PALVELUSUUNNITELMA JA TOTU -suunnitelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Advertisements

Diabeetikoiden hoidonohjauksen laatukriteerit
Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
Toimintakyvyn tukeminen taidolla ja laadulla
MISTÄ OIKEIN ON KYSE?.
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
KOTIHOIDON HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMA
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN ASIAKKAAN KANNALTA
Terveydenhoitaja ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitäjänä
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
TOIMINTAKYVYN EDISTÄMINEN JA KOTIKUNTOUTUS
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
Anne-Maria Perttula,
Terveyden edistäminen diakoniatyössä
ASIAKAS KILPAILIJA YRITYS. Nykyinen toimintatapa: Ongelmat ja niiden arviointi Toiminnan kehityshistorian ja nykyisten ristiriitojen analysointi Uuden.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 1 Oikeus palvelutarpeen arviointiin Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Mielenterveys kuntoutus
Toimintakyvyn arviointi
MUISTELUSTA MERKITYKSIÄ Kulttuurisen toimintaympäristön kehittäminen vanhustenkeskuksessa.
Markkinoinnin kilpailukeinot Jakelu, vai Saatavuus ? Asiakaslähtöisyys. Vaikuttaako ajattelu toimintaan, ja vaikuttaako muutos ajat- telussa.
Toimintakyky s.36 Fyysinen Psyykkinen Kognitiivinen Sosiaalinen
LAPSEN KASVUN JA OPPIMISEN TUKI LAPPEENRANNAN VARHAISKASVATUKSESSA
Yhteinen osallistuminen ja tekeminen - tärkeä osa oppimista Arjen sankarit kadonneen motivaation jäljillä Helsinki Elisa Salmi KM, EO.
Hoitotyön keskeiset käsitteet
Psyykkinen itsesäätely
A SVA - HOITAJAN TYÖ M ARTINLAAKSON TERVEYSASEMALLA.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
4 Toimintakyky ja ergonomia. Toimintakyky Selviytymistä asioista, joita elämässä tulee eteen (arkiaskareet – elämän murheet) Jaottelu: – Fyysinen toimintakyky.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
TYÖKYKY TYÖNTEKIJÄN VOIMAVARAT s * Terveys, elintavat, lepo * Osaaminen, kehittyminen * Arvot, asenteet, motivaatio * Elämäntilanne TYÖN VAATIMUKSET.
TE3 TERVEYDEN, TOTTUMUSTEN JA TOIMINTAKYVYN ARVIOINTI JA SEURANTA Hurtig
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Terveyden määritelmät
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn mittaaminen
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Epilepsialiiton näkemyksiä erikoissairaanhoidon keskittämisestä
TE1 Terveyden perusteet
Ikäihmisten kuntoutus
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Gerontologisen kokonaisarvioinnin prosessimalli
PSYYKKINEN HYVINVOINTI
- fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Yhteiskunnallinen osallisuus Toteutusvaihe –tuumasta toimeen
Asva- hoitajan työ Martinlaakson terveysasemalla
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen
Asiakkaat ja sote-palvelut –seminaari
KP OTE Opinnoista töihin
Työikäisten kuntoutus
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Yhteinen monialainen asiakas-suunnitelma
Suomen Ensiapukoulutus
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Päivittäinen toiminta Mittarit Muutos toiminnassa
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Fysioterapeutit kouluille
Esityksen transkriptio:

PALVELUSUUNNITELMA JA TOTU -suunnitelma HYVÄ HOIDON JA VANHUKSEN TUKEMISEN ON AINA PERUSTUTTAVA PALVELUSUUNNITELMAAN JA TOTU -suunnitelmaan Vaatimukset hoidon suunnitelmallisuudesta, tavoitteellisuudesta, tuloksellisuudesta, seurannasta, työnjaosta, yhteistyöstä - LAATUTYÖ! TUKEE VANHUKSEN TOIMINTAKYKYÄ KOKONAISVALTAISESTI VARMISTAA HOIDON JA TUEN JATKUVUUDEN ON DYNAAMINEN- SUUNNITELMAA ARVIOIDAAN MÄÄRÄAJOIN ON REAALIAJASSA- TOTEUTUMISTA SEURATAAN TEHDÄÄN YHDESSÄ VANHUKSEN KANSSA NIMETÄÄN VANHUKSELLE OMAHOITAJA / TUKIHENKILÖ, JOKA VASTAA SUUNNITELMAN TEOSTA

PALVELUSUUNNITELMAN JA TOTU -suunnitelman MERKITYS VANHUKSELLE YHDESSÄ LAADITTU SUUNNITELMA ON MERKITYKSELLINEN VANHUKSELLE SE ON PERUSTA VANHUKSEN OMALLE MOTIVAATIOLLE MAHDOLLISTETAAN VANHUKSEN MOTIVOITUMINEN VANHUS SITOUTUU TOIMINTAAN PERUSTA TARKENNUKSILLE JA MUUTOKSILLE YHTEISTYÖN VÄLINE ERI YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN KANSSA

TOTU -suunnitelma - TOIMINTAKYVYN TUKEMISEN PÄÄMÄÄRÄ

TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN JA ARVIOINTI / päivittäiset merkinnät

TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN JA HYVÄ LAATU VANHUKSEN TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN JA HYVÄ LAATU ON YKSINKERTAINEN ASIA; OIKEAT HENKILÖT TEKEVÄT OIKEITA ASIOITA OIKEILLE HENKILÖILLE OIKEAAN AIKAAN OIKEASSA PAIKASSA

MITÄ EROA ON PALVELUSUUNNITELMALLA JA TOTU-SUUNNITELMALLA VANHUKSEN TARPEIDEN ARVIOINTI LAAJA SUUNNITELMA VERKOSTOITUMINEN TUKITOIMET PALVELUT YHTEISTYÖ JA TYÖNJAKO TOTU-SUUNNITELMA VANHUKSEN TARPEIDEN ARVIOINTI / TOIMINTAKYKY: FYYSISEN, PSYYKKISEN, SOSIAALISEN JA HENGELLISEN TOIMINTAKYVYN VOIMAVARAT JA ONGELMAT KONKREETTINEN SUUNNITELMA, JOLLA TUETAAN VANHUKSEN ARKEA, PÄIVITTÄISIÄ TOIMINTOJA ELI TUETAAN KOKONAISVALTAISESTI VANHUKSEN TOIMINTAKYKYÄ VÄLINEET TOIMINTAKYVYN TUKEMISEEN: AJATTELUMALLIT TOIMINTAMALLIT KONKREETTISET VÄLINEET YHTEISTYÖ JA TYÖNJAKOMALLI TIIMITYÖ SÄÄNNÖT

MITÄ EROA ON JA PALVELUSUUNNITELMALLA JA TOTU-SUUNNITELMALLA MITÄ MITTAREITA TARVITAAN HOITOISUUSLUOKITUS TOTU-SUUNNITELMA MITÄ ARVIOINTIMITTAREITA TARVITAAN SAADAAN SELVILLE VANHUKSEN TOIMINTAKYKY KONKREETTISET ASIAT PÄIVITTÄISET TOIMINNOT ARJESSA SELVIYTYMINEN FYYSINEN TOIMINTAKYKY PSYYKKINEN TOIMINTAKYKY SOSIAALINEN TOIMINTAKYKY HENGELLINEN TOIMINTAKYKY

TOTU-SUUNNITELMA MITEN KIRJAAT HILMA YMMÄRTÄÄ HILMA OPPII VANHUKSEN TARPEET: VOIMAVARAT JA ONGELMAT VANHUKSEN TAVOITTEET HOITAJAN KEINOT YHTEISTYÖ JA TYÖNJAKO ARVIOINTI HILMA YMMÄRTÄÄ HILMA OPPII HILMA TEKEE / PUKEE / SIIRTYY / KÄVELEE