Kouvolan Yhteiskoulun A-ranskan lukijoiden matka Ranskan Rivieralle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Advertisements

Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
pohdi olemassa- oloamme tämän pohjalta
Pikkupoika kysyi isältään...
-Päivänn ohjelma alkoi normaaliin tapaan aamiaisen merkeissä ja arkeologiselle museolle matkattiin kävellen. Room 111 – Karri, Juhis, Ja Tuomo.
P ENGUINS P97 JOUKKUEEN TIEDOTUSTILAISUUS T ALLINNAN MATKASTA Kirkkonummi Rangers Penguins P97 on urheilujoukkue joka pelaa ja harrastaa Salibandyä.
Katson kauas pois, silmäni saavuttavat jotain, merellä, lintu, mistä lie tulee. Meri on suurenmoinen! Pieni tuulen henkäys huojuttaa kasveja, pilvetön.
Miten se kaikki tapahtuikaan.  Keväällä 2012 oma luettelointiryhmämme päätti olla mukana pilotointiryhmässä  Toukokuun alussa oli ensimmäinen projektiryhmän.
Ope Risto ja 22 oppilasta sekä 4 huoltajaa
Linnunrata ja muut galaksit
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Tikkurila 10 The City of dreams
Unkarin kiertomatka.
Phetchabur Piano: Ernesto Cortázar Músic: Two candles for two hearts Anna musan soida ja nauti (klikkaamalla eteenpäin …)
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Lappileiri Perustiedot  Leirille saavat osallistua myös Zombit, ennakkotiedoista poiketen, jotta osallistujamäärä ei jää liian alhaiseksi. Leiri.
Cristinan vapaa-aika Sunnuntai: Kun olin saapunut perheen luokse, me menimme Rein-joen toiselle puolelle. Siellä oli Willichin vanha kaupungin osaan. Me.
Matkakertomus koottuna oppilaiden esityksistä. Laivamatka Lähdimme Kupittaan koululta seitsemältä ja odotimme terminaalissa tuskastuneesti laivaa. Laivalla.
HÄMEENLINNAN SEUDUN TOIMITILAMARKKINAKATSAUS TAMMIKUU 2008
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Saarenmaa 24. – Perjantai … Päivi Valtonen2 Lähtö Turusta klo 07:00 aamulla Helsinkiin. Helsingissä noustiin laivaan ja laivalla.
SVS :n syysretki Tampereelle Matkaan lähdettiin Helsingistä torstaina suuntana Tampere. Tunnelma oli jo bussissa mukavan rento.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Yläkoulu kielivisa.
UNKARIN KIERTOMATKA.
Suvin Diary Suvin Diary. Sunnuntai Sunnuntai  Sunnuntai: Kun oltiin saavuttu perheisiin menimme Düsseldorfin 250 metriseen televisiotorniin ja myöhemmin.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
 Ke (6. palkin päättöpäivä) lyhyiden kielten kuunteluita koululla. Liiku siis hiljaa ja noudata opettajien ohjeita.  To Penkkaripäivä.
 Liikenne on A) henkilöiden B) tavaroiden C) energian D) tiedon kuljettamista.  280&bih=896&gbv=2&tbm=isch&tbnid=OS0Z0UmBWs.
, Karelian Martat ry. Lauantaina yhdistyksemme taitoavain I:stä suorittamassa olleet 7 marttaa järjestivät taitoavainsuoritukseen kuuluvan luontoretken.
Vierailimme Stentorpin lammastilalla Kun olimme bussilla harhailleet vähän matkaa, löysimme perille. Tilan omistajat Heikki ja Jill toivottivat meidät.
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Pikkupoika kysyi isältään...
 Liikenne on A) henkilöiden B) tavaroiden C) energian D) tiedon kuljettamista.
1. Probleema –Onko täysikuu yhtä korkealla ollessaan eteläisellä taivaalla sekä kesällä että talvella?
Maa Kiertää aurinkoa tekijä jarno.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
MATKATIIMI ESITTÄYTYY
Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen.
Innsbruck Vihtori Pummila Ja Ari Liimatainen 5.lk Innsbruck kesälläInnsbruck talvellaInnsbruckista näkymä alpeille.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Gran Canaria. Keskilämpötilat - Playa del Inglés, Gran Canaria Lokakuu Marraskuu Joulukuu –Päivän ylin –Yön alin –Vesi
INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL Etelä- Korea. HAKEMINEN  Haku tapahtui asiossa olevan hakemuslomakkeen avulla.  Hakuaika on keväällä.  Tärkein kohta hakemisessa.
Harjoittelussa Tanskassa Kirsi Hiltula, Laura Kosola ja Aino Lauhikari.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
Urheilijan syöminen ja energiatankkaus
Matkailu Matkasanoja.
Ranskan opiskelijoiden Nizzan ja Monacon opintomatkan
Ranskan opiskelijoiden Nizzan ja Monacon opintomatkan
Kurssipäiväkirja Valokuvaus ja graafinen suunnittelu
Suomi 1B 10. tunti Sanni Heinzmann.
KEVÄÄN KULTTUURIMATKA Arkkitehtuuria, taidetta ja elämää
Tiistai Mardi 20 novembre.
”Either you lose Power or you lose the Point”
Luova kirjoittaminen 1. Kirjoita 5 minuuttia ensimmäisestä mieleen tulevasta aiheesta. Miltä kirjoittaminen tuntui? Oliko vaikeaa saada kirjoittaminen.
Mihin aikaan? Monelta?.
KERROSTALOTONTTEJA, LAHTI
LIIKENNE.
Suomi 2A 2. tunti.
SISKOT JA SIMOT LAITILAAN?
TERVEISIÄ RUOTSISTA :)
Mihin aikaan? Monelta?.
Eräänä päivänä kun aurinko oli piiloutunut pilvien ylle,
MATKANI NORJAaN Reetta Karjalainen.
Bilbao, Espanja Justine Jokinen & Benjamin Sällström
Isä taivaan, Isä suurin tätä kaupunkia kädelläsi siunaa
Esityksen transkriptio:

