eVarikko - veturina ja tukena arjessa Tampereen seudulla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusi osaaja - hanke Tapaaminen Omniassa
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
HEVY = Helsinki-Espoo-Vantaa nuorisotoimien yhteistyön hedelmät ja haasteet KANUUNA-SEMINAARI KOTKA Eija Ahola Nuorisopalveluiden johtaja.
TUKIPAKETTI LYHYEN MATIKAN OPISKELUUN LUKIOSSA Kevät PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
TerveTie Tampereen ryhmä
ISOverstaan kouskuttamispäivä
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
Avoimesti, yhteisöllisesti oppimista! PAOK – Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri -ohjelma toisen asteen yhteistyön edistäjänä ja avoimen oppimiskulttuurin.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mitä valtakunnallinen TVT-strategia kertoo meille? Kaisa Vähähyyppä
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
PALVELUALA 2009 Verkko-oppimisen tavoitteet Merja Talkio-Vilanen.
Kansallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnitelma Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunta Liikenne- ja viestintäministeriö, Suunnitelma.
Mobiilioppiminen KEOS-tapahtuma, Jyväskylä
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Digitaalinen oppimateriaalin tuotanto Miten opettajia voidaan tukea sisältötuotannossa? projektikoordinaattori Pasi Karvonen, Kuopion yliopiston oppimiskeskus.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Oppijalähtöisten verkko-oppimisympäristöjen kehittäminen
PAOK/PIRKO Kehittämisprojekti kevät 2010 Moodle-verkkokurssit Anna-Kaija Yli-Orvola.
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
Koko koulun projektiksi  lähtökohdat  teeman kehittäminen  päiväkoti- alakoulu-yläkoulu  toimijat  vapaavalintaisuus.
TVT ja verkko-opetus ENORSSI-SEMINAARI JOENSUU
Seutustrategian päivitys > 2020 Seutuhallituksen kokous
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
Työryhmätyöskentely , TVT ja verkko-opetus Tuomo, Tammi, Ari Myllyviita, Mikko Horila,
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Webinaarien hyvät käytännöt – webinaarit täydennyskoulutuksessa Helena Pulkkinen & Harri Jurvela DCL2011 Vanajanlinna.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
ETwinning Mikä eTwinning on? Komission hanke, jolla halutaan antaa mahdollisimman monille oppilaille mahdollisuus tutustua ja työskennellä.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Valtiotieteellisen tiedekunnan verkko-opetuksen tuki
Otsikko Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Kangasalan koulujen tieto- ja viestintätekniikan suunnitelma
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
KUILUSTA YLI - tukipalvelut tietoverkkopohjaisen oppimisympäristön käyttäjille Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus Jennie Stenbom
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Valtiotieteellisen tiedekunnan verkkopedagoginen tuki Taina Joutsenvirta
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Professori Päivi Häkkinen Erikoistutkija Marja Kankaanranta AGORA LEARNING LABORATORY (ALL)
Riihimäen kaupungin TAHTO -hanke Aulanko Esa Santakallio koulutoimenjohtaja.
Alueellinen yhteistyö e-oppimisen tutkimuksessa ja käytännön verkko-opetuksessa Seppo Pohjolainen & Tuuli Haapala ITK’02 Areena
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
TAMPEREEN SEUDULLINEN ESI- JA PERUSOPETUKSEN TVT-SUUNNITELMA VUOSILLE Jari Halonen.
IT-palvelut opetuksen tukena? Soile Väänänen suunnittelija, IT-palvelut
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
- Johtoryhmän toimintasuunnitelma
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Pedagoginen kehittäminen
Kv-toiminta opsin palveluksessa – ohjausta ja vertaisohjausta kaikille kv-rahaa hakeneille Koulutus- ja verkostoitumispäivä kansainvälisyyden valtionavustuksen.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Terve-tuloa! Järjestäjät
Ajankohtaista EVA-tapaaminen UM Lape
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Verkko-oppiminen ja kehitystrendit meillä ja muualla – Moodlen mahdollisuudet henkilöstön osaamisen varmistajna Mediamaisteri Group PL 82 (Pyynikintie.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

eVarikko - veturina ja tukena arjessa Tampereen seudulla Harri Jurvela - @hjurvela Raisa Valtaoja - @rvaltaoja Matleena Laakso - @matleenalaakso ITK-konferenssi 11.4.2013 #itkfoorumi219 Videoita: Tuunaa tuntisi eVarikon tuparit Opetuksen uusia tuulia

