SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Suupohjan seutuportaali –hanke
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Imatran hyvinvointipalveluiden organisaatiouudistus
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Mikkeli Mikkelin kaupungin avustuskäytännöt liikunta- ja nuorisojärjestöille •Avustusten päämäärä –Edistää liikuntaa, kilpaurheilua ja niihin liittyvää.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Päivähoidon liikunta.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Turun seutu hyvinvoinnin malliseutu liikunnan keinoin vuonna 2016 Tiistai , klo Turun Ammattikorkeakoulu, Joukahainen OMALLE HUIPULLE.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
HPH konferenssi Turku 2011 Improving health gain orientation in all services: Better cooperation for continuity of care Koordinaattori Virpi Honkala, STES.
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
LIIKUNNASTA HYVINVOINTIA - SEMINAARI Turun lyseon koulu Kello
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
Liikuntapoliitiikan perusteet. Prosessi (mukana ohjausryhmä) ●Tarvekyselyt (kuntalaiset, järjestöt) ●Perustietojen kokoaminen (miten maassa menee, viralliset.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Kulttuuri osana terveyden edistämistä Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelma seminaari/kuulemistilaisuus
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Tarja Alamattila LIIKUNTANEUVONTA KOUVOLASSA.
Hurtig TE1 Terveyden edistäminen ja terveyserojen kaventaminen.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Mitä terveys on? s. 8 – 15.
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Pitäisikö terveyseroja pyrkiä kaventamaan. Miten
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnan tehtävänä
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen ja liikenneturvallisuustyön käynnistäminen - Raportointi.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
Opetus- ja kulttuuritoimen käyttökustannukset v. 2016
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?

Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta
Yhteinen keittiö -hanke
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö - työ- ja elinkeinoministeriö • Kuntaliitto • liikuntajärjestöt

Mitä kuntajohdon tulisi tehdä liikunnan edistämiseksi Ratkaisevaa on kuntajohdon näkemys ja sitoutuminen niin ennalta ehkäisevän kuin kuntouttavan liikunnan kehittämiseen ja resursointiin sekä terveyserojen kaventamiseen eri toimialoilla. Tavoitteena on kunta, jossa kuntalaiset liikkuvat terveytensä kannalta riittävästi ja jossa liikunta tarjoaa kuntalaisille mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen ja yhteisöllisyyteen.

MUISTILISTA MENESTYVÄN LIIKUNTAKUNNAN JOHDOLLE • Kunnan johto on tiedostanut liikunnan merkityksen kuntalaisten terveydelle ja hyvinvoinnille sekä tasa-arvolle ja osallisuudelle. • Kuntalaisten liikunta- ja terveyskäyttäytymistä seurataan säännöllisin väliajoin tehtävillä tutkimuksilla ja selvityksillä. • Kunnassa on laadittu liikunta- ja hyvinvointistra- tegia osana kuntasuunnitelmaa. • Kunnassa on järjestelmä, jolla kaikilla toimialoilla seurataan päätösten vaikutuksia kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin.

JATKOA • Liikunnan edistäminen on osa laajempaa terveyden edistämistä. • Kunnan eri toimialojen rooli liikunnan edistämiseksi on sovittu ja toimialojen johto on omalta osaltaan sitoutunut edistämään liikuntaa. • Eri toimialoille on varmistettu resurssit edellytysten luomiseksi liikunnalle. • Kunta tukee työntekijöidensä liikuntaa ja erityisesti aktivoi niitä, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän.

MITÄ TOIMIALOJEN JOHDON TULISI TEHDÄ LIIKUNNAN EDISTÄMISEKSI • Kullakin toimialalla on omat tehtävänsä ja mahdolli- suutensa edistää kuntalaisten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnan harrastamista. • Menestyvässä liikuntakunnassa eri toimialat tuntevat / ymmärtävät roolinsa ja vastuunsa edellytysten luomiseksi liikunnalle. • Yhteistyössä ne pystyvät tarjoamaan kuntalaisille hyvät mahdollisuudet päivittäiseen fyysiseen aktiivisuuteen ja liikunnanharrastamiseen. • Kuntatoimijoiden avuksi on laadittu muistilistat liikuntaan liittyvistä keskeistä tehtävistä toimialoittain.

LIIKUNTATOIMI /1 • Kunnan oma liikunnanohjaus ja muu palvelutarjonta on suunniteltu niin, että se yhdessä urheiluseurojen, liikuntayritysten ja muiden toimijoiden kanssa muodostaa toimivan kokonaisuuden. • Kunnan oman liikunnan-ohjauksen painopiste on terveys- ja erityisliikunnassa. • Liikuntamahdollisuuksien tarjoamista lasten ja nuorten kehitys- ympäristöissä tehostetaan. • Kunnassa on eri toimialojen, kansalaistoiminnan ja muiden toimijoiden kanssa yhdessä organisoitu, kunnan liikuntatoimen koordinoima toimintamalli ja verkosto liikunnan edistämiseksi.

LIIKUNTATOIMI / 2 • Kunta seuraa määräajoin toistuvilla tutkimuksilla terveytensä kannalta riittävästi ja liian vähän liikkuvien kuntalaisten määrää. • Kunta on analysoinut eri väestöryhmien liikunnan palvelutarpeet ja organisoinut keinot palvelujen järjestämiseksi. • Kunta tukee liikunta- ja urheiluseurojen sekä muiden liikuntaa edistävien yhdistysten työtä myöntämällä avustuksia niiden toimintaan. • Kunta järjestää aktiivisesti liikuntaneuvontaa kuntalaisille.

Liikuntatoimi / 3 • Palveluketju terveystoimen asiakkaasta vapaa-ajan liikkujaksi toimii käytännössä. • Kunnan liikuntapaikkarakentamisessa merkittävä osa kohdistetaan hankkeisiin, jotka palvelevat terveyttä edistävää liikuntaa ja mahdollisimman monen kuntalaisen liikunnanharrastusta. • Asuinalueiden suunnittelussa otetaan huomioon arki- ja lähiliikuntapaikat ja ne rakennetaan samanaikaisesti muun aluerakentamisen kanssa. • Kevyen liikenteen väylien suunnittelussa, toteutuksessa ja hoidossa mahdollistetaan väylien käyttö myös liikunnan harrastamisessa. • Kunnan liikuntatoimi osallistuu aktiivisesti maankäytön, liikenteen ja ympäristön rakentamisen suunnitteluun ja kehittämiseen.

MILLE TAHOILLE MUISTILISTOJA •sosiaali- ja terveystoimen johdolle •opetustoimen johdolle (perusopetus, kansalaisopisto… •nuorisotoimelle •kulttuuri- ja kirjastotoimelle •teknisen toimen johdolle

Mistä saatavissa Sosiaali- ja terveysministeriön esitteitä 2010:3 Suositukset liikunnan edistämiseksi kunnissa ISBN (nid.) ISBN (PDF) ISSN-L ISSN (painettu) ISSN X (verkkojulkaisu) URN:ISBN:

KIITOS