Kouvolan Yhteiskoulun A-ranskan lukijoiden matka Ranskan Rivieralle

1. päivä Saavuimme Nizzaan puoliltapäivin ja suuntasimme suoraan hotellille. Etelän aurinko ja palmut toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi. Vietyämme laukut hotellille ja levättyämme hetken lähdimme tutustumaan lähiympäristöön. Kiertelimme ydinkeskustaa ja rantabulevardia. Aikainen lähtö verotti voimiamme ja menimme varhain nukkumaan.

2. Päivä Monaco Aamupalan jälkeen suuntasimme rautatieasemalle. Monacoon vievä juna oli täpötäynnä mutta onneksi matka ei kestänyt kauaa. Tutustuimme muun muassa ruhtinaan palatsiin, Monte Carlon kasinoon ja rantakatuun. Ylelliset hotellit, tuliterät Ferrarit ja hulppeat huvipurret täyttivät maiseman. Käveltyämme itsemme uuvuksiin lähdimme takaisin Nizzaan. Siellä kiertelimme vielä kauppoja ja kävelimme 7 kilometriä pitkää rantabulevardia Promenade des Anglaisia auringon laskiessa.

3. Päivä Grasse Hyvin nukutun yön jälkeen hyppäsimme bussiin kohti hajuvesiteollisuudestaan kuuluisaa Grassea. Siellä kävimme hajuvesimuseossa ja Fragonardin tehtaanmyymälässä. Kiertelimme idyllisiä pikkukatuja ja söimme ranskalaisia panineja paikallisessa delissä. Aamulla ripotteli hieman vettä mutta loppupäivästä aurinko paistoi taas kirkkaalta taivaalta. Nizzassa kävimme yhdessä illallisella katusoittajien säestäessä.

4. Päivä Cannes Aamupäivän shoppailimme Nizzan keskustassa, sillä junaliikenne oli lakossa kolme tuntia ja lähtömme Cannesiin viivästyi hieman. Saavuimme Cannesiin iltapäivällä. Kävelimme Palais des Festivals -rakennuksen edessä olevalle aukiolle. Katselimme maahan upotettuja julkisuuden henkilöiden kädenjälkiä. Seurasimme hetken paikallisten nuorten breakdance-esitystä sekä lukuisia katutaiteilijoita. Söimme lounaan paikallisessa pastaravintolassa. Kiertelimme vielä vähän aikaa keskustaa ja illansuussa palasimme täyteen ahdetulla bussilla takaisin Nizzaan.

5. Päivä St. Paul de Vence Viimeisen kokonaisen päivän aloitimme ylhäällä vuoristossa St. Paul de Vence –taiteilijakylässä. Ilma oli mitä parhain ja näköalat huikeat. Keskiaikainen taiteilijakylä oli täynnä pieniä taidegallerioita. Kohde oli positiivinen yllätys ja viihdyimme hyvin. Nizzaan palattuamme hyppäsimme pieneen turistijunaan, joka kierteli Nizzan vanhaa kaupunkia ja vei meidät myös korkealle kukkulalle, josta ihailimme eteemme avautuvaa Nizzan kaupunkia. Ajelun jälkeen päätimme mennä uimaan. Loppupäivän vietimme rannalla uiden ja shoppaillen pääkadulla. Viimeisen päivän kunniaksi valitsimme tasokkaan ravintolan ja söimme maittavan illallisen hienoine jälkiruokineen.

6. Päivä Kotimatka Matkalaukkuinemme lähdimme kohti rautatieasemaa, josta meidän oli tarkoitus mennä bussilla lentokentälle. Lähtöpäivä oli vapunpäivä, joka Ranskassakin on juhlapäivä. Julkinen liikenne ei toiminut normaalisti niinpä jouduimme ottamaan taksit. Ilma oli lämmin ja lähtö teki kipeää. Matka oli kaikin puolin onnistunut eikä suurempia ongelmia sattunut. Hotellin sijainti oli meille sopiva, ja se oli tyypillinen ranskalainen perhehotelli. Liikkuminen paikanpäällä oli kätevää ja edullista busseilla ja junilla. Matka ylitti odotukset ja opimme paljon ranskalaisesta kulttuurista.