Jokerivalojen toimintaperiaate

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
2B Opastimet - ajoneuvo-opastimet - jalankulkuopastimet - polkupyöräopastimet - ääniopastimet Kari Sane 1.
Advertisements

Tuulen mittaus Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. Tuuli mitataan kilpailun jokaiselle suoritukselle.
4A Suoja-ajat Kulmakivi, jonka varassa kaikki lepää
Opettele liikennesäännöt
Nopeudesta ja kiihtyvyydestä
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Liikennevalojen vaihejako HARJOITUS. Vaihejako Pelisäännöt – Lainsäädännön vaatimus 1. Suoraan ajavien keskenään risteävien ajosuuntien ja suojateiden.
Pidä turvallisuusväli
Liikennevalojen yhteenkytkentä Harjoitus
Turvallisesti rautatieym-päristössä
6A Liikennevalojen suunnittelu
2C Ilmaisimet - ajoneuvoilmaisimet - polkupyöräopastimet - painonapit
Liikennevalot - 4. LIIKENNEVALOJEN AJOITUKSEN PERIAATTEET
KSUHDE ... vanhaa viiniä uudessa astiassa
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
Valmixa Oy1 Autoilijoiden yksilöllinen vahinkoriskien hallinta LINTU-ohjelman hanke KOTISIIVU. Henkilökohtaiset turvallisuusohjelmat. Hanke-esittely.
Valosta 1.
Liikennevalojen vaihejako Liikennevalosuunnittelu luova vaihe
Leena Kulmala 2005 Lammas liikenteessä Aloita klikkaamalla tästä.
Huomiovalot Hyvin poikkeava tilanne vaatii lisähuomiota.
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
Punainen Yksi pääväreistä.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Helsingin uudet tyyppipiirustukset 2014
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
VAARANPAIKKOJA KOULUMATKALLA
Hanna, Jutta Ja Liisa Maija & Nina feat. Cop – lasten liikennelaulu
MIKON JA VINHAN METSÄSTYSVUOSI SORSAJAHTI ALKOI Ihka ensimmäinen kuuma lintu! Hämärän aikaan niitä saa... Joskus on tuuriakin. Neljä.
Konstit on monet Kirjastojen kotipalvelukuljetuskyselyn tuloksia Marja Heroja Johanna Oosi-Villikka Koti- ja laitoskirjastohenkilöstön koulutuspäivä Tampere.
Käyttösuhdelaskenta …Liikenteellisen toimivuuden arviointi.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
HELSINKI Alue Keskusta Matkailukohteet Tuomiokirkko, Satama Julkinen liikenne Satama, Rautatieasema, Metro (Rautatientori, Kaisaniemi) Liikenneongelmat.
4C Liikennevalojen yhteenkytkentä - yhteenkytkentäkaavio.
1 Hei, Kouluratsastuksen SM 2013 alkaa nyt viikonloppuna perjantaina ja liikennejärjestelyt näyttelevät isoa osaa kisojen onnistumisen kannalta. Kuten.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
Lasten pitkä vihreä Älykästä täsmäohjausta
Opastimien ja pylväiden sijoitus Mennään säännösten mukaan Opastinjärjestelyt.
BePolite -polkupyörävalot Pois pyöräilijän turha punainen valo.
Liikennetelematiikan rakenteiden ja palveluiden tutkimus- ja kehittämisohjelma.
K UVAKÄSIKIRJOITUS Kerhomatka. PYÖRÄMATKA KOHTI KERHOA ALKAA.
Liikennevalojen yhteenkytkentä - johdanto ja käsitteet - yhteenkytkentäkaavio Kari Sane.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Tuomarikoulutus 2002 Tuulen mittaus u Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. u Tuuli mitataan kilpailun.
Liikennetelematiikan rakenteiden tutkimus- ja kehittämisohjelma Joukkoliikenteen älykkäät liikennevaloetuudet.
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Liikenneopetusvideon kuvakäsikirjoitus. On kaunis kevätpäivä. Lapsi lähtee retkelle.
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (1 – Liikenteen pysäyttäminen) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun liikenne joudutaan pysäyttämään tietyissä tapauksissa.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.
Turvallisuusvaje Roosa, Ella, Tiia, Vilma, Julia.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
Klassiset kaksivaihevalot Classical two stage signals
Maastokortti (15) Versio
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (6 – Työ risteysalueella)
Syventävä matematiikka 2. kurssi
KULKUVÄLINEET.
Ohjelmarunko LUENTO 1/11.1. SILTAVUORENPENGER 3A, ATHENA, SALI 261, HISTORIATIETOISUUS JA HISTORIAKULTTUURI LUENTO 2/13.1. SILTAVUORENPENGER 3A,
TIEN YLITTÄMINEN.
Ohje on seuraavassa diassa
PAIKANMÄÄRITYS III Trigonometriset menetelmät
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Kuhaniemen koulu Tehnyt: Samuel, Jonna ja Rosa
Turvallinen koulumatka.
Autoilija saapuu liittymään valon ollessa punainen
Esityksen transkriptio:

