Topirkka.fi portaali http://www.topirkka.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HALLITUKSEN JÄSENTEN TEHTÄVÄT YHDISTYKSESSÄ
Advertisements

Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
Pohjois-Kuoreveden vesiosuuskunta Toimitusjohtajan tehtävät
Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
LAAJAKAISTA KAIKILLE Äänekoski pohjoinen.
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Kangasalan Kisa Eagles Kangasalan Kisa ry/jääkiekkojaosto Seuran organisaatio ja toimintamalli 2007/2008.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN 2+1 MALLI
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Uusi JoJo - kurssi Kouluttajakoulutus Nosto ”Talous” Suomen Palloliitto Helsinki Veijo Vainikka.
Työssäoppimisen (TOP) prosessi
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2013
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Turvallisuustutkinnot
OPS MH/IK
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
JIK-TILAAJALAUTAKUNTA
SUUR-SAVON HIIHDON ORGANISAATIO 2011
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
Ehdotus asiantuntijaryhmien toimintamalliksi
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
EWC – European Works Council
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
TOPO Työssäoppimisen portaat Projekti yleistä Omnia toteuttaa, yhteistyökumppaneina LUKK ja Keuda Projektin kesto – Verkostoyhteistyötä.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
S UOMEN P AINILIITTO RY Suomen Painiliiton tiedotusstrategia tiedotus- ja huomionosoitusvaliokunta.
FUAS Kielet ja viestintä
Ammattiosaamisen näyttö -prosessi
Matkahallinnon osaajaohjelma (HAUS) - Virastojen matkahallinnon vastuuhenkilöille.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi AIKIS -hanke Teknisen toimivuuden määrittelyt Keskustelun pohjaksi
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Työpaikkakouluttajan ABC
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Työpaikkakouluttajan ABC
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
Digioppi Ohjausryhmä
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2014
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
Tietoa ammattiosaamisen näytöistä AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT Riitta Karvonen.
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
TOIMENKUVAKARTTA / SEURAN JOHTO. TOIMENKUVAN SISÄLTÖ / SEURAN JOHTO PJ:  Johtokunnan kokoon kutsuminen ja seuran toiminnan johtaminen  Seuran toiminnan.
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Järjestötoiminnan ABC
Osaamisen näytön prosessi
Abiturientin ohje syksy 2017
Opettajien valmentaminen työpaikkaohjaajien kouluttajiksi
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Osaamisen näytön prosessi
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Erikoiskirjastojen päivä Säteilyturvakeskuksessa
Tiekartan tarkoitus Tiekartta on riittävän karkealla tasolla mielellään yhden sivun tiivistetty yhteenveto hankkeen kulusta, joka on kuvattu selkeästi,
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Konsensussopimuksen tiekartta: Mistä kokoustetaan?
Wessman Jenni, Ullgren-Lajunen Sari Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Topirkka.fi portaali http://www.topirkka.fi

Topirkka.fi -portaali sisältää yhtenäisten pelisääntöjen, ohjeistusten, lomakkeiden lisäksi työssäoppimispaikkarekisterin ja –varauskalenterin. Topirkka.fi -portaalin käytöstä, kehittämisestä ja ylläpidosta  on sovittu yhteistyösopimuksella.      Sopimuksessa on sovittu hallinnoinnista, sisällöllisestä ylläpidosta ja kehittämisestä, ohjelmiston ylläpidosta, tuesta ja kehittämisestä, teknisestä ylläpidosta (mm. palvelimen sijainti). Yhteistyön organisoimiseksi muodostetaan ohjausryhmä, koordinaatioryhmä ja alakohtaisia kehittämisryhmiä. Hallinnointivastuu vuorottelee portaalin käyttäjäorganisaatioiden kesken. Käyttäjäorganisaation hallinnointivastuu kestää yhden sopimuskauden eli viisi vuotta

OHJAUSRYHMÄ KOORDINAATIORYHMÄ Alakohtainen kehittämisryhmä Alakohtainen kehittämisryhmä Alakohtainen kehittämisryhmä Alakohtainen kehittämisryhmä = ryhmän puheenjohtaja toimii informaatiolinkkinä seuraavalla tasolla

OHJAUSRYHMÄ Kukin sopijaosapuoli nimeää oman organisaationsa johdon edustajan ohjausryhmään tämän sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Ohjausryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Sihteerinä toimii koordinaatioryhmän puheenjohtaja. Tarvittaessa ohjausryhmä voi kutsua kokoukseensa asiantuntijoita.  Ohjausryhmä kokoontuu säännöllisesti vähintään kerran lukuvuodessa, toukokuussa. Se linjaa alakohtaisten kehittämisryhmien toimintasuunnitelmat ja hyväksyy niiden toimintakertomukset. Lisäksi se päättää portaalin hallinnointivastuun vuorottelusta sekä hyväksyy portaalin kehittämiseen liittyvät kustannukset. Ohjausryhmä määrittelee kehittämisryhmien oppilaitoskohtaiset puheenjohtajuusvuorot.

