Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Algoritmi-harjoituksia…

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Algoritmi-harjoituksia…"— Esityksen transkriptio:

1 Algoritmi-harjoituksia…
Tee algoritmi, joka tulostaa oman nimesi ja ikäsi. Tee algoritmi, joka kysyy nimesi, ottaa sen vastaan ja tervehtii sinua. Tee vuorovaikutteinen ympyrän alan laskeva algoritmi, ohjelma pyytää säteen käyttäjältä ja tulostaa alan. Tee algoritmi, joka pyytää käyttäjältä kolme lukua ja laskee niiden keskiarvon.

2 Algoritmi-harjoituksia…
Tee algoritmi, joka pyytää käyttäjältä kaksi kokonaislukua ja ilmoittaa, onko ensimmäinen luku jaollinen toisella. Tee algoritmi, joka muuttaa annetut kalorit jouleiksi ja päinvastoin. Alkuun kysytään käyttäjältä, kumpi muutos tehdään, ja sitten joko joulemäärän tai kalorimäärän. Joulet kaloreiksi kerrotaan luvulla 0,2390 ja kalorit jouleiksi kerrotaan luvulla 4,184.

3 Algoritmi-harjoituksia…
Tee algoritmi, joka kysyy käyttäjältä lompakossa olevan rahamäärän ja lihapiirakan hinnan. Tutkitaan, onko, onko käyttäjällä varaa ostaa lihapiirakka. Jos on, ilmoitetaan, paljonko lompakkoon jäi rahaa. Muuten kehotetaan paastoamaan. Käytä vain kahta muuttujaa! Lompakon sisältöä ei vähennetä, jos ei ollut varaa lihapiirakan ostoon. Tee algoritmi, joka ilmoittaa numeerisen arvosanan sanallisen vastineen. Virheellisestä arvosanasta annetaan virheilmoitus ja lopetetaan. (0=hylätty, 1=välttävä, 2=tyydyttävä, 3=hyvä, 4=kiitettävä, 5=erinomainen)

4 Algoritmi-harjoituksia…
Tee algoritmi, joka vertailee kahta annettua kokonaislukua ja antaa tuloksen muodossa ”luvut ovat yhtäsuuria”, ”ensimmäinen luku on suurempi” tai ”ensimmäinen luku on pienempi”. Tee algoritmi, joka ilmoittaa, kuinka vanha olet, kun annat syntymäaikasi ja tämän päivän. Muuta tehtävää 9 siten, ettei negatiivista lukua hyväksytä vaan ilmoitetaan virhe ja pyydetään uutta lukua. Tee algoritmi, joka pyytää käyttäjältä 15 positiivista kokonaislukua ja tulostaa niiden summan. Ohjelma hyväksyy siis vain positiiviset luvut, muuten virheilmoitus ja pyydetään tilalle uusi luku (tarvittaessa toistuvasti).


Lataa ppt "Algoritmi-harjoituksia…"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google