Jokerivalojen toimintaperiaate Jokerivalot vaativat ministeriön poikkeusluvan Jokerivalojen toimintaperiaate Aloitus Perus- tila Ajokielto Lopetus Bussi lähestyy Bussi risteyksessä Ei bussia Bussi mennyt

Ensimmäiset Jokerivalot Viikissä Suomen ensimmäiset Jokeriliikennevalot tulivat käyttöön bussilinjoja 57 ja 68 varten Viikintien ja Pihlajamäentien liikenneympyrässä torstaiaamuna 10.1.2002 klo 6.00

Miksi jokerivalot – eikä tavallisia liikennevaloja Vähäliikenteissä risteyksissä liikennevalot ovat tarpeettomat Liikennevalot vähäliikenteisissä risteyksissä aiheuttavat turhaa polttoaineenkulutusta ja ajanhukkaa autoille ja jalankululle Jokerivalojen liikennevaloetuus on yksinkertainen ja aiheuttaa vähiten viivytyksiä muulle liikenteelle Jokerivalot maksavat noin neljäsosan perinteisistä liikennevaloista Jokerivalot Oulunkyläntien ja Maaherrantien risteyksessä Huomaa Oulunkyläntiellä opastimet molemmalla puolella katua – tulosuunta on kaksikaistainen

Jokerivalojen jaksokaavio Ei bussia Pimeä 15 m 10 m BUS Bussi tulossa sivu- suunnalta Huomaa: Pysäytysviiva on 15 metriä ennen risteystä Bussi tulossa Vilkkuva keltainen 2 sekunta Kiinteä keltainen 3 sekuntia Kiinteä punainen Bussi mennyt Vilkkuva keltainen 5 sekuntia Pimeä

Jokerivalojen opastimien sijoituskaavio Jokerivalojen opastimet ovat etuajo-oikeutetulla suunnalla. Sivusuunnalla ei ole ohjausta – ei edes valopilkkua Jokerivalot Aino Acten tien liikenneympyrässä 10 m Opastimien etäisyyden tulisi olla 15 metriä suojatien reunasta 5 m

Jokerivalojen liikenneturvallisuus - Vastuu jaetaan pää- ja sivusuunnan kesken Jokeribussin kuljettajalle ei näytetä ajolupaa Kuljettajan on ennen risteykseen ajoa katsottava että muu liikenne väistää – silloinkin kun auto ajaa vasten punaista… Pääsuunnan liikenteelle ei anneta ajolupaa Jokerivalojen valojaksossa ei näytetä vihreää valoa Jokerivalojen opastimet sijoitetaan etäälle risteyksestä tai suojatiestä – liikkeelle lähtö on merkki sivusuunnalle Jalankulkijoita ei valo-ohjata Valo-ohjaus ei koske suojateitä, suojatiesäännökset ovat voimassa. Ensimmäinen alioikeuden päätös on jo saatu – molemmat olivat syyllisiä

Esimerkki jokerivaloista Viilarintien ja Viikintien risteyksessä Huomaa pääopastin oikealla ja HELSINKI–ulokkeen yläopastin, myöhemmin pylvään pystyosaan lisätään vielä pikkutoisto Risteyksen kautta kulkee Metron huoltoraide – tästä syystä ”Andreaan risti”

Jokerivalojen edeltäjän ongelma: Punavilkku tunnettiin huonosti Teknillisen korkeakoulun liikennelaboratorion tutkimus vuonna 2002 Punavilkku vaihdettiin kiinteäksi punaiseksi vuonna 2004

Jokerivaloja Budapestissa Unkarilaisille näyttää riittävän vähemmän punaista – raitiovaunulla on enemmän oikeuksia