KOORDINAATIORYHMÄ / KEHITTÄMISRYHMÄ 1/3 Yhteistyön organisoimiseksi muodostetaan koordinaatioryhmä ja alakohtaisia kehittämisryhmiä. Kehittämisryhmien puheenjohtajat muodostavat koordinaatioryhmän, jonka puheenjohtajana ja samalla myös ohjausryhmän sihteerinä toimii hallinnoivan sopijaosapuolen edustaja. Koordinaatioryhmä kokoontuu kaksi kertaa lukuvuodessa. Koordinaatioryhmän tehtävänä on koordinoida ja valvoa sovittujen linjausten toteutumista alakohtaisissa kehittämisryhmissä sekä hyväksyä niiden toimintasuunnitelmat. Se vastaa siitä, että Topirkka.fi -portaali on ajan tasalla. Lisäksi se valmistelee ohjausryhmän kokoukset.

KOORDINAATIORYHMÄ / KEHITTÄMISRYHMÄ 2/3 Kehittämisryhmien puheenjohtajat muodostavat koordinaatioryhmän, jonka puheenjohtajana ja samalla myös ohjausryhmän sihteerinä toimii hallinnoivan sopijaosapuolen edustaja. Koordinaatioryhmä kokoontuu kaksi kertaa lukuvuodessa. Koordinaatioryhmän tehtävänä on koordinoida ja valvoa sovittujen linjausten toteutumista alakohtaisissa kehittämisryhmissä, hyväksyä niiden toimintasuunnitelmat sekä päättää alakohtaisten sivujen olemassaolosta. Se vastaa siitä, että Topirkka.fi -portaali on ajan tasalla. Lisäksi se valmistelee ohjausryhmän kokoukset.  

KOORDINAATIORYHMÄ / KEHITTÄMISRYHMÄ 3/3 Alakohtaiset kehittämisryhmät muodostuvat alan opettajista. Kukin sopijaosapuoli nimeää edustajansa kehittämisryhmään. Lisäksi niihin kutsutaan työelämä- ja opiskelijaedustus. Kehittämisryhmä laatii lukuvuosittaisen toimintasuunnitelman ohjausryhmän linjausten pohjalta sekä arvioi toimintansa toimintakertomuksella. Kukin ryhmä kokoontuu säännöllisesti kaksi kertaa lukuvuodessa. Koollekutsujana toimii kehittämisryhmän puheenjohtaja.   Kehittämisryhmä vastaa alakohtaisten sivujen sisällöstä ja päivityksestä sekä tiedottamisesta oppilaitoksen sisällä ja työpaikoilla. Lisäksi sen tehtävänä on tehdä esityksiä portaalin ja siihen liittyvän yhteistyön kehittämisestä.

Topirkka.fi portaalin etusivu

Työssäoppimispaikkarekisteri -sivut

Näytöt ja tutkintotilaisuudet -sivut

Työturvallisuus -sivut

Tuetun työssäoppimisen -sivut

Materiaali -sivut

TOPIRKKA.FI –PORTAALIN VUOSITTAISET KUSTANNUKSET  Yhteiset kustannukset   Vuosittaiset yhteiset kustannukset jaetaan sopijaosapuolten kesken syksyn tilastointipäivän opiskelijamäärän mukaisessa suhteessa (Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta, 20.9.). Opiskelijamäärään ei lasketa oppisopimusopiskelijoita eikä opiskelijoita, joiden opintoihin ei sisälly työssäoppimista. Hallinnoiva sopijaosapuoli laskuttaa yhteistyökumppaneita toimintavuoden marraskuun loppuun mennessä kahden viikon maksuajalla. portaalin tuki- ja ylläpitokustannukset Mediamaisteri Groupin palvelimella 1500 € (+ alv.23 %) / vuosi sopijaosapuolten yhteisesti päättämä ja Mediamaisteri Groupin suorittama portaalin kehitystyö 97 € (+ alv.23 %) / tunti hallinnoivan sopijaosapuolen ohjausryhmän kokousten valmistelu- ja järjestelykulut sekä koordinaatioryhmän puheenjohtajuuteen liittyvät kulut, yhteensä enintään 1000 € (+ alv. 23%) / vuosi hallinnoivan sopijaosapuolen tehtäviin sekä koordinaatioryhmän puheenjohtajuuteen liittyvät kulut, yhteensä enintään 2000 € (+ alv 23 %) / vuosi  Oppilaitoskohtaiset kustannukset Kehittämisryhmän jäsenten toiminnasta aiheutuvat kustannukset, Kehittämisryhmän puheenjohtajan toiminnasta aiheutuvat kustannukset

Topias -hanke Topias projektista vastaavat: Helena Kallio-Lahtinen helena.kallio-lahtinen@tampere.fi Puh. 050 302 3106 Tampereen ammattiopisto Hepolamminkatu 10 Sari Talonen sari.p.talonen@tampere.fi Puh. 050 542 8487 Tampereen ammattiopisto Santalahdentie 10