Pelillisyys opetu sessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Advertisements

Heini-Marja Järvinen Turun yliopisto
Esimies verkossa Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
TUKIPAKETTI LYHYEN MATIKAN OPISKELUUN LUKIOSSA Kevät PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra RSS -syötteet.
Coulutuscoctail
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
Nuorten peliohjelmointi 2011
Mohammed Kertoo itsestään:
Puhumalla paras – Puhvista käytännössä
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
TTL Sosiaalisessa mediassa
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Virtuaalimaailmojen haasteet ja mahdollisuudet kouluttajan näkökulmasta Otavan opisto Mervi Jansson.
Hyödynnä nettiä historiassa ja yhteiskuntaopissa.
Musiikkiteknologian opetussuunnitelman harmonisointihanke
ASPnet-koulujen keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen Työpaja UNESCO-koulujen seminaarissa Opetushallitus Vetäjä: Tiina Sarisalmi.
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
RUSINOITA PULLASTA Some-suosikkejani Jari Sjölund Turun normaalikoulu
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Sosiaalinen media opetuksessa Pirita Nurmi Miksi? Yleensä lisämauste – etä- vai monimuoto? Ajasta ja paikasta riippumaton Antaa uusia välineitä.
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen.
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Savonia-ammattikorkeakoulu, Terveysala, Kuopio
Korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen Kuopio – Savonia-amk & Sykettä Eija Partanen-Kivinen Liikuntatieteellisten aineiden lehtori.
Sosiaalinen media matkailumarkkinoinnissa Teemu Hakolahti.
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Tietotekniikan opiskelijan työnhaku
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
ATTO- aineiden suorittaminen verkkopakettien avulla on saanut omaan suosion opiskelijoiden keskuudessa; tarvittaessa apuna oli erityisopettaja tai lisäopetustilan.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
EDUCATIONAL TECHNOLOGY RESEARCH UNIT Tiina Hämäläinen Kokemuksia yhteisöllisyydestä.
TVT-sovelluksia opiskelijoiden käyttöön
II opponointi KOPPELO-projekti. Projektiorganisaatio Jäsenet: * Minna Hillebrand * Markus Silván * Antti Vanhanen * Marko Ylitalo Tilaajat.
Projektin toiminta 1. Koordinaatiohankkeen laajentuminen - Vierailu uusiin hankkeisiin kevään 2012 aikana -”Vanhojen hankkeiden” tilanteiden koordinointi.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Apua OPS:n tvt-tavoitteiden arviointiin Jari Harvio, Hämeenlinnan kaupunki Harri Jurvela, Tampereen kaupunki Esityksessä on Kahootilla toteutettu kilpailu.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Yhteinen näkemys IL:n opettamisessa pohjautuu:  Arvot  Strategiat  Prosessit  Toimintasuunnitelmat  Yhteistyö suunnittelussa.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Viiden suora -peli ristinolla-peli (viiden suora) esim. yhtälön ratkaiseminen, prosenttilaskenta, sähköopin perussuureet (PUImURI) jne. 11x11-ruudukko,
”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen.
Teleporttaa avatarisi Sotunkiin!
Arttu, Amos, Kasimir & Markus
Kohtaamisia pelimaailmassa
Innostavaa kirjallisuuden opetusta!
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tiedotusta, valistusta, yhteistyötä…
OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Koulutusvienti käyntiin
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
PORKKALAN MIKSI PORKKALAN LUKIO? LUKIO.
Maksuttomia materiaaleja opetukseen, työnohjaukseen
Esityksen transkriptio:

Pelillisyys opetu sessa Teematiimin jäsenet: Taina Salonen,ve/ru, F.E. Sillanpään lukio Sanna Leinonen, en, Ylöjärven lukio Saara Taajoranta, ru/sa, Sammon keskuslukio Jenni Decandia, it/sa/ru, Ruoveden lukio Piia Pyhäniemi, hotelli-, ravintola- ja cateringala Tredu Tuula Höök, valimoala, Tredu Minna Helynen, PAOK ohjaaja

Juu. Ny tulee käytäntöö ja vaa iha vähä teoriaa.. Taustaa: Taina kertoo. Teematiimin lähtökohdat ja työn tavoite: Tiimimme työ keskittyi tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen opetuksessa ja erityisesti oppimispelien käyttöön opetuksen tukena. Tutkimusta kieltenopetuksen ja pelien yhdistämisestä on vielä huonosti löydettävissä ja erityisesti pelien pedagoginen puoli kiinnosti meitä. Erilaisten sovellusten haku ja testaaminen vie paljon aikaa. Halusimme luoda sivustot, joille olisi kerätty olisi valmiita ainekohtaisia vinkkejä ja ehdotuksia suoraan hyödynnettäviksi. Juu. Ny tulee käytäntöö ja vaa iha vähä teoriaa..

Aika pian huomasimme, että meidän kannattaa selkeyden vuoksi perustaa kaksi blogia: Kieltenopetus: http://kielipelittaa.wordpress.com/ Ammatilliset aineet: http://ammatillisetoppimispelit.blogit.tampere.fi/etulehti/ Tiimiroolimme: Taina – ideanikkari, vautsivenäjän ja lempiruotsinkin taivuttelija. Sanna – todellinen pelittäjä, testaaja-erkka ja enkkuhakkeri. Saara – pelintekijä, käytännön taituri ja ruotsi-saksahikke. Jenni – multitalentti pohtija, italia/saksa/ruotsitaituri.

Huomioita Tehokasta yhteistyötä samanhenkisten kollegojen kanssa Tiimi ja verkostoituminen sitouttaa, mutta myös tukee Uusia ideoita ja huomioita, vaihtelua, erilaista oppimista Käytännön vinkit tulevat tarpeeseen Itsekin innostuu aiheesta  Haasteita Missä menee pelien ja pelillisyyden raja? Mikä on peli ja mikä on oppimispeli? Termien sekamelska Aikapula, aikapula, pul pul.. Tekniset ongelmat, tietotaito Ennakkoasenteet Kaikki opiskelijat eivät olleetkaan niin innostuneita peleistä Opetussuunnitelma

Tämä oli mukavaa ja hyödyllistä Jatkoa seuraa  Tämä oli mukavaa ja hyödyllistä Ai niin – emme unohtaneet logoja ;) Päivitämme sivua kun teemme löytöjä.. Kiitos kaikille ja aurinkoista kesää! http://teematiimit.wikispaces.com/