilanteissa -aikuiset alan/ammatin vaihtajat -maahanmuuttajat -osatyökykyiset -työperäiset maahanmuuttajat -aikuiset jo alalla olevat, ammattitaidon päivittäjät Ja heille riittävästi mm. ammattitutkintoihin valmentavaa ja muuta täydennyskoulutusta, suomen kielen koulutusta ja oppisopimuspaikkoja. Nopeaa reagointia aikuiskoulutuksen tarpeeseen!

6 Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon uudistaminen Ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja on osoitettava sinne, missä on työpaikkoja! Meneillään olevassa HotRaCa-perustutkinnon uudistustyössä on onnistuttava - työelämävastaavuus = osaamisen taso - joustavuus = tutkinnon henkilökohtaistaminen (ohjauksen tarve!) - osatutkinnot = työnteon ja opiskelun yhdistäminen Tutkinnon perusteita on jatkossa voitava uudistaa joustavasti, opetustoimen on kyettävä vastaamaan työelämän muutoksiin! Milloin perustutkinnon rakenneuudistus? Onko perustutkinnon oltava kolmivuotinen?

7 Toimialojen välinen kilpailu opiskelijoista on kova Kaikki toimialat panostavat työvoiman saatavuuteen ja markkinoivat alaansa! Kilpailu opiskelijoista alkaa peruskoulussa. Yritysten keinoja: TET-jaksot, yritysesittelyt, yrityskäynnit, kummiluokat, kumppanuudet = jatkuvaa vuorovaikutusta oppilaitosten kanssa Mitkä ovatkaan opinto-ohjaajien (!), opettajien ja vanhempien todelliset mielikuvat ja tiedot toimialastamme?

8 Kaikkien meidän yhteinen haaste on rakentaa majoitus- ja ravitsemisalalle vetovoimaa ja imagoa!

9 Yhteystiedot Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry , Hotelli-, ravintola- ja catering-alan koulutustoimikunnan puheenjohtaja