The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JOULUINEN TIETOVISA JOULUVISA JOULUINEN TIETOVISA.
Advertisements

Ihmisen evoluutio Helena Rimali Mankkaan koulu
Delfoi.
Maapallon lämpeneminen
Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
Tutkimme lähialuetta Joensuun normaalikoulun 9A jääkausiretkellä tutkimassa maastossa jääkauden merkkejä. Luokassa opiskeltu asia yhdistettiin retkellä.
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Tekijät: Siiri Pekkarinen ja Emilia Laitinen
Sri Lanka.
Ke Kreikka, Ateena & Aghios Stefanos By: Jerppa, Lölde, Potter ja Katriina.
Talonrakennuksen jatkokurssi 6 op Säätekijät
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
OPINNÄYTETYÖSEMINAARI HANNA KETTUNEN
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Tikkurila 10 The City of dreams
Intiaanikulttuurien tuho
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
UNKARIN KIERTOMATKA.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Suomalainen mount everestillä
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
Flyhov, kalliopiirroksia Askeberga, laivalatomus Länsi-Götanmaa, Ruotsi Kuvat ja teksti: Erkki Luoma-aho.
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Japani s. 58-.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
Kiina.
Kiina s. 46-.
Turkki – Aasian läntisin maa
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Italia Iina, Satu, Paula.
Antiikin yhteiskunta.
ANGLO-AMERIKKA.
Kappale 2.
KIINAN USKONNOT Mikä täyttää miljardin ihmisen maailmankatsomus- ja arvotyhjiön? Prof. Miikka Ruokasen kommentti
Maailman seitsemän ihmettä
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Inkat.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
ISLANNIN LUONNONOLOT.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Tsunami.
S. 46- Kiina. Kiinan historia Yksi maailman vanhimmista kulttuureista, Homo Erectuksen jäänteitä miljoonan vuoden takaa Yhtenäinen Kiina (= Qin-dynastia)
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
PYRAMIDIT. HAUTAMONUMENTTI PYRAMIDEJA RAKENNETTIIN HAUDOIKSI FAARAOILLE. FAARAOT MUUMIOITIIN ENSIKSI JA SITTEN NE LAITETTIIN HAUTAAN. FAARAOIDEN USKOTTIIN.
Utön vanhin talo on rakennettu vuonna Silloin rakennettiin myös Utön ensimmäinen majakka.
Jupiter on saanut nimensä Jupiter-jumalan mukaan.
Taitavat Roomalaiset rakentajat
1. Maailmanperintö-kohteet
Parityö maailman valtioista.
Antiikki: Kreikka ja Rooma
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
KIINA. KIINA Oleellista Vanhin muinaisista kulttuureista Ainoa säilynyt Yhtenäinen Rodullisesti Kielellisesti Uskonnollisesti monikulttuurinen Kirjoitusjärjestelmä.
Keisari kannustaa uudistuksiin
Pyramidit Lähteet:Slackman, Michael: In the Shadow of a Long Past, Patiently Awaiting the Future The New York times SLAVES DIDN'T BUILD PYRAMIDS:
Kiina kohtaa länsimaat
My Home . By:Ines.N.
Kiina Kiina on myös toisiksi varakkain maa.
RoOMAsta tuli SUURVALTA
Pietarsaari ( Jeppis ).
Etsi Suomen kartta.
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Tehnyt: Tomi, Veeti ja Emmi
Esityksen transkriptio:

The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava The Grand Canal of China on maailman vanhin ja pisin (1795 km) kanava. Kanavan rakentaminen aloitettiin vuonna 486 EKr. Tämän jälkeen sitä on pidennetty Qi-dynastian aikana ja vuosina 605-610 (Keisarinkanava). Kanava rakennettiin helpottamaan tavaran kuljetusta eteläkiinasta pohjoisosiin. Kanava on käytössä vielä tänäkin päivänä ja se sisältää 24 sulkua ja n. 60 siltaa.

300 Ekr. Shin Huang yhdisti Kiinan alueen yhdeksi valtioksi (häntä nimitetään ensimmäiseksi keisariksi). Hän yhdisti jo aiemmin rakennettuja vartiolinnoituksia ketjuksi pohjoista vastaan ja siitä sai alkunsa Kiinan muurin rakentaminen. Valtavan muurin rakennustyöt jatkuivat 1400-luvulle saakka. Muurin varhaiset osat tehtiin maata kasaamalla Tiivis maavalli peitettiin kivillä ja tiilillä. Myöhemmin rakennettiin nykyinen 8 m korkea muuri, joka on päältä noin 6 m leveä. Ohje oli, että viiden hevosen tulee voida kulkea rinnakkain muurilla. Muuri olikin erinomainen väylä sotajoukkojen siirtoon, mutta myös merkittävä kauppaväylä. Kiinan muurin sanotaan olevan ainoa ihmisen rakennelma, joka näkyy avaruuteen saakka

