OPPIREPPU –hanke 2005-2006 Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
VASITE-HANKE Ohjausryhmän kokous KESKEISET TOIMENPITEET Työnhaun ohjaus, työnhakupalvelu ja urasuunnittelu 2. asteelta valmistuneille Urasuunnittelu.
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
ISOverstaan kouskuttamispäivä
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
KESTO – BUDJETTI euroa (ESR; euroa) RAHOITTAJA Etelä-Suomen lääninhallitus (ESR) Koulutuskeskus Salpaus SISARHANKE.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Toisen asteen yhteistyö Keski- Pohjanmaalla Ajankohtaiset asiat: -Valintatarjotin -Tiedotuskanavat.
Open Source Courseware OSCu
Suupohjan seutuportaali –hanke
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Lapsen, oppilaan ja opiskelijan parhaaksi – tuen turvaamisen haaste Hanketyöseminaari Kuusankoski-talo Irma Kärkkäinen, lukioiden erityisopettaja.
Yksinäisestä propelipäästä yhteiseen tekijäporukkaan Joensuun seudun kansalaisopisto.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Virtuaaliyliopistoseminaari Yhteenveto Kari-Jouko Räihä.
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
2. asteen tarjottimet lv Ajankohtaiskatsaus tarjottimilla oleviin opintoihin ja tietojärjestelmien haasteisiin rehtorikokousJohanna.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Verkko-oppimisympäristön käyttöön kasvamisen vaiheet 1.Totuttautuminen: perustan saavuttaminen fyysisesti yhdessä tai yksilöllisesti ohjeiden mukaan lähtötason.
1 Oppireppu - seudullinen verkko-opetuksen hanke Projektisuunnitelma Rovaseudun toisen asteen oppilaitosten verkko-opetuksen kokonaisvaltaisen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Laatuseminaari Laadulla tulosta Case – opiskelijapalautteen kerääminen ja käsittely.
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
KUHA: TIETOKANTAPOHJAINEN WWW-SOVELLUS OPINTO- OHJAUKSEEN Kati Mäki-Kuutti Tietotekniikan graduseminaari
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
ETELÄ-PIRKANMAAN OPPILAITOSVERKOSTO rehtori Pasi Syrjä Valkeakosken lukio.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Digiviestinnän opinnot 8 ov Rovaniemen palvelualojen oppilaitos Kairatien yksikkö.
Innova Länsi-Suomen akk
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Valtiotieteellisen tiedekunnan verkkopedagoginen tuki Taina Joutsenvirta
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
TOISEN ASTEEN MONIMUOTOTARJOTIN Etä- ja verkkotyöryhmän esitys Anett Blom, Liisa Jukola, Markus Kalmari, Jarkko Lehmuskenttä, Erja Vihervaara.
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Jarno Laakso kirjastonhoitaja OULUN KAUPUNGINKIRJASTO
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen.
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Yhteisten verkkokurssien tarjonnan laajentaminen
Saimaan ammattiopisto Sampo
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen

Keskeiset tavoitteet  kehittää Rovaseudun alueelle lukion ja ammatillisten opintojen yhteinen RESURSSIKESKUS  tarjontaa useasta oppilaitoksesta  verkkokursseja tarjotaan rovaseudun 2.asteen oppilaitoksille ja jatkossa myös eri puolille Lappia ja työssä olevalle väestölle tutkinto- ja lisäkoulutusta  mahdollistaa pienten lukioiden koulutuspalveluiden saatavuutta (ainereaalia tukevia kursseja)  Tarjoaa myös valinnaisuutta 2.asteen ammatillisiin ja yhteisiin opintoihin.

