Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kasvatuskumppanuus kannattelee lasta suhteena prosessina
Advertisements

Setlementtien sukupuolisensitiivinen nuorisotyö
KUNTO -projekti
Miten media näkyy lapsen arjessa?
Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
JOHTAJIIN KOHDISTUVAT ODOTUKSET
Potilasturvallisuus vanhustyössä
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Kalle Nieminen, Kajaanin yliopistokeskus (2011) KYLÄPARLAMENTIT – HYVIÄ TOIMINTATAPOJA.
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
T YTÖT, POJAT JA VÄKIVALTA – KULTTUURINEN KÄYTÄNTÖ, SOSIAALINEN ONGELMA VAI KASVATUKSEN KYSYMYS ? Päivi Honkatukia, VTT, nuorisotutkimuksen professori,
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Nuorista voimaa ja osaamista alueelle Mikkelin Tiedepäivät 2010 Katja Komonen, tutkimusjohtaja Juvenia – Nuorisoalan osaamiskeskittymä.
”Nuoruus on rajojen löytämistä”
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Kokemuksellinen oppiminen (Kolb, Jarvis, Boud)
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
 Teema valittu kirjasta Parempaa Golfia, Päivi Frantsi,  Esityksen tarkoituksena tuoda ydinasiat esiin kyseisestä kirjan kappaleesta  Tämän lisäksi.
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Kannabis koulutyön näkökulmasta Anne Ahlefelt, Vanhempi kouluttaja, EHYT ry Kannabisakatemia
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Kommunikaatio parisuhteessa
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Ajatteluhatut Teeman tarkastelua eri näkökulmista
Miehen kohtaaminen Miehen tapa viestiä Miestyön foorumi III Ounasvaaran pirtit, Rovaniemi Ira Virtanen, FM, nuorempi tutkija.
Sukupuoli ja lastenkulttuuri Modernissa kulttuurissa sukupuoli on polaarinen järjestys, jossa feminiininen ja maskuliininen toisistaan riippuvainen vastakohtapari.
J. Derrida postrukturalismin radikalisoituminen kielen rakenteet epästabiileja –kieli metamorfista ja monimerkityksellistä –muuttuvat rakenteet –”suurten.
MITEN KÄSITELLÄ LAPSEN KANSSA ISÄTTÖMYYTTÄ?
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
MITÄ KUMMAA ON SUKUPUOLISENSITIIVISYYS?? SUKUPUOLISENSITIIVINEN NUORISOTYÖ Tampere Verkostotapaaminen nuorisotyön monikulttuurisuudesta Tyttöjen.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
 miehiä koskevien uusien tasa- arvokysymysten identifiointi ja jo havaittujen kysymysten tarkentaminen  tasa-arvo-ohjelman miehiin liittyvien.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.
Psyykkisten toimintojen kehittyminen: - tietoisuus itsestä; ihminen ohjaa itseään - tietoisuus itsestä alkaa muodostua melko varhain; n. 1,5-2v. syntyy.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
Terveyden määritelmät
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Palveluvalikko 2017.
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Toimintamallien kuvaamisen ja esittämisen haaste Innokylässä
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
3 Minuudessa on kaksi puolta
Hyvinvointitiimit – I työpaja
Näin arvioimme tiimin toimintaa
Skeema Tunteet ilmenevät monin tavoin Ydinsisältö MUOKATTU
Miestyön foorumi 2015 Työpajat Miestyön foorumi Työpajat
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
TYÖPAJA 5: Erovanhemmuus isyyden näkökulmasta
Opettajankoulutus muutoksessa
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta Miestyön foorumi VI, Turku 22-23.5.2013 Antti Ervasti, yksikön johtaja, Poikien Talo Kalle Laanterä, projektityöntekijä, Poikien Talo Johan Pirttikangas, projektityöntekijä, Poikien Talo www.poikientalo.fi

Poikien Talo Poikien Talo on Kalliolan Nuoret RY:n nelivuotinen kehittämishanke. Poikien Talolla kohdataan 10-28-vuotiaita poikia ja nuoria miehiä. Isättömyys eräs poikien kasvun kipupisteistä, joka näkyy kaikessa poikien parissa tehtävässä asiakastyössä; - Yksilö- ja ryhmätason tukityössä - Avoimessa toiminnassa - Seksuaalikasvatuksissa ja -neuvonnassa - Seksuaalisessa väkivaltatyössä - Monikulttuurisessa poikatyössä Antti

Miten isättömyys näyttäytyy Poikien Talolla? 1. Isä on jossain olemassa, mutta missä? 2. Isästä ei ole mitään tietoa. 3. Isä kotona, mutta ei läsnä. 4. Ei turvallista isää (alkoholismi, väkivalta).

Työpajan tuotoksia Mitä isättömyys pitää sisällä nuoren näkökulmasta? Positiivisia muistot ja kokemukset isästä, onko niitä? Luo pohjaa omalle kasvulle. Menetys ja kaipuu, häpeän ja syyllisyyden tunteet ja hylätyksi tulemisen ja pettymyksen kokemukset. Läsnäolon puute. Omat kokemukset sekä niitä värittävät ulkoiset olettamukset/stereotypiat/vaikutukset. Tauko ensimmäisen kierroksen päätteeksi (20-30 minuuttia)

2. Kuinka tukea asiakastyössä nuorta, kuka kohdannut isättömyyttä? - Isä-suhdetta olisi tärkeätä pystyä käsittelemään. Muuten vaarana, että isättömyyteen liittyvät riskitekijät tulevat näkyviksi. - Keskustelut ja luovat toiminnot. Kootaan ”isä”. Valokuvat, muistot, oma isyys… Vertaistuen merkitys. - Isättömyyden/isyyden tarkastelu eri konteksteissa.

3. Millaisia odotuksia teema tuo miestyöntekijälle/miesten kanssa työskenteleville ? - Kiinnittymisen haasteet; Negatiiviset tai olemattomat miehen mallit. Miehen mallina oleminen, oman mieheyden pohtiminen. Sukupuolen mukanaan tuomat haasteet ja mahdollisuudet. - Turvallinen aikuisuus; - Omat roolit (pelastaja, ”raja-mies”, ”supermies”, pettymyksen tuottaja). - Miten löytää riittävä mieheys? Mitä se on?