”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Advertisements

Toiminnan tunnuslukuja Lokakuu 2011 Yrityksiä 588.
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Tekniikka ja merenkulku Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Technology and Maritime Management ServiTrans.
”Suomalaisen valmennusosaamisen kehittäminen” Valmentaja + Urheilija
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
Luova Tila Häme Projektisuunnitelma –
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Uudet ELY-keskukset ja tiedonvälityksen haaste työhallinnossa Ideapäivä-seminaari Jaana Suokonautio Jaana Suokonautio.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
ENCORE Enhancing Organisational Project Cycle Management Competence and Regional Co- operation in International Projects.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Yritysten Taitava Keski-Suomi -kehittäjäverkostoon kuuluvat keskisuomalaiset yritykset, Keski-Suomen kauppakamari, Keski-Suomen Yrittäjät, kehittämisyhtiöt,
Yrittäjien ohjaajapankki Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Osaamispäällikkö Finn-Savotta Oy:n kumppanina
YRITYSTEN TAITAVA KESKI-SUOMI OPPIVA YRITYS MENESTYY! OSAAMISPÄÄLLIKKÖ KUMPPANIKSI! UUSIA IDEOITA! ASIAKASLÄHTÖINEN RAHOITUS!
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Broker-kokemuksia -TEKEMÄLLÄ OPPII- Oppisopimuskoulutuksen järjestäjien seminaari koulutustarkastaja Liisa Klinge Jyväskylä
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
EMMA - PROJEKTIN TYÖPAJA , Tampere. T YÖPAJAN SISÄLTÖ JA TAVOITE Havaintoja maakuntien kuvauksista Toivottuja esittelyjä maakunnista Itsearviointia.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Aluekeskusohjelman ja hyvinvointitoimialaryhmän Ajankohtaiset asiat Mikko Koivulehto.
METROPOLIA INNOVAATIOPÄIVÄ Entä jos onnistutaan? Oletko tehnyt mielestäsi hyvän keksinnön?
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
MuotoCon tavoitteena on luoda palvelu, josta pk-yritys saa kootusti tietoa muotoilun käytön hyödyistä, löytää tekijät ja saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Maakuntien yhteistyöryhmien valtakunnalliset neuvottelupäivät , Jyväskylä SAK:n Kymen aluejohtaja Jukka Kärnä /xx SAK tänään ja huomenna.
Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Hotel Arthur Kommenttipuheenvuoro Tuovi Manninen erityisasiantuntija.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Innova Länsi-Suomen akk
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Liiketalous JYPV 07 -PROJEKTI JYPV 07 JAMKIN KESKI-SUOMEN YRITYSTEN YRITTÄJÄPOLVENVAIHDOS (JYPV) – PROJEKTI/JATKAJAKOULU  Ω KOKEMUKSIA.
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Kestävää kasvua ja työtä
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
INNOSTAVA TYÖ – MENESTYVÄ BISNES pj. Alueverkosto Työelämä2020
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
EAKR-rahoitteisten yritysten toimintaympäristöhankkeiden arviointi Business Arena Oy Satakunnan ELY-keskus Maija Saari.
Innokylän Roadshow Turku
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Lahden ammattikorkeakoulun Työelämäpalvelut
Satakunnan TE-toimisto
Osatyökykyisille tie työelämään
Yrityksen kehittämisen välineet
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Pohjois-Pohjanmaan Digituen toimintamalli-pilotti
Esityksen transkriptio:

”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja

(c) 2010 Broker / Yritysten Taitava Keski-Suomi

Broker –ohjelma toimintamallien uudistajana Protek –seminaari Katja Viiankorpi

(c) 2010 Broker / Yritysten Taitava Keski-Suomi 4 Mikä ihmeen BROKER?

