MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry
Asta Koivisto | Joululeluprojekti Tulokset.
PAKKAUSMERKINNÄT KERTOVAT TUOTTEISTA
Ongelmajätteet ja niiden käsittely
Kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Suomalaisen ruuan brändit ja laatutekijät
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Tietojen hallinta Alkuperäinen teksti:
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Peli Team Highflyers Lotta Haukkovaara Pinja Karppinen
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI
Kansantaudit.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Luovia ihmisiä ajaa eteenpäin ns. kosmologinen motiivi eli pyrkimys rakentaa kosmosta, järjestystä, suhteessa itseen ja maailmaan. Kulttuurin alojen suurista.
Kummallisia termejä? Ekologinen selkäreppu Ekologinen jalanjälki
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Riippuvuus tupakoinnista
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Vasta n. 30% jalankulkijoista käyttää heijastinta. Liikenneturva tiedottaa jalankulkuun liittyvistä vaaroista. Kotimaiset heijastimien valmistajat huolehtivat.
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
Elimistön puolustusjärjestelmä
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
LÄHIRUOKA – YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN RUOKA
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
LUOMU SUOMESSA. Tehtävä Suomelle: Luomu yksi Suomen maabrändeistä ja menestystekijöistä Valtioneuvosto: Kestävät julkiset hankinnat Euroopan yhteisö:
Biologinen turvallisuus elintarvikekuljetuksissa ja varastoinnissa Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Veli-Mikko Niemi Maa- ja metsätalousministeriö.
PAIKALLINEN HYVINVOINTI
OMAVALVONTASUUNNITELMA
TALOUDELLINEN VASTUU.
Riippuvuus tupakoinnista
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Muovien kierrätys.
Omavalvontasuunnitelma
Fossiilit Fossiilit.
Fotosynteesi.
Typpi.
Ohjelmistotekniikka Vaatimustenhallinta Kevät 2002 Päivi Ovaska LTKK/Tite.
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
RUUAN REITTI: LIHA SUOMALAISIA TUOTANTOELÄIMIÄ LIHAA LAUTASELLE Suomessa käytetään lähinnä lypsylehmistä, nautakarjasta, broilereista, sioista ja lampaista.
Fysiikka ja kemia Antiikin aikoina ja pitkään sen jälkeen tutkijat pohtivat laajasti luonnonilmiöitä. Sama tiedemies saattoi tutkia geometrisiä ongelmia,
Täydennyskoulutus Tuoteturvallisuus ja työura ruoka-alalla
UUSIA TUULIA JA MAKUJA MAAILMALTA
Ruoka ammattina ja harrastuksena
Eliöt rakentuvat soluista
Tupakan haittavaikutukset
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
I AINEET YMPÄRILLÄMME Kemia on … Aineen eri muodot Maailmankaikkeus
Hyvä ympäristö syntyy aina uudelleen
Mitkä ovat teollistumisen edellytykset?
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
B.io Primitivo Tuotetiedot Tuottaja: Cevico Maa: Italia Alue: Puglia Ala-alue/Luokitus: Puglia Alkoholiprosentti: 13.5% Rypaletyyppi: Primitivo 100%,
Brovence Organic Rosé Tuotetiedot Tuottaja: Maa: Ranska Alue: Provence Alkoholiprosentti: 13% Rypaletyyppi: Grenache %, Syrah %, Vermentino %, Maku:
Esityksen transkriptio:

MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA? Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA? TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA

RUOKA ON TURVALLISTA, KUN se on mikrobiologisesti turvallista eli bakteerit tai virukset eivät pääse siirtymään ruokaan ja lisääntymään siinä. se on kemiallisesti turvallista, eli siinä ei ole ihmiselle haitallisia yhdisteitä, kuten torjunta-aineita tai myrkkyjä. ruoasta ei löydy sinne kuulumattomia vierasesineitä. ruoka on juuri sitä, mitä pakkauksessa kerrotaan eli pakkausmerkintöjen mukaista.

SUOMESSA ON HYVÄ TUOTETURVALLISUUS Jotta ruoka olisi turvallista, jokaisen ruokaketjun osan on vastattava omalta osaltaan siitä, että valmistettu tai myyty ruoka on turvallista. Jokainen ketjun toimija suunnittelee ja valvoo omaa työtään ja elintarvikkeiden turvallisuutta omavalvonnalla.

RUUAN TURVALLISUUTEEN VOIDAAN VAIKUTTAA lainsäädäntö ruokaketjussa työskentelevien ihmisten ammattitaito ja vastuullisuus ruokaketjun luotettavuus riskien ehkäisy ja hallinta Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi

AVOIMUUS ON AVAINASEMASSA Ruokaketjun läpinäkyvyys  ja avoimuus ovat tärkeitä asioita. Esimerkiksi raaka-aineiden alkuperä tai valmistusvaiheet tulee olla tiedossa Jokaisen ruokaketjun osan on tiedettävä yksi askel taaksepäin, mistä raaka-aine tai tuote-erä on heille tullut, ja yksi askel eteenpäin, mihin se on heiltä lähtenyt. Tätä kutsutaan jäljitettävyydeksi.

RUOKATIETO YHDISTYS RY www.ruokatieto.fi www.ruokavisa.fi ruokavisa@ruokatieto.fi