Jonnan tarina.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Kasvaako pääni, kun opin?
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Kokemuksia päihdepalveluiden yhteistyöstä psykiatrian ja perusterveydenhuollon kanssa Anneli Raatikainen.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Marjan tarina keskikokoisessa kaupungissa
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Hoitosuunnitel-masta sopiminen Omahoito kotona, omahoidon tuki
Jonnan tarina yliopistosairaalassa
Case-kahvila Raija Kerätär
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
Marjan tarina.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
SYÖMISHÄIRIÖPÄIVÄT Oulu
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Syömishäiriöiden hoito OYS:n Psykiatrian klinikassa
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Maahanmuuttaja mielenterveyspalveluissa
Rakkaat ystäväni!.
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
PINSIÖ-SEURAN NUORISOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Nuorisojaosto järjesti vuoden aikana monenlaista toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Nuorisojaoston.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Syömishäiriöiden hoito OYS:n Lasten ja Nuorten klinikassa
NAISEN ITSETUNTO.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
SYÖMISHÄIRIÖISTEN OSASTOHOITO LASTENPSYKIATRIAN KLINIKASSA
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Huvipuistossa Elsa & Julia Olet lähdössä tänään huvipuistoon. Menet Et mene.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Saara-Sofia Sutela Puheenjohtaja Syömishäiriöön sairastuneet saavat huonosti kuntoutuspalveluja, erityisesti psykoterapiaa. Väitämme.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
TOIMIVA TULPPA-RYHMÄ Tuire Hautanen terveydenhoitaja/tulppa-ohjaaja
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
ESH / Yleislääketieteen akuuttiosasto
Yhteysopettajakoulutus
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Mielenterveyden häiriöt
Synnytyksen jälkeen. Ensipäivät kotona Tärkeintä rauhoittaa ensipäivät kotona Muistakaa syödä, juoda, levätä Rentoutukaa, nauttikaa olemisesta kotona.
NUORISOPSYKIATRIA KESKI- SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRISSÄ -psykiatrian toimialueella 5 vastuualuetta -vs. toimialueen johtaja yl Tarja Seuri - nuorisopsykiatrian.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Mielenterveyden häiriöt
Osaston potilaiden tyytyväisyys LLKY:n osastotoimintaan
Vanhempien rooli lapsen harrastuksessa
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Esityksen transkriptio:

Jonnan tarina

Jonnan tarina Sairastui syömishäiriöön 16-vuotiaana, 2007 Nyt 21-vuotias Asuu pienehkössä kunnassa yliopistosairaalakaupungin kupeessa Hoidossa yliopistollisessa sairaalassa ja yksityisessä hoitopaikassa

Jonnan tarina Hoitoon hakeutuminen Kaveri puhui tilanteesta kouluterveydenhoitajalle Terveydenhoitaja lähetti tutkimuksiin yliopistosairaalaan Välittömästi sisätautiosastolle 2 viikoksi 3.4.2017

Jonnan tarina 2007-2010 Noin kerran kuussa käynnit nuorisopsykiatrian poliklinikalla psykiatrin vastaanotolla. Kesäisin osastojaksoja. ” En pitänyt paikasta, se oli jotenkin ahdistava ja pelottava. Minusta tuntui, että siellä vaan syyllistettiin vanhempiani sairastumisestani ja uhkailtiin taas sisätautiosastolla. En kokenut saavani tukea ja kannustusta.” ” Nämä vuodet kuluivat itseäni kiduttaen ja aina kesällä joutuen kahdeksi viikoksi sisätautiosastolle nenämahaletkuun”.