(c) 2010 Broker / Yritysten Taitava Keski-Suomi 5 Broker –ohjelma tarjoaa alustan asiakaskeskeisen verkostomaisen toimintamallin rakentamiselle ”AVOIN LÄHDEKOODI”

Tiivis yhteistyö Broker -mallin kehittämisessä mm. kauppakamarien, yrittäjäjärjestöjen, Oppilaitosten, TBC:n, kehitysyhtiöiden sekä ohjelman osallistujien kanssa. Broker -filosofian kehittämisessä mukana pk-yritykset yhteistyössä Yritysten Taitava Keski-Suomi ohjelman puitteissa – ”Mikä tekee täydellisen kehittäjäkumppanin?” Broker -mallia rakennettu ja mallinnettu alueellisesti ja valtakunnallisesti, mm. Broker malleihin tutustumisen Opintomatka Lontooseen syksyllä 2010 Yhteiset suunnittelutapaamiset ammattikorkeakoulujen, ammattioppilaitosten ja paikallisten kehittämisyhtiöiden kanssa 6 Broker filosofia ja pilottiohjelma on kehitetty yhdessä laajan toimijaverkoston kanssa

Broker -ohjelman pilotti loppusuoralla Osallistujia kehittämisyhtiöistä, oppilaitoksista, Keski-Suomen Ely - keskuksesta, oppisopimustoimistosta Tuotekehitysalusta, yhteinen prosessi, aika ja paikka Asiakasyritykset keskiössä konkreettisesti Ohjelman aikana on vahvistettu taitoja brokerina, eli yritysten puolueettomana kehittäjänä Ohjelman aikana on parannettu osaamisen ja innovaatiotoiminnan kehittämispanosten tuottavuutta asiakasyrityksissä 7

Kehittäjän polku Brokeriksi, pilotin aikajana

9 Asiakasyritysten näkemyksiä toimintamallista  Kehittämisen kokonaisuuden hahmottaja, kokoonjuoksija ja asioiden yhdistäjä  Toimeenpanija, asiantuntijat ja rahoittajat  Puolueeton keskustelukumppani  Verkostojen kokoaja, eri toimialojen törmäyttäjä  Tarjoaa jatkumon eri asiantuntijapalveluiden käytölle, kehittämisprosessin jatkuvuuden turvaaja  Skannaa uusia juttuja toimintaympäristöstä, herättäjä kun itse kulkee laput silmillä  Portinvartija –kehittymistä ohjaa yrityksen tarve, ei taitavat myyntimiehet  Asiakasrajapinnan hahmottaja ja toiminnan rakentaminen asiakkaasta käsin  Tuki vaikeissa tilanteissa

Asiakasyritysten kokemuksia Brokeroinnista 10 ”Kumppaneita tarvitaan yrityksen rinnalla kulkijoiksi!” ”Konsulttiyhtiön kanssa yritettiin tehdä yhteistyötä. Broker ohjelma pystyy tällä hetkellä tarjoamaan enemmän.” ”Hän on kaivanut uusia työkaluja, joihin ei ole ehtinyt itse yritysjohtajana tutustua. Hän on konkreettisesti kaivanut oikeat työkalut valtavasta massasta. Hän osaa valikoida työkalut joita yritys tarvitsee. Kymmenestä koulutuksesta ne kaksi juuri meille sopivaa.” ”Hankkeissa on yleensä pitkät piuhat, ja niiden valmisteluun menee paljon aikaa, mutta tässä on ollut eri meininki. On tehnyt kaiken niin kuin on ollut puhe ja ote on aktiivinen, innostunut. Yrittäjistä tulee helposti kyynisiä ja tällaiset ihmiset tuovat uutta virtaa kehittämiseen.”

11

ICT alan Broker -ohjelma käynnistyy Keski-Suomessa syksyllä Keskisuomalaisten oppilaitosten Broker -ohjelmaa ollaan suunnittelemassa Pirkanmaan Broker ohjelma käynnistyy yhteistyössä Tampere Business Campus ry:n kanssa Uudenmaan Broker ohjelma käynnistetään yhteistyössä alueen oppisopimuskeskusten kanssa syksyn 2011 aikana 12 Broker ohjelmia käynnistyy myös uusilla aloilla sekä Pirkanmaalla ja Uudellamaalla!