Nuorten Hyvinvoinnin Ankkurit RANUALLA 2.11.2010M. Pitkäniemi & K. Väärälä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TYÖSSÄOPPIMISJAKSO BRNOSSA  –  Monikulttuurisen toiminnan ohjaus  Työssäoppimispaikat drop-in center Pavlac klub English kinderkarten.
Advertisements

“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
Kyselyyn vastasi:Espoo 23/25 Kirkkonummi3/4 Kauniainen0/1 Ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret Kesäkuu Espoo146 Kirkkonummi20 3 koulua, joissa kaikki.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,
Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
KUVATAIDEKOULU Kirsi Vihervirta. Perustettu v Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton jäsen (liitto perustettu v. 1982) Rauman kansalaisopiston.
Ysiltä elämään Eväitä peruskoulun jälkeiseen elämään
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Sosiaali- ja terveysala Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Social Services and Health Care Satakunnan.
SEMINAARI 10:N AULATILOJEN MUUTOS * Ankkurit -projekti * Itä-Lapin ammattiopisto.
Verkkomedia tytölle ja pojalle Seurakunnan kerholaisten oma yhteisö Mielenkiintoista tekemistä Turvallinen arvopohja.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Seuratoiminnan kehittäminen
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
YHTEISTYÖSSÄ ON VOIMAA! Salon ammattistartin yhteisöprojekti; KOTIVÄENILTA
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
HakuVerkko Jatka katselua, uutta tietoa tulossa tapahtumista ja tapaamisista!!!
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Seurantaa kehittämässä Ammattistartti-seminaari Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Opiskelijan tukeminen yhteistyössä Itsesäätelyn kehittymisestä
LUKUINTOOLLEN! Kirjaston ja koulun yhteistyötä Kurikan malliin
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
HISSIN NOUSUN TAUSTAA Tavoiteasetantaa ja sitoutumista.
NUORTEN HYVINVOINNIN ANKKURIT LAPISSA
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa -hanke ESR ja Lapin lääninhallitus Hallinnoija, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapset, nuoret.
Nuorisotilojen auditointi Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelut 2014 Mikko Virta (Vaasa )
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
NUORTEN HYVINVOINNIN ANKKURIT LAPISSA Loppuseminaari/Lapin yliopisto Projektikoordinaattori Katri Kuusela/Poske.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Kohtaamisia pelimaailmassa
Opetus- ja Kulttuuriministeriön rahoittaman ja Kouvolan kaupungin suunnitteleman ja toteuttaman verkkonuorisotyön kehittämishankkeen.
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Huttunen/ Järjestön vuosikello Huttunen/
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN LUKUVUOSI TYÖ- JA LOMA-AJAT
Tee uusi kuva satavuotiaasta Suomesta!
-kiertue Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry.
Finna.fi:n somemarkkinointi
RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN LUKUVUOSI TYÖ- JA LOMA-AJAT
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Valtakunnallisen ELO-ryhmän puheenjohtajat ja sihteerit kokous Verkko-Ohjaus Marko Kilpeläinen.
Oman elämän raiteilla!.
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
“Kemiaa kaikille” Joensuun Tiedeseura ry Itä-Suomen yliopisto
Oriveden 4H, Nuoret Pelissä-hanke
Tervetuloa rippikouluun!
Jämsän kaupungin nuorisokysely, kevät 2019
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Esityksen transkriptio:

Nuorten Hyvinvoinnin Ankkurit RANUALLA M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Ankkurit toimintaa Ranualla 2010: • Nuorisotila Monkkarin kädentaitopajat keväällä ja syksyllä • Lasten ja nuorten kesäleirit (3vkoa) kädentaidot- ja medialeiri • Kultainen Hilla Festarit 2010 (1vko) • Hillamarkkinat, kaikille avoin työpaja • Tulitaidetyöpaja syksyllä M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Ankkurit toimintaa Ranualla 2010: • Taiteiden yö 2010 Nuorisotiloilla kaksi kädentaidot työpajaa. Kiertävä Ankkurit näyttely ja oman ankkuritoiminnan valokuva näyttely. Keskustan Hillatorilla kolme työpajaa ja tulitaideteosten poltto. • Syysloman työpaja päivät kangasvärit, kierrätyskorut, paperimassa, skräppäys, piipunstrassinuket ja rintanapit M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Tulossa: • Kädentaidot työpajoja (halloween, isänpäivä, joulu) • Ranuan Joulunavauksessa joulukoristetyöpaja ja tulitaidetta • Dokumentointi hankkeesta M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Käytännössä olemme… • Askarrelleet eri teemoilla ja välineillä, kesällä myös luonnonmateriaaleilla. • Media (animaatioita ja lyhytelokuvat, leirilehti) • Valokuvanneet • Tulitaiteilleet M. Pitkäniemi & K. Väärälä

M. Pitkäniemi & K. Väärälä

M. Pitkäniemi & K. Väärälä

M. Pitkäniemi & K. Väärälä

M. Pitkäniemi & K. Väärälä

M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Ankkurit-hanke on matkalla muuttanut muotoaan • Hanke on aloitettu ammattistarttilaisten kanssa. Nyt toiminta on kaikille avointa. • Ammattistarttilaiset tekivät pitkän prosessin metalliveistoksen kanssa. Nyt itse tekeminen on pieni muotoisempaa ja lyhyt kestoisempaa. Kohderyhmä on kuitenkin löytynyt koska kysyntää riittää M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Nuorten hyvinvoinnin tukeminen hankkeen avulla? • Mielekästä tekemistä nuorisotiloilla nuorille. • Ajatuksellista toimintaa nuorisotiloille • Toisille käsillä tekeminen on terapeuttista • Tekemisen kautta on helppo luoda luontevia kontakteja (ohjaajien ja nuorten välillä sekä nuoret keskenään). Tekemisen lomassa jutellaan kaikkea maan ja taivaan välillä M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Elämää Ankkureitten jälkeen? • Ankkurit hanketta on aloiteltu ammattistartin kanssa, yhteistyötä lämmitellään jälleen. • Kädentaidot työpajat jatkuvat Monkkarilla. Ne ovat nyt osa perus tilatyöskentelyä johon vaikuttaa myös ohjaajan/jien oam kiinnostuneisuus. • Kädentaidot tuodaan jatkossakin leireille ja festareille ja muihin koko kylän tapahtumiin • Taiteen tekeminen tuodaan osaksi vapaa-aikatoimen toimintaa jatkossa entistä teidostetummin M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Tavoite: Pyrimme kehittymään niin, että nuoret- sekä tytöt että pojat –löytävät tekemisen paikkoja eri tapahtumissa ja toiminnoissamme. Ellei jopa pitkäkestoisempia projekteja, uusia harrastuksia M. Pitkäniemi & K. Väärälä

Ankkurit ankkuroitu Ranualle! M. Pitkäniemi & K. Väärälä