Jyrki Kalliolahti TIES

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Advertisements

MOTIVAATIO JA LIIKUNTA
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
Tietotekniikka musiikin opetuksessa Samuel Rahikainen Tietotekniikan kandidaattiseminaari
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Simulaatioharjoitteen suunnitteluprosessi
Virtukampus C2 –ryhmä, miten muutos tapahtuu. C2 ETENEMINEN • Eteneminen piloteissa monitasoisesti (toimintatavat, osaaminen, teknologia….) • Toimintakulttuurien.
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
IT-laitteiden käyttöiän lyhentymisen syyt ja vaikutus Sara Kartaslammi.
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä.
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Ura- ja rekrypalvelut Uraseurannat 5 vuotta valmistumisesta Vuosina 2003 ja 2005 valmistuneille Sijoittumisseurann at 1 vuosi valmistumisesta
OIKEAT ASKELEET Perässäkulkijasta edelläkävijäksi Tablettitietokoneiden käyttö opetuksessa parantaa lasten ja nuorten kykyä ratkoa ongelmia.
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
Järjestelmäasiantuntija
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
SMART Alanko, Jacoby, Silander, Kainulainen Miksi?
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut – Kainuun ammattiopisto
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Yritysyhteistyömalli TopLaaja- TOP-Patteri: HYVÄT KÄYTÄNTEET-SEMINAARI Helsinki Congress Paasitorni Koulutusjohtaja Maarit Kuosa.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
ATTO- aineiden suorittaminen verkkopakettien avulla on saanut omaan suosion opiskelijoiden keskuudessa; tarvittaessa apuna oli erityisopettaja tai lisäopetustilan.
OPETUKSEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Mervi Palva.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Tietotekniikka musiikin opetuksessa Sisältö ▪Musavisa ▪Höpölöpö 1: – Johdanto – Tietotekniset apuvälineet ▪Leikitään muusikkoja ▪Höpölöpö 2:
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
Sosiaalinen media ja sulautuvat ympäristöt Terhi-Maija Itkonen-Isakov - Miksi media sosiaalistuu ja miksi oppiminen sulautuu?
TAHTO-hankkeen Tanskan matka. Amager Faelled Skole, luokat 0-9 IT-strategian tavoitteena tietoyhteiskunnan aktiiviseksi jäseneksi kasvaminen Kolmea oppilasta.
Tietotekniikka musiikin opetuksessa
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Ti LÄHIVERKOT -ERIKOISTYÖKURSSI SAN: Storage Area Network Mikko Hellstén Ville Pesonen.
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
Digitaaliset kollaboraatiotyökalut lukiossa Antti Knutas Nuorempi tutkija, LUT.
Yhteinen näkemys IL:n opettamisessa pohjautuu:  Arvot  Strategiat  Prosessit  Toimintasuunnitelmat  Yhteistyö suunnittelussa.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
EXAMin matematiikkaryhmän välituloksia Verkkoja kokemassa Marjaana Kareinen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
ME-hengen kehittäminen
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Tasavirta-koulutus Lappeenranta 30.9., 1.10., ja
Leikin avulla oppimista Projekteja kiinnostavista asioista
Joustavat oppimispolut
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Tasavirta-koulutus Imatra 7.10., 8.10., ,
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Kohti kansallista digitaalista koulua
Esityksen transkriptio:

Jyrki Kalliolahti TIES462 2014 BYOD In Education Jyrki Kalliolahti TIES462 2014

Diginatiivit vs. digimamut Himokäyttäjät tulee, oletko valmis?

Mobiililaitteiden saatavuus Kehittyneissä maissa yli 100%, Länsimaat, Kauko-itä Arfikka heikoin Hinta laskee, laitteiden ja ympäristön ominaisuudet paranee Ikäeroja, mutta yllättäen ei niin paljon sosioekonomisia eroja

BYOD kouluissa Jo nyt 70 % oppilaista laitteet koulussa, pian 90% Lopuille laitteet yhteiskunnan tuella Ikääntyvillä opettajilla vähemmän laitteitta, työnantaja voisi tukea

Byod ja tasa-arvo Laitteiden saavutettavuus ei pian ehkä ongelmallisinta Laitteiden laatuerot ehkä suurempi tekijä jatkossa? Kehitysmaat? Mooc osittain myös tasoittaa tilannetta

Koulutuksellinen tasa-arvo Digitaalinen alaluokka Laitteet, ohjelmistot, verkko Pääsy niihin, pääsy merkitykselliseen tietoon Valmiudet käyttöön, riittävä opastus saatavilla Mahdollisuus osallistua

BYOD ja teknologia Ei mahdollista liittää sellaisenaan vanhoihin ratkaisuihin Vaatii alusta- ja laiteriippumattomuutta HTML5, pilvet Verkon ja palveluiden virtualisointi Keskitetty ylläpito yhdessä paikassa, ei laitekohtaisia asennuksia ja päivityksiä Hankintakulut pienet, huonosti suunniteltuna ylläpito kalliimpaa Kouluihin eri ratkaisut BYOD:ille ja perinteiselle verkolle?

Byod ja pedagogiikka Tukee luonnostaan Kokemuksellista oppimista Ongelmaperustaista oppimista Verkostoitumista ja yhteistyötä Tiedonhankintaa ja sen yhdistelyä ja analysointia Eriyttämistä Sulautuvaa oppimista

BYOD ja opettajat Opettajien asenne tullut myönteisemmäksi Vaatii opettajilta ammatillista kehittämistyötä Itsensä kehittäminen mahdollistettava Vaikuttaa suhtautumiseen Vertaismentorointi, yhteistoiminta Iän vaikutus huomioitava

Turvallisuus ja yksityisyys Edelleen ongelma, ei ratkaisua Huolta häiriöistä, sopimattomasta käytöstä tai altistumisesta sopimattomille materiaaleille Kiusaaminen, häirintä Vaatii valmistajilta kehitystyötä Tarvitaan ohjausta ja valvontaa

Varian kokeilut Työssäoppimisen ohjaamista etäyhteyksillä Tabletteja ja älypuhelimilla Opiskelijoiden osalta BYOD Yhteisöjen lähiverkkoihin ei pääsyä 3G-verkoissa puutteita, vaikka kokeilu pääkaupunkiseudulla Laitteiden, alustojen ja sovellusten yhteensopimattomuus suurin ongelma

Varian kokeilut Opiskelijoiden suhteen käyttö ongelmatonta Iäkkäillä opettajilla haasteita Tekniset ominaisuudet, motoriikka, ympäristön yleinen käyttötapa Verkostot, tilien perustaminen (SOME) Vertaistukea, tukea opiskelijoilta

Varian kokeilut Opettajien kehitystä tuettava ja kehitystyö mahdollistettava 3G- ja 4G-verkkojen kehitystä odotellaan Alusta- ja laiteriippumattomien ratkaisuiden tarve suuri

Lopuksi BYOD tulee, tai on jo tullut; vaatii valmistautumista Diginatiivien ja –mamujen eroa kavennettava Näkymät positiivisia; motivaatio, sitoutuminen, oppimistulokset Monet innovaatiot olleet lupaavia, olisiko BYOD se, joka lopulta mullistaa opettamisen ja oppimisen