Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

IT-laitteiden käyttöiän lyhentymisen syyt ja vaikutus Sara Kartaslammi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "IT-laitteiden käyttöiän lyhentymisen syyt ja vaikutus Sara Kartaslammi."— Esityksen transkriptio:

1 IT-laitteiden käyttöiän lyhentymisen syyt ja vaikutus Sara Kartaslammi

2 Tausta  IT-laitteiden käyttöikä lyhenee jatkuvasti  Lyhyt käyttöikä kasvattaa jätteiden määrää ja lisää ympäristöongelmia  Amerikassa tehdyn tutkimuksen mukaan vuonna 2004 heitettiin 315 miljoonaa toimivaa konetta pois, kierrätyksen ja jälleenmyynnin osuus oli noin 10 %

3 Tausta  Suunnitellun vanhentumisen juuret 1920- luvulta.  Vaikka ilmiölle voidaan löytää positiivisia vaikutuksia, negatiiviset alkavat olla suuremmat.  Suuret tuotantomäärät synnyttävät myös paljon jätettä, jota rahdataan laittomasti kehitysmaihin.

4 Tausta  Moni taho on herännyt taistelemaan vihreän yhteiskunnan puolesta.  Suomessa yksi näistä on WWF, jolla on liike nimeltä Green Office.  Suomessa tutkitaan toistaiseksi vain vähän tuotteiden tarkkoja ikätilastoja.  Yksi käyttöikää pienentävä tekijä on se, että kuluttajan on vaikea takuuaikanakin todistaa, ettei elektroniikkaa ole rikottu tahallisesti.

5 Tutkimuksen tavoitteet  Tutkimuksen tavoitteena on selvittää… 1. … onko valmistajilla mahdollisuus vaikuttaa IT-laitteiden käyttöikään. 2. … miten lyhyt käyttöikä vaikuttaa ympäristöön. 3. … ovatko kuluttajat tyytyväisiä IT- laitteiden laatuun ja kestävyyteen. 4. … miten suunniteltu vanhentuminen on vaikuttanut kuluttajien talouteen.

6 Tutkimuksen tavoitteet  Tavoitteena on... 1. … julkaista tutkimustulos mahdollisimman laajalti. 2. … saada kuluttajat ymmärtämään omien kulutustapojen vaikutukset. 3. … saada kuluttajat valitsemaan IT-laitteita ennemmin eettisten kuin mainonnan tai muiden syiden perusteella. 4. … saada kattava tulos uusien tutkimusten pohjaksi.

7 Tutkimusmenetelmät  Tutkimustuloksista pääosa saadaan haastattelujen ja kyselyiden avulla.  Kyselyiden kohderyhmänä ovat kuluttajat ja kohderyhmä on laaja.  Haastatteluiden kohderyhmänä ovat valmistajat ja ympäristöasiantuntijat.


Lataa ppt "IT-laitteiden käyttöiän lyhentymisen syyt ja vaikutus Sara Kartaslammi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google