KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA 14.10.2009/ Hanna-Mari Kokkonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Advertisements

PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
6Aika-strategian esittely Toukokuu Suurimpien kaupunkien kestävän kehittämisen strategia •Uuden EU:n rakennerahasto-ohjelmakauden 2014−2020 yhtenä.
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Tukevasti alkuun, vahvasti kasvuun –hanke, Helsinki
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Hanke: Maaseutu virkistyksen, levon ja rauhoittumisen tyyssijana - Maatiloille menestyvää hyvinvointipalveluyrittäjyyttä.
Koko koulun projektiksi  lähtökohdat  teeman kehittäminen  päiväkoti- alakoulu-yläkoulu  toimijat  vapaavalintaisuus.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Kulttuuriverkoston toiminta Alueelliset työpajat luovien alojen kehittäjille: loppuraportti - Jatkotyöpajoja/tilaisuuksia 5 alueella - Hyvien käytäntöjen.
ITÄINEN ALUE Oppilashuoltohankkeen esittely. Itäinen alue (Ahtialan kaupunginosa n asukasta)  Alueella on neljä päiväkotia; Ahtialan, Herrasmannin,
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
OSAAMISTA TYÖHÖN Työelämäpalvelut toimintaan - 1. vaihe v
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
Osaamisen ja sivistyksen asialla KIINTEISTÖNVÄLITYSALAN AMMATTITUTKINTO.
HANKETOIMINTA Työkyky-hanke OKM Työkykypassin koordinointi Arjen arkki ESR / OPH Paremmat arjentaidot -koordinaatiohanke -> menetelmäpankki -> menetelmätori.
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
Työsuojelulautakuntien valtakunnallinen seminaari , Säätytalo.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Vaikuttavuusinvestoiminen
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Tervetuloa Innokylään
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
Terve kunta -vERKOSTOPÄIVÄT
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Tiekartta hyviin lähiöihin
SenioriKaste – Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Esityksen transkriptio:

KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA 14.10.2009/ Hanna-Mari Kokkonen

HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN YHTEINEN STRATEGINEN TAVOITE EDELLYTTÄÄ PALVELUALUEIDEN MÄÄRÄTIETOISTA YHTEISTYÖTÄ! Vetovoimaisuuden ja elinkeinoelämän vahvistaminen Yhteistyö uusien asiakkaiden ”houkuttelemiseksi” ja nykyisten asiakkaiden sitouttamiseksi Arjessa selviytymisen tukeminen Kasvun ja oppimisen tukeminen Esim. lasten ja nuorten päiväkotien/ koulujen pihat, liikkuminen Varhaisen tunnistamisen ja ennaltaehkäisen vaikuttamisen asiantuntijuus Asuin- ja toimintaympäristön kehittäminen ja ylläpitäminen Esim. asiakkaiden palveluohjauksen järjestäminen, palvelujen hankinta Esim. harrastamisen ja sivistyksen edistäminen (lasten ja nuorten parissa) Terveyden huoltaminen Ennaltaehkäisevien mahdollisuuksien asiantuntijuus (ja paranemista edesauttavat palvelut) HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN Esim. harrastus- ja virkistys- alueet Toimintaedellytysten kehittäminen Tukipalvelut

Parempaa toiminnan painopisteiden muutoskykyä? Johtamisen ja päätöksenteon kohdentaminen oikeisiin asioihin Palvelujen kehittäminen ketterästi Osaamisen ja työnkuvien kehittäminen Palveluista tiedottaminen ja markkinointi Tiedon hallinta ja koordinointi palvelualueiden välillä Kumppanuuksien vahvistaminen

Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen ja kulttuurin rooli Edistää kuntalaisen henkistä ja fyysistä hyvinvointia: saada kuntalainen lapsesta ikäihmiseen aktiivisesti ja vastuullisesti kehittämään itseään ja yhteisöään Edistää kaupungin vetovoimaisuutta palvelutarjonnan ammattimaisuudesta ja laadusta huolehtimalla Tukea muita palvelualueita ja henkilökuntaa ennaltaehkäisevässä työotteessa, osaamisessa ja työssä jaksamisessa

Mitä tehty? Osaamista lisätty sekä toimijoiden että vastaanottavan tahon parissa Esim. Voiko hoito-, hoiva- ja ohjaustyö olla luovaa? -seminaari (Sarka), Valokuva hoitotyössä -seminaari (VB-valokuvakeskus), hoiva-alan oppilaitosten opetusohjelmiin sisältöjen tuottaminen (Kulttuuri vanhustyön kumppanina, Sarka) Palveluja on tuotteistettu Hyviä käytäntöjä kierrätetään eri kohderyhmille ja sidosryhmille, esimerkkinä tanssin aluekeskuksen Tanssipeli Asiakkuuksien hallintaa on kehitetty ja uusia avauksia tutkittu Kuriiriverkostoja koulu- ja hoitoalan sekä vertaisohjaajien (kumppanina Yhessä Immeisiks -hanke) ja 3. sektorin pariin (Terve Kuopio)

Viestinnän työkaluja ja vuorovaikutuksellisuutta on kehitetty - Kulttuurikylvetykset: kulttuuritarjonnan näkyväksi tekeminen ja omakohtaisen kokemuksen tarjoaminen eri kohderyhmille - Kulttuurin työkalupakki-, Kulttuurikello -julkaisut - Sitouttamistilaisuudet sekä yhteiset tyhy -koulutukset - www.k.kuopio.fi Vaikuttavuutta arvioidaan Esim. Yhteisömuusikkoprojekti palvelutaloissa, Terve Tanssi -projekti, Liikettä kuvaan! -työpajatoiminta kotona asuville ikäihmisille, yhteisötaitelija koulussa opettajan kumppanina Selvityksiä ja pohjatyötä Esim. Kulttuurin ja työhyvinvoinnin esteet ja mahdollisuudet yrityksissä -selvitys (Sarka)

Lisätukena Sarka-hanke 2008-10 kouluttaa ja verkottaa sekä toimijoita että vastaanottavaa tahoa erityinen huomio verkostojen vuorovaikutteisuuteen sekä tarvelähtöiseen palvelutuotannon kehittämiseen tutkimuksellinen ote vaikuttavuuden mittaamiseen alueellinen vastuu ja hyvien käytäntöjen levittäminen Lisätietoja: www.sarkaa.fi

Millainen kulttuuri, sellainen tulokset! ratkaisukeskeinen toimintatapa olemassa olevilla resursseilla vuoropuhelun, osallisuuden sekä läpinäkyvyyden edistäminen kannattaa! määrätietoinen kehittäminen: johtamisen ketjut, osaaminen ja työnkuvat, ”tavat tehdä työtä” arviointi ja vaikuttavuuden mittaaminen: peruste toiminnan kehittämiselle

Lisätietoja hanna-mari.kokkonen@kuopio.fi www.k.kuopio.fi