”OPPIREPPU”

TAVOITE  organisoidaan Rovaseudun verkostoyhteistyö (virtuaalikoulut)  kootaan lukioiden ja ammatillisten verkko ja etäopintojen opintojen tarjonta  tarjontaa yhteisen verkko-opintojen portaalin / tarjottimen kautta  Oppimisympäristön suunnittelu, yhteisen oppimisalustan käyttö (optima)

HANKKEEN TUOTOKSET  TOIMIVA RESURSSIKESKUS ”OPPIREPPU”  jonka toimintamalli on vakiintunut välittämään ja järjestämään opintoja eri alueilla toimiville oppilaitoksille ja opiskelijoille  tarjoaa myös alueen oppilaitoksille verkko-opintojen tuottamiseen tarvittavia asiantuntijapalveluja ja ohjausta

OPPIREPUN TOIMINNAT 2005  Hankkeen toiminnan aloitus ja organisointi  Verkko-opinto- ja etäopetusmahdollisuuksien kartoitus ja tulevaisuuden tarpeet  Sähköisen oppimisalustan käyttökoulutus opiskelijoille ja opettajille (Rovaseudulla  Hankkeen toteutuksen käytännön suunnittelua yhteistyössä 2. asteen ja lukioiden yhteyshenkilöiden kanssa

OPPIREPUN TOIMINNAT  OPPIREPPU hankkeen markkinointi ja esittelysivut   Hankkeen tiedotussivut sisäisille ja ulkoisille yhteyshenkilöille.  opintotarjonnan tuotteistaminen OPPIREPPU -portaalin kautta  (pilotti)  2. asteen ammatillisten tutkintojen opetussuunnitelmien sivustoon,  Eri oppilaitosten tarjottavat verkkokurssit esitteille  Verkko-opintojen suorittamisen yhteisten käytänteiden suunnittelu (tarjoava/vastaanottava oppilaitos, opettaja/opiskelija)  opintotarjonnan kokeilu ja testaaminen  OPPIREPPU hankkeen ja tuotteiden arviointi ja muutokset (raportti OPH:lle)

OPPIREPUN TOIMINNAT ?  OPPIREPPU avoinna opiskelijoille, oppilaitoksille ja työyhteisöille  kehittämistoimenpiteiden jatkosuunnittelu  Yhteistyö nk. Lapin 2.asteen verkkokouluhankkeen kanssa (ESR)  Asiantuntijapalveluiden ja ohjauksen tarjoaminen, joilla voidaan auttaa ja tukea opintojen tarjoajia ja suorittajia  listaukset asiantuntijoista ja heidän saatavuudestaan

OPPIREPPU organisaatio  Johtoryhmä  Ohjausryhmät  Oppireppuvastaavat  Paikallisohjaajat  Verkko-opettajat  IT/tekninen tuki

Organisaatiokaavio

Johtoryhmä, ohjausryhmät  vahvistavat Oppirepun keskeiset toimintaperiaatteet  ohjaa hankkeen eteneminen ja rahoituksen  mahdollistaa käytännön toteutuksen  yhteen sovittaa eri toimijoiden intressit  ohjausryhmät muodostuvat roiami – verkkotiimistä sekä lukioiden yhteyshenkilöistä

OPPIREPPUVASTAAVAT  suunnittelevat ja koordinoivat hanketta  vastaavat toiminnasta ja käytännön toteuttamisesta  huolehtivat verkko-opintoja valmistelevien opettajien ohjauksesta ja tuesta sekä koulutuksesta  pitävät yhteyttä toimijaoppilaitoksiin ja toimivat yhteistyössä johto- ja ohjausryhmien kanssa

Toimijat  Verkko-opetuksen paikallisohjaajat  Verkkopedagoginen tuki  Oppimisympäristön tuki  Verkko-opetuksen opettajat  koulutukseen osallistuminen  kurssien rakentaminen verkkoon  verkkotuutoreina toimiminen  IT/ tekninen tuki  tietojärjestelmien ja laitteiden tuki

KUSTANNUSARVIO  Päätöksen kokonaiskustannusarvio €, josta € OPH: rahoituksena  Työkustannuksiin OPH:n tukirahaa  koordinointi, suunnittelu, palveluiden toteutus, portaali, tiedotus ja levittäminen  Omakustannuksiin  Tietojen päivitys/ylläpito, verkko-opintoihin tuotettavat materiaalit

Kustannukset

Yhteenvetona  Yhteiset tavoitteet  Hankkeen organisaatio ja tehtävät  Kustannukset  Toiminta  tiedotus ja markkinointi  kartoitus  koulutus  ”kurssien” rakentamis- ja tarjoamisperiaatteet  oppimisalusta  tarjotin/portaali  Seuranta, arviointi ja raportointi