Rakennusmestari (AMK)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto •Laajuus opintopistettä •Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat.
Advertisements

OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Rakennusmestarit ja –insinöörit työnjohtajina ja asiantuntijoina
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Helppo, edullinen, yksilöllinen Onnitalon suunnittelu.
Vaativuusryhmittely Työperhemalli asiantuntijaorganisaatiolle Ulla-Riitta Parikka (Umalli09)
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Marsissa voi elää! Kunhan sinne saadaan LVI.. Lämpöä, vettä, ilmaa ja fiksuja töitä LVI luo terveelliset ja viihtyisät olosuhteet - koteihin - työpaikoille.
Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Koulutuskeskus SEDU
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
ITÄ-SUOMEN RAKENNUSALAN TYÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMINEN 2012 JA TYÖTURVALLISUUSKILPAILU Tilaajan/rakennuttajan mahdollisuudet hyvälle työturvallisuustyölle.
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Mikä minua kiinnostaa? Valitsemista helpottavia kysymyksiä?
Mediapedagogi kouluissa (1) havaintoja kentältä ja kentän laidalta havaintoja kentältä ja kentän laidalta.
KÄSIKIRJOITTAMINEN 2 ov. Sisältö 1 Johdanto 2 Projektityö 3 Projektin osa-alueista 3.1 Dokumentointi 3.2 Aikataulu 3.3 Sopimukset 3.4 Laitteistot ja tilat.
Kirjan laadinnassa ovat olleet mukana seuraavat yhteistyökumppanit ja rahoittajat: Tilaajaorganisaatioina: Helsingin kaupunki, HKR-Rakennuttaja Kruunuasunnot.
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Ennakoiva rekrytoinnin kokonaisprosessi
Asiaa rakennusasiantuntijan näkökulmasta
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2013
TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
TUME II / Tilastollinen osuus
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
YIT Kiinteistötekniset palvelut
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Opinnäytetyö: haahuilusta opintosuoritukseksi ja
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
TAO, Turun Ammattiopistosäätiö
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Peppi-projekti (SOA Metropolia) Ammattikorkeakoulujen opetuksen suunnittelun viitearkkitehtuurin käytännön esimerkki.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Kajaani Vuonna 1651 perustettu Kajaani on yksi Pohjois-Suomen vanhimmista kaupungeista Asukkaita n Monipuoliset harrastusmahdollisuudet.
Kajaani Kaikki mitä tarvitset on lähellä sinua! Monipuoliset harrastusmahdollisuudet Vimpelinlaakso, Kajaanihalli, Kajaanin liikuntapuisto,
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
Minustako BIOANALYYTIKKO?. Mikä ihmeen bioanalyytikko? terveydenhuollon ammattihenkilö kliinisessä laboratoriotyössä laboratoriotutkimusprosessin asiantuntija.
Opiskelijapalautekyselyt Arvo - opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelulla Jonna Korhonen
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon hyödyntäminen ARVO - opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelussa: yliopistojen kandipalautteen toteutus,
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Laatutyö ja KA Toiminnan kuvaaminen JY:n KA-tiimi
Kirjaston kotipalvelu  Toimitetaan kirjaston aineistoja niille asiakkaille, jotka eivät itse pääse kirjastoon  Palvelu on asiakkaille sama, mutta toteutustapa.
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Näin ennen, mutta EI kai enää..
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
Automatisoidun talousraportoinnin koulutusohjelma
Mistä pätevät ammattilaiset on tehty?
VAAROJEN TUNNISTAMINEN
TUOTANTOINSINÖÖRIKOULUTUS 2018
RAKENTAMISTEKNIIKAN TUTKINTO-OHJELMAT
Lape Uusimaa ajankohtaiskatsaus
Esityksen transkriptio:

Rakennusmestari (AMK)

Työnkuva / nuorempi mestari logistiikan valvonta sisämestarin töissä avustaminen luovutusvaiheen puutelistojen korjaukset siivous - ja raivaustöiden johtaminen pohjarakennustyömaan kaivuutöiden valvonta

Työnkuva / vanhempi mestari runkomestari valvoo ja ohjaa runkoelementtien asennukset betonimestari valvoo ja ohjaa betonilaudoitukset, raudoitukset ja valut (1 lk betonityönjohtajan pätevyys) julkisivumuurausmestari valvoo ja ohjaa muuraustyön ja eristykset sisämestari valvoo ja ohjaa sisätyöt kuten tasoite-, maalaus-, kaluste-asennus jne. tierakennustyömaan siltakohteen työsuunnittelu kunnallistekniikkatyömaan hankintojen johtaminen

