Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta"— Esityksen transkriptio:

1 Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
Antti Posio 2B

2 Historia Ensimmäiset viralliset pesäpallo pelit pelattiin 1922 ja ensimmäinen mestaruus jaettiin samana vuonna. Lajin suosio kasvoi tasaisesti aina 1970-luvulle asti. Ennen toista maailmansotaa pesäpallo oli suurelta osin suojeluskuntien harrastama ja esillä pitämä laji. Pesäpallo kehitti monipuolisesti sotakentillä tarvittavia taitoja: tarkkaavaisuutta, juoksua, syöksymistä ja heittoa sekä silmän ja käden koordinaatiota.

3 Historia 1970-luvun alussa pesäpallon suosio lähti jyrkkään laskuun.
Vahvasti ”paikallispatriotismiin” kiinnittynyt laji kärsi paikallisyhteisöjen hajoamisesta. Yleisömäärä kuitenkin kasvoi myös 1970-luvun ajan. sopupeliskandaali vuonna 1998. Pesäpallo on ollut esillä maailmalla vain kerran Helsingin olympialaisten aikana vuonna 1952.

4 Kilpailu Kolme Pääsarjaa: Superpesis Ykköspesis Suomensarja
Lisäksi poikien ja tyttöjen superpesis, maakuntasarja sekä junioreiden omat sarjat. Talvella pelataan myös Halli-SM Lisäksi on joka kolmasvuosi pelataan pesäpallon maailman cup

5 Superpesis Joukkueet kaudella 2014
Alajärven Ankkurit Hyvinkään Tahko Joensuun Maila Jyväskylän Kiri JymyJussit Kankaanpään Maila Kiteen Pallo -90 Koskenkorvan Urheilijat Kouvolan Pallonlyöjät Pattijoen Urheilijat Sotkamon Jymy Vimpelin Veto Superpesis Miesten Superpesiksen runkosarjassa pelataan kesän aikana 143 ottelua. Yhden kauden runkosarjan ottelumääräksi syntyy 26 ottelua joukkuetta kohden. Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras viidestä- menetelmällä.

6 Pesäpallon maailmancup
Pesäpallon maailmancup on pesäpallon kansainvälinen turnaus, joka on järjestetty seitsemän kertaa: Suomessa vuosina 1992, 1997 ja 2009, Australiassa 2000 ja 2012, Ruotsissa 2003 ja Saksassa 2006. Suomi on voittanut näistä jokaisen. Kisoissa pelataan miesten, naisten ja sekajoukkueiden sarja. Ruotsi oli vielä hopealla 2000 luvun alussa, mutta 2012 Australia oli hopealla jokaisessa sarjassa.

7 Sotkamon jymy Sotkamon jymy on menestynein Suomalainen superpesis joukkue. 16 SM-kultaa. 4 SM-hopeaa. 3 SM-pronssia. Toni Kohonen: 16 Itä-Länsi ottelua. 10 kertaa kauden paras lukkari palkinto.

8 Lähteet http://www.pesis.fi/


Lataa ppt "Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google