#itkfoorumi219

oppimis- ympäristöt sähköiset sisällöt verkko- julkaisu järjestelmät Asiantuntijuus Pedagogiikka sähköiset sisällöt verkko- julkaisu järjestelmät koulutus Teknologia tekninen tuki konsultointi sähköiset palvelut #itkfoorumi219

eVarikon Road map Seudullinen tai maakunnallinen palvelu? 2001 2007 ePaja Etäopetuskeskus 2005 Oppimateriaali – ja opetusteknologiapalvelut + ATK-tukihenkilöt eVarikko 2010 Seudullinen tai maakunnallinen palvelu? ATK-tuen ulkoistus Fujitsulle 2001 2007 2010 2013 2016 #itkfoorumi219

Tekninen tuki (1/2) Oma osaaminen Yhteistyökumppanit IT-suunnittelijat Teknologia Oma osaaminen IT-suunnittelijat Teknispedagogiset suunnittelijat Yhteistyökumppanit Koulujen ATK-tuki tai lähituki (Tredu) Tietohallinto, tukipalvelut (Fujitsu ja Sonera) Laite-, ohjelmisto- ja sisältötoimittajat Muut opetusteknologiaan keskittyneet verkostot #itkfoorumi219

Tekninen tuki (2/2) Toiminta Teknologia Toiminta Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön suunnittelu ja konsultointi kaupungin, seudun ja maakunnan tasolla Tvt-osaamiskartoitukset seudullisesti ja maakunnallisesti Sähköisten palvelujen tuki ja kehittäminen Laite- ja ohjelmistotestaukset, pilotoinnit ja muu kehityksen seuranta Koulujen varustelusuositukset ja konsultointi #itkfoorumi219

Seudullinen tvt- kehittäminen Tampereen seudun yhteinen tvt-suunnitelma Osaamis- ja eValmiuskartoitukset Koulujen tvt-suunnitelmat Tietohallintoyhteistyö Yhteisiä kehittämishankkeita PAOK ja Osaava-hankkeet Myös Pirkanmaan 2. asteen tvt-suunnitelma #itkfoorumi219

Verkostoista voimaa Kaupungin sisäiset verkostot Seudulliset verkostot Teknologia Kaupungin sisäiset verkostot Koulut, museo-, kulttuuri- ja nuorisotoimi, kirjastot jne. Yliopistoyhteistyö Seudulliset verkostot Tampereen seudun tvt-kehittäjät Tampereen eOppimisen klusteri Valtakunnalliset verkostot RESU-verkosto (Helsinki, Tampere, Turku, Espoo ja Vantaa) Opetushallitus #itkfoorumi219

tvt.tampereenseutu.fi #itkfoorumi219 #itkfoorumi219

Koulutukset eVarikko hankkeiden ja verkostojen solmukohtana Pedagogiikka Vuosittain eVarikon koulutuskalenteri Tuunaa Tuntisi -messut Tieken atk-ajokortit Opetuksen uusia tuulia -päivät Hankeseminaarit Muut koulutukset ja konsultoinnit sekä vesot Täkkyrän oppilaitosjohdon tapaamiset Yhteistyö: opetusalan tvt-hankkeet ja verkostot eVarikolla Tampereen kaupungilla kansallisesti Tampereen eOppimisen klusteri Täkkyrä, alueen täydennyskouluttajien verkosto #itkfoorumi219 Kuva: Matleena Laakso, CC BY

Tvt-pedagoginen tuki eVarikon tvt-tuki ja konsultointi Pedagogiikka eVarikon tvt-tuki ja konsultointi Verkko-opetuksen koordinaattori, verkkopedagogi, web-suunnittelija, mediapedagogi ja hankkeiden suunnittelijat Pirkanmaalaiset kollegavalmentajat Tvt-pedagogista vertaistukea vuodesta 2009 PAOK-rahoitusta jaettu yli 80 kollegavalmentajalle II asteen oppilaitoksissa Käynnistys lukukauden hanke- rahalla, jatko omalla resurssilla Malli levinnyt perusasteelle ja oppilaitosten sisäiseen toimintaan #itkfoorumi219 Kuva: Matleena Laakso ©

Näin me työskentelemme Asiantuntijuus Viikottaiset tiimipalaverit Peda-päivät Konferenssiterveiset ja muu opitun jakaminen Asiantuntijuuden jakaminen ja vertaistuki Kahvipöytäkeskustelut Työryhmät Koulutukset Omat some-välineet (etenkin FB ja wiki) #itkfoorumi219

Lisätietoja Harri Jurvela Raisa Valtaoja Matleena Laakso Verkko-opetuksen koordinaattori, perusopetus Raisa Valtaoja Koordinaattori, OTE-hanke: opetusteknologia.info OPEKA: opeka.fi Matleena Laakso Projektisuunnittelija, PAOK-verkosto: paokhanke.ning.com Seutukunnallinen tvt-portaali: tvt.tampereenseutu.fi Facebook: www.facebook.com/evarikko Sähköpostit: etunimi.sukunimi@tampere.fi #itkfoorumi219