Vaikuttaminen ammattikorkeakoulussa ja yhteiskunnassa Järjestökoulutus 22.2.2011 HPJ Joni Lappalainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi 
Advertisements

Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä
Yhdessä Suomessa ja Euroopassa
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Kansainvälinen toiminta OAMK:ssa
Aimo Ryynänen 1 PÄÄTÖKSENTEKO JA DEMOKRATIA -TYÖRYHMÄ Aimo Ryynänen
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
Vaikuttaminen ammattikorkeakoulussa Järjestökoulutus Eliisa Alatalo.
OPISKELIJAKUNTA O’DIAKO - Sinun opiskelijakuntasi.
EU-vaikuttaminen Suomessa
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Tuula Peura 1 © Savonia-ammattikorkeakoulu Korkeakouluopiskelija yhteiskunnallisena toimijana Benchmarking-hanke väliseminaari
Kuntalain uudistus ja osallistuva demokratia Yrjö Hakanen SKP:n paikallispolitiikan seminaari Kirjan talo.
 Suvi-työryhmä ehdotti erillistä S2-kypsyysnäytettä maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille.  Oikeusministeriön lausunto varovaisen myönteinen.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Hyvinvointitoimikunnan tehtävät ja rooli Kaupunginhallitus Ma
Anu Portti Laatupäällikkö
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Vammaisneuvosto ♥ Vammaisuuteen liittyvien asioiden asiantuntijaelin ♥ Vammaisten yhteiskunnallisen tasa-arvon edistäminen.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
VERTAISOHJAUS OSANA AMMATTIKORKEAKOULUN OHJAUSTOIMINTAA Laura Savolainen Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA
Mika Väyrynen tuottaja
Paikallisesti paras Lähidemokratian malleja tänään Kongressikeskus Fellmanni Hollolan uusi lähidemokratiamalli eli lähipalvelualueneuvostot.
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kehittämisjohtaja Saija Niemelä-Pentti Oulun.
Korkeakouluopiskelija yhteis- kunnallisena toimijana tiimi: PirAMK, SeAMK, VAMK Taru Kiuru
JATKAJAKOULU Jatkajakoulun laadun arviointi. JATKAJAKOULU Kriteeristö ja laadun arviointi 1. arvioinnin kohteena ovat Jatkajakoulun käyneet opiskelijat.
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
NOPS –hanke 2010 Pirkko Rimpilä-Vanninen, projektipäällikkö Laurea 2010.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Opettajatutoreiden info Opiskelijoiden kansainvälistymistä tukevat mahdollisuudet tekniikan yksikössä Tekijä, pvm.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
OSAKO Opiskelijakuntasi Joni Huttula OSAKOn porukka.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Tärkeää tietoa tuutoroinnista Sami Heinonen |
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Tutustumme Kokoomukseen
Lukukausimaksuihin liittyvä
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
Suunnitelmaluonnoksesta vahvistetuksi ohjelmaksi
NUORISOVAALIT
Sataedun osuuden väliraportointi
Toimipaikan opiskelijakunnan hallitus
Lähtökohtana aktiivisuus
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
HOI-hanke Tutor- ja opiskelijakuntatoiminnan opinnollistaminen
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Case-linkit sana&search[asiasana]=Yhteistoimintamenettely
Esityksen transkriptio:

Vaikuttaminen ammattikorkeakoulussa ja yhteiskunnassa Järjestökoulutus HPJ Joni Lappalainen

Päivän pähkinä Harhakäsityksiä: Case 1: ”Joku aina tietää paremmin miten minun asiat pitää hoitaa.” Case 2: ”Asiat on jo niin hyvin, ettei ole syytä valittaa.” Case 3: ”Suomen laki on pyhä eikä sitä voi/saa muuttaa.” Case 4: ”Virkamiehillä on valta koska he tietävät eniten asioista.”

Opiskelija vaikuttajana Oman opiskelijaelämänsä asiantuntija Palautteen antaja vai kehittäjä? Hallinnon opiskelijaedustaja Opiskelijakunnan tai koulutusalajärjestön toimija Ei määritelty perustaitoja ja tietoja osallistumiselle! Koulutusohjelmatiimi Koulutusalajärjestö Opiskelijakunnan edustajisto Palaute Reino Riviopiskelija

Opiskelijan vaikuttamisen polut Koulutusohjelmatiimi Tehtävänä on käsitellä opetustarjontaa ja opintosuunnitelmia sekä antaa niistä lausunto yksikön johtajalle. Muutoin koulutusohjelmatiimin tehtävät sekä opetustarjonnan ja opintosuunnitelmien valmistelu kuvataan yksikön opintojen suunnittelun osaprosessikuvauksessa Tiimien opiskelijaedustajat nimeää opiskelijakunnan hallitus, opiskelijaedustajien toimintaa ohjaa OSAKOn muistio. Koulutusohjelmatiimien toimintaa vakinaistettiin vuonna 2008 osaksi Oamkin opiskelijapalautejärjestelmää.

Opiskelijan vaikuttamisen polut Koulutusalajärjestö Oamkin yksiköissä toimivat koulutusalajärjestöt ovat yksiköiden omia ’opiskelijakuntia’, jotka ajavat omien opiskelijoidensa asiaa. Autonomisia yhdistyksiä joiden toimintaa säätelee yhdistyslaki ja OSAKOn kanssa solmitut vuotuiset yleisavustus sekä yhteistyö- ja rahoitussopimukset. ”Eihän siellä kannattaisi olla, ellei tuntisi voivansa vaikuttaa.” - Olli Jarva.

Opiskelijan vaikuttamisen polut Opiskelijakunnan edustajisto On opiskelijakunnan ylin päättävä elin. Vuosittain vaalilla valittavassa edustajistossa on 25 jäsentä sekä 25 varajäsentä. Vaalissa ainoastaan opiskelijakunnan jäsenellä on oikeus olla ehdolla ja äänestää.

Opiskelijan vaikuttamisen polut Palaute Palautteen kerääminen on toiminnan kehittämisen perusta. Puolihuolimattomuus ei auta ketään. Huolellinen ja asiallinen palaute noteerataan.

Opiskelijakunta… Tarjoaa puitteet monimuotoiselle opiskelijatoiminnalle ja edunvalvonnalle Nimeää, kouluttaa ja neuvoo opiskelijaedustajia Koordinoi ja kehittää koulutusohjelmatiimejä Kerää opiskelijapalautetta Osallistuu Oamkin toimintaan monissa hallinnon työryhmissä Ylläpitää osallistavia työryhmiä (kulttuuri-, kv-, liikunta- ja hyvinvointi-, tuutori- ja koulutuksenkehittämistiimi)

Toimintaa! Amk:ssa Suora opintojaksopalaute Äänestäminen OSAKOn vaaleissa Jäsenaloite OSAKOlle (vain jäsenet) Opiskelijatapahtumat ja tempaukset Yhteistyö Oamkin ja OSAKOn kanssa Mielipidekirjoitukset opiskelijalehdessä Kunnassa Kuntalaisaloite Puhe- ja läsnäolo-oikeus valtuuston kokouksissa Yhteydenpito valtuutettuihin sekä luottamushenkilöihin Mielipidekirjoitukset paikallislehdissä Yhteiskunnassa Sananvapaus, yhdistymisvapaus Yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen Tutkimustoiminta

Opiskelijan vaikuttamiskartta Ko-tiimi Peda-tiimi Opintoasioiden työryhmä YJ-kokous Amk-hallitus Rehtori Amk-hallitus Rehtori Opiskelijat

Vaikuttamisen väyliä Lailla laitetut Rehtorin asettamat Työryhmät Opiskelijapalaute Väylien määrä kasvaa tietotaidon ja kokemusten myötä

Kotiläksyt Sopikaa tapaamisia yksikönjohtajan kanssa Aktivoikaa ja aktivoitukaa antamaan palautetta Keskustelkaa ja välittäkää viestejä

KIITOS! Olitte mahtava yleisö!