Eteläkiina

Tiibetin ylänkö

Jangtse

Yellow river

Keltainen meri on Itäkiinanmeren pohjoinen osa – joka taas on osa Tyyntä valtamerta

Shanghai

Sichuan

Isopanda

Jakki

Gobin aavikko on osaksi Kiinan pohjoisosassa ja osaksi Mongoliassa Gobin aavikko on osaksi Kiinan pohjoisosassa ja osaksi Mongoliassa. Gobi tarkoittaa aavikkoa Mongolian kielellä. Gobin aavikolla lämpötilojen vaihtelu on erittäin suurta. Talvella lämpötila laskee -40 asteeseen ja kesällä ylimmät lämpötilat ovat 45 asteen tienoilla.

Aikojen kuluessa kaksi mahtavaa sivilisaatiota - Kiina ja Rooma - joutuivat kosketuksiin toistensa kanssa. Tämä johti vilkkaaseen kaupankäyntiin. Kamelikaravaanit kuljettivat kallisarvoista kauppatavaraa – silkkiä yli 10 000 kilometriä pitkää "Silkkitietä" pitkin etelään ja länteen. Joskus karavaanissa oli viisikymmentä kamelia, joskus taas kahdesta kolmeen sataan. Yksi matka kesti kuudesta kahdeksaan vuotta ja oli hyvin vaarallinen; rosvojoukot vaanivat alinomaan Silkkitien kulkijoita. Silkkitietä pitkin. Hänen kertomiaan tarinoita kaukaisesta korkean kulttuurin maasta ei kukaan uskonut. Myöhempinä aikoina useimmat niistä on kuitenkin pystytty todistamaan oikeiksi.    Silkkitie oli muinaisen maailman pisin maatie. Se ulottui Kiinasta Syyrian satamiin, joista silkki kuljetettiin laivoilla Kreikkaan ja Rooman valtakuntaan, missä kilo silkkiä vaihdettiin kiloon kultaa!

Maisemia Kiinasta

Kielletty kaupunki Keskellä Pekingiä sijaitsee kielletty kaupunki nimeltään Gugong. Kaupungissa asuivat keisarit ja heidän sukulaisensa yli 500 vuoden ajan ja muilla oli ankara kielto astua kaupunkiin. Ympärillä olevat muurit ovat erityisen lujat ja niiden tekoon on käytetty mm. riisiä ja kananmunan valkuaista. Pääpihan ympäri virtaa ”Kultaisen veden virta”, jonka yli kulkee 5 siltaa.

Huang Shan – Yellow Mountain on kiinan kauneimpia nähtävyyksiä Huang Shan – Yellow Mountain on kiinan kauneimpia nähtävyyksiä. Vuoristossa on kaikkiaan 72 huippua.

Patsas-armeijat rakennettiin suojelemaan Keisarin hautaa. Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shihuangin 8 000 miehen terrakotta-armeija löydettiin vuonna 1974. Tämän jälkeen löydettiin viidennen keisarin Jing Di:n armeija ja viimeisin (kolmas) löytyi 4.12.2002 Weishanista. Patsas-armeijat rakennettiin suojelemaan Keisarin hautaa.

Himalaja Mount Everest

Jiuzhaigou:n laaksoa nimitetään satumaaksi Jiuzhaigou:n laaksoa nimitetään satumaaksi. Se on ainutlaatuinen luonnonalue, missä vihreät järvet, kristallin kirkkaat vesiputoukset, metsät ja lumiset vuoret kohtaavat. Sanotaan, että mikään vuori ei ole näkemisen arvoinen sen jälkeen kun olet nähnyt Mount Huangshanin.

Kuuluisa ”yhdeksän lohikäärmeen seinä” Beihai parkissa. Beihai park on yksi keisareiden palatseista.

Potala –palatsi nykyisen Tiibetin alueella – Lhasan laakson yllä.

Shaolin temppeli on Kung Fu:n ja monien muiden taistelulajien syntysija. Temppelin munkit opettivat toisiaan. Munkkeja käytettiin sotilaina sotaisina aikoina - rauhan aikana he toimivat munkkeina.

Kivimetsä

Aasian suurkaupunkeja

Singapore

Singapore

Hong kong

Shanghai. Oriental Pearl Tower on Aasian korkein TV-torni. Tornissa on kaksikerroksinen hissi, joka kuljettaa jopa 50 ihmistä samalla kertaa.

Bangkok – Grand palace, Thaimaa