Vesa Artman Tammikuu 2010.  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kultahippuseminaari Tanhuvaara Mikko Mattila Tanhuvaara Mikko Mattila.
Advertisements

Maastoammunta SJAL tuomarikoulutus 2013.
Hyvässä seurassa on ilo liikkua! ® TUOMARIPALAVERI ”SÄÄNTÖPRIIFFI”
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Pilvipalvelut - Hyödyt ja haasteet Vesa Lappalainen Tietotekniikan laitos.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
AJAVAN KOIRAN OMINAISUUDET. Ajavan koiran ominaisuudet • Toivotut ominaisuudet = positiiviset ominaisuudet • Ei toivotut ominaisuudet = negatiiviset ominaisuudet.
Protestin käsittely Michael Röllich.
SUIO GP ja Räyskälä ja Räyskälä.
Kesän kisat •Kaikkiin kilpailuihin ilmoittaudutaan omatoimisesti kautta (pois lukien viestit ja seuraottelut)
•Kausi on K-Vantaa Idän juhlakausi ja sen kunniaksi julistetaan jääkiekkoaiheinen piirustus- ja valokuvakilpailu. •Kilpailussa on kaksi sarjaa:
TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
5.1. Tason yhtälö a(x – x0) + b(y – y0) + c(z – z0) = 0
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, LMjaosto.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, Pistoolijaosto.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
RÄPYLÄUINTI RÄPYLÄUINTI / mlk.
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Pilvipalvelut - Hyödyt ja haasteet Vesa Lappalainen Tietotekniikan laitos.
Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
SM-Kilpailuista FIS-kilpailut, mikä muuttuu TD:n tehtävissä.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Partiotaitokilpailujen säännöt. 2 § Määritelmä Partio-ohjelmaan perustuva maastossa tapahtuva vartion yhteistyötä ja -henkeä tukeva kilpailu. Partiohenki.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Miten menetellä ongelmatilanteissa
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille
Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Käyttäytymisen arviointi
Sääntötietoutta.
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty )
PILKKU.
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –
Tuomaritoiminta Muutoksia kaudelle 2010 *Rangaistusjärjestelmä *Pelitekojen mitätöinti poistuu *Kaikki täsmennykset / muutokset on tehty huomioiden:
Nuorisotoiminnan strategiamittareita
Algoritmi-harjoituksia…
Prosessikuvaus* plagiointiepäilyn käsittelystä Aalto-yliopistossa
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Harjoituksia Jäähalliin
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
OTTELUKIERROKSET - JOUKKUEET SJAL tuomarikoulutus 2013.
ELEP-1110 SÄHKÖ- JA PIIRITEKNIIKAN PERUSTEET
Pilvipalvelut - Hyödyt ja haasteet Vesa Lappalainen Tietotekniikan laitos.
Parajousiammunta SJAL tuomarikoulutus Parajousiammunta - luokat Tähtäinjousi – W1, W2 ja Standing – kaikissa erikseen miehet ja naiset. – Välineet.
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Kilpailijan starttikurssi
Pilkulla jäsennetään virkkeen rakennetta ja palvellaan näin lukijaa. Sari Toivakka
AMPUMAKORTTI- PILOTTIKURSSI TIKKAKOSKEN AMPUJAT ry Seuran esittely Puheenjohtaja Juhani Öhman.
AMPUMARATAVASTAAVA Ampumaratalaki 763/2015 Jorma Riissanen
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Vikellys Sääntömuutokset vuodelle 2017
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Jukola-koulu Teoria 4 Kurssin pitäjä: Päivitä esityksen tiedot ja vaihda mm. Louna-Jukolan logon tilalle tämän vuoden Jukolan logo.
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2018.
Vastuunjako SJAL tuomarikoulutus 2018.
Esityksen transkriptio:

Vesa Artman Tammikuu 2010

 Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla omat sääntönsä  Vammaisia koskevat säännöt ovat vielä työn alla

Urheilijan tulee noudattaa lähettäjän komentoja viipymättä ”Paikoillenne” – komennon jälkeen häiritsevä käyttäytyminen, ääntely, hakkaaminen, viivyttely tms on kielletty. Myös paikoillenne asennossa on oltava liikkumatta Säännön mukaan urheilijan tulee nousta viipymättä ”valmiit” asentoon ja oltava siinä liikkumatta ennen kuin lähtölaukaus ammutaan.

Kannattaa muistaa, että lähtemistä koskeva sääntö koskee myös pitkiä matkoja ja viestejä ! Jalkojen tulee olla kiinni telineissä jo paikoillenne- asennossa ! Myös pitkien matkojen lähdöissä urheilijan tulee olla liikkumatta lähtöasennossaan, ennen kuin lähtölaukaus ammutaan. Muista myös, että käsi ja/tai polvi ei saa koskettaa rataan.

Lasten säännöt eivät muutu aikaisemmasta.  Yksi henkilökohtainen vilppilähtö sallitaan, toisesta henkilökohtaisesta vilpistä suljetaan kilpailusta  Lähettäjä päättää  Tuomio näytetään korteilla ko radan kohdalla  Vihreä: ei varoitusta  Keltainen: ensimmäinen varoitus  Punainen: suljetaan kilpailusta  Voidaan varoittaa myös useaa kilpailijaa samanaikaisesti

Tämä perustuu IAAF sääntöön Vilpin aiheuttaja suljetaan kilpailusta ensimmäisen vilppilähdön jälkeen

Mukana lähdöissä on uusi tuomari Start Referee Start Referee tarkkailee lähettäjäryhmän toimintaa, ja hän voi kumota lähettäjän päätöksen jos hänen mielestään lähettäjä on toiminut sääntöjen vastaisesti Start Referee ei ole lähettäjä, eikä lähettäjäryhmän jäsen, vaan toimii itsenäisesti ja sääntöjen mukaisesti. Hän vastaa toimistaan tuomarineuvostolle

Henkilökohtainen varoitus: Jos urheilija häiritsee paikoillenne komennon jälkeen, viivyttelee lähettäjän komentojen noudattamisessa, keskeyttää lähdön nousemalla ylös telineistä, nostamalla käden tms, tämä voidaan tulkita henkilökohtaisen varoituksen arvoiseksi, ei siis vilppilähdöksi.

Henkilökohtaisen varoituksen lähdössä antaa Start Referee, näyttämällä urheilijalle keltaista korttia Tämän jälkeen näytetään vihreää korttia kaikille – kyseessä ei siis ollut vilppilähtö Varoitus on voimassa kilpailutapahtuman ajan. Toisesta henkilökohtaisesta varoituksesta seuraa kilpailusta sulkeminen. Varoituksen voi siis saada myös toisessa juoksussa ja/tai muussa lajissa.

Start Referee ottaa vastaan myös protestin, jos urheilija on sitä mieltä, että lähettäjän päätös ei ole ollut sääntöjen mukainen Urheilija voi protestoida heti lähtöpaikalla, jos katsoo, että ei ole syyllistynyt sääntöjen vastaiseen toimintaan – Start Referee päättää asian heti Urheilija voi protestoida juoksun jälkeen (ja vain, jos on juossut maaliin saakka) lähettäjän päätöksestä

Jos käytössä on vilpinpaljastuslaitteet, ja niiden toiminnassa ei ole ongelmia, Start Referee ei hyväksy protestia. Start Referee voi antaa urheilijalle luvan juosta protestin alaisena. Tällöin protesti päätetään vasta juoksun jälkeen, ja urheilijan suoritus voidaan hyväksyä tai hylätä jälkikäteen. Urheilija voi kuitenkin protestoida tästä vielä tuomarineuvostolle normaalin protestikäytännön mukaisesti.

Yksi vilppilähtö/erä sallitaan. Toisen vilppilähdön aiheuttaja suljetaan kilpailusta. Lähettäjä voi varoittaa ja/tai sulkea kilpailusta myös useampia urheilijoita, jos hän katsoo heidän aiheuttaneen vilppilähdön. Moniotteluksi katsotaan laji, jossa lasketaan pisteet.

 Yksi vilppi/erä sallitaan. Toisen vilpin aiheuttaja (aiheuttajat) suljetaan kilpailusta  Moniotteluissa sallitaan yksi henkilökohtainen vilppi. Toisesta henkilökohtaisesta vilpistä suljetaan kilpailusta Poikkeus: Suomessa järjestettävät kv kilpailut (PM hallit Jyväskylä, PM kisat Lappeenranta ja MM hallit Jyväskylä) hylätään vasta toisesta henkilökohtaisesta vilpistä (kannattaa kuitenkin seurata tilannetta…)

SUL lähettäjäkoulutus: Vesa Artman