Työnkuva / vastaava mestari johtaa rakennustyötä kohteella aikataulujen laadinta ja seuranta ennustaminen (kustannusten) kustannusseuranta maksuliikenteen hoito (maksuerät) yhteydet viranomaisiin ja rakennuttajaan yhteydenpito suunnittelijoihin raportointi työpäällikölle työmaan eri urakoitsijoiden töiden yhteensovittaminen ja koordinointi työturvallisuuden yhteydenpito

Työnkuva / Työmaainsinööri käynnistyvän kohteen tavoitearvion muokkaus yhdessä vastaavan ja työpäällikön kanssa urakkatarjouksien käsittely yhdessä hankintahenkilöiden kanssa asukasmuutosten ”pyöritys” kohteen koosta riippuen kustannusten seurantaa, aikataulujen laadintaa, vastaavan mestarin oikea käsi suunnitelmien hallinta kelpoisuuksien osoittaminen, mittaukset ja dokumentointi yhteydenpito kolmansiin osapuoliin

Rakennusmestarit toimivat myös rakennusvalvojina tuotanto- ja tuotepäälliköinä rakennustuoteteollisuudessa rakennusasiantuntijoina rakennuttaja-, arkkitehti- ja insinööritoimistoissa sekä vakuutusyhtiöissä teknisinä isännöitsijöinä kiinteistöjen ylläpidossa palotarkastajina myynti- ja markkinointitehtävissä kouluttajina opetustehtävissä

Ammattitaito näkee käytännössä tämän ajan rakentamisen laadun ja teknisten vaatimusten aiheuttamat erityispiirteet työssä on käytettävissä koko rakennusalan ammattilaisten tieto, taito ja asianmukainen kalusto suunnittelemalla ja tekemällä työt taloudellisesti, voi vaikuttaa mm. tuotanto/ tulospalkkioihin

Vapaus ja vaihtelevuus saa päättää töiden etenemisestä itse ja ideoiden toteuttamisen lopputulos on usein heti nähtävissä saa suunnitella ja johtaa omaa ja alaisten työtä työ on vaihtelevaa: ei ole ikinä kahta samanlaista työpäivää / työmaata töiden suunnittelun saa tehdä itsenäisesti, toki yhdessä sovittujen aikataulujen mukaisesti, näin samalla suunnittelee omaa työpäivää

Konkreettisuus Työn jälki on nähtävissä, sekä tehtyjen suunnitelmien ja ratkaisujen tulos on ”käsin kosketeltavaa”. Päivittäin nähtävissä kuinka hyvin on edellisessä päätöksenteossa onnistunut ja saa seurata kuinka palapelin paloista syntyy ehjä kokonaisuus.

Työtoverit ja yhteistyökumppanit Työssä saa olla tekemisissä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tiimityön merkitys korostuu ja pääsee hyödyntämään omia vuorovaikutus-taitoja. Rehellisyys ja suoraselkäisyys poikii usein vastaavanlaista käytöstä.

Tietotekniikka mestarin työssä Työnjohtajan täytyy hallita tavalliset toimisto-ohjelmat kuten tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja sähköposti. Excelin perusteista ja vähän laajemmasta osaamisesta on erittäin iso apu laskelmien ja projektisuunnitelmien teossa. Raportointi tapahtuu yhä useammin sähköisessä muodossa, joten tietotekniikan sovellusten käyttö lisääntyy koko ajan.

Nuorisoasteen koulutusta järjestävät ammattikorkeakoulut Hämeen Ammattikorkeakoulu, Hämeenlinna Metropolia Ammattikorkeakoulu, Helsinki ja Espoo Novia Yrkehögskolan, Tammisaari Oulun seudun Ammattikorkeakoulu Saimaan Ammattikorkeakoulu, Lappeenranta Savonia Ammattikorkeakoulu, Kuopio Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Tampereen Ammattikorkeakoulu Turun Ammattikorkeakoulu

Aikuisten koulutusta järjestävät ammattikorkeakoulut Hämeen Ammattikorkeakoulu, Hämeenlinna Metropolia Ammattikorkeakoulu, Helsinki Saimaan Ammattikorkeakoulu, Lappeenranta Savonia Ammattikorkeakoulu, Kuopio Tampereen Ammattikorkeakoulu

Rakennusmestarikoulutuksen yhteishaku Keväällä 2014 Nuorten koulutus ja aikuiskoulutus Ammattikorkeakoulukohtaiset koulutusohjelmien valintakokeet ja soveltuvuustestit järjestetään yhteishaun jälkeen touko-kesäkuussa Lisätietoja rakennusmestarin ja muiden tekniikan alojen yhteishauista www.amkhaku.fi

Valitse Valkoinen kypärä www.rakennusmestariksi.net Mestarit kertovat työstään, linkit järjestäviin ammattikorkeakouluihin, koulutusohjelman kuvaus