Aleksi Ranki Krapula.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen
Advertisements

 Valtaosa tutkimuksista viittaa siihen, että kahvilla on enemmän hyviä kuin huonoja terveysvaikutuksia  Tutkimusten perusteella kahvi muun muassa vähentää.
Hiv ja aids.
Valmistautuminen Alkuverryttely Kilpailusuoritus Loppuverryttely
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Magnus Lönnqvist KTM, Ammattivalm,THvalm
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Alkoholi ja huumeet.
 Kappale 6 – Hvyin menee  Tero opiskelee ja käy työssä  Tero studerer og går på arbejde OPPITUNTI 2 – SUOMI 2.
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Lasten ja nuorten päänsärky lisääntyy –miten ehkäistään?
Diabetes s. 65 –
Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Univaikeudet.
Mistä koirat saa energiaa
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
5. RUoANSULATUS-ELIMISTÖ
Koira Koira on neli jalkainen. Nisäkäs Oppii temppuja Ihmisen lemmikki
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Alkoholi.
Koira - Koira on nelijalkainen - Nisäkäs - Sille voi opettaa erilaisia temppuja - Yleensä ne ovat ihmisten lemmikkejä, mutta niitä voi myös käyttää pelastajakoirina.
Diabetes (sokeritauti).
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Työskentely kuumassa KESÄKUU. Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä Elimistö kuivuu, jos hikoilussa mene- tettyä nestettä ei korvata.
FIBS Paikallissijapeli Olla, käydä (2)+ MISSÄ? Tulla (3), lähteä (1)+ MISTÄ? Mennä (3), saapua(1)+ MIHIN?
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
Käytätkö säännöllisesti energiajuomia?. Tiesitkö että? Energiajuomia käyttävillä nuorilla on kaksinkertainen määrä päivittäisiä univaikeuksia, päänsärkyä.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
SUUN KUIVUUS Alentunut syljeneritys johtaa suoja-aineiden määrän vähenemiseen ja suun kosteustasapaino häiriintyy.
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
HYVINVOINTI = STRESSIN HALLINTA - LIIKUNTA TRAINER4YOU EDUCATION.
porsaiden päivärytmi AAMU Ruoki porsaat rehulla, jota löytyy sivurakennuksesta joka on päärakennuksen vieressä. Sen jälkeen, (jos on helteinen ja kuuma.
 MARJAT, HYÖNTEISET, VILJA, HUNAJA JA KALA.  karhu syö myös lihaa.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Kroppasuhde, mielihyvä ja riippuvuus Kirjan sivut
Työskentely kuumassa KESÄKUU.
Pysy hyvässä työvireessä
Perustettu vuonna 1927.
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Nestetasapaino.
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Alkoholi Kpl 24.
Liikunta+ravinto.
Ummetuksen lääkehoito
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Pisara 4 Ympäristö- ja luonnontieto
Alkoholista asiallista kpl.24
Ruokaoppia.
Opintopsykologi Katja Hietanen
HUMALAN VAIHEET (KALVO 1)
Esityksen transkriptio:

Aleksi Ranki Krapula

Mikä se on? Krapula on etyylialkoholin päidekäytöstä seuraava oire. Yleisimmät oireet ovat: päänsärky, pahoinvointi, yliherkkyys valoon tai ääneen, väsymys, vapina, ripuli ja jano.

krapulakemiaa Maksa polttaa alkoholin Etanoli muuttuu Aseltadehydiksi ja siitä edelleen etikkahapoksi Etanoli on itsessään diureetti, joka vaikuttaa myös kehoon Aseltadehydi

Krapulan estäminen Älä juo Tiedä rajasi Syö ennen juomista Juo vain yhtä alkoholityyppiä illassa Vältä kuplivia juomia Juos myös vettä Positiivinen asenne

Varmasti toimivia parannuskeinoja Nuku tai lepää Juo paljon vettä tai mehua Vältä kofeiinia Syö rasvaista ruokaa Vältä fyysista rasitusta Ota särkylääke

Krapulan parannususkomuksia Juo suolakurkkujen lientä (Puola) Syö säilöttyjä kirsikoita (Japani) Juo vahvaa kahvia (Italia) Käy suihkussa ja vaihtele lämpimän ja kuuman välillä Kaiva itsesi märkään jokihiekkaan kaulaa asti (Ireland) Sekoita krapulantappaja (google ”Hangover Remedies”) Harrasta liikuntaa Juo Bloody Mary

Henkiset sivuvaikutukset Masennus, katumus, ”morkkis” Sosiaalisten tilanteiden kaipuu Kasvava seksinhimo ”Kaikki on hauskaa” Makean ja rasvaisen ruoan himo

Kun asiat menevät huonosti, eli pelkotilat Tunnetaan myös nimellä ”liskojen yö” Palautuminen pitkäkestoisesta ryyppäämisestä (yli kolme tai neljä päivää putkeen) Voi aiheuttaa hallusinaatiota tai selittämätöntä pelkoa Lääkehoitoa on olemassa, mutta opiskelijoille riittää pelkkä lepo

Kysymyksiä? Kiitos! Lähteet: Wikipedia – Hangover, Delirum Tremens KRAPULA-Aleksi Ranki Kysymyksiä? Lähteet: Wikipedia – Hangover, Delirum Tremens About.com – How to cure hangover? wikiHow.com – How to Prevent a Hangover? Iltalehti – Krapulan parannuskeinoja eri maailmankolkista 26.11.2012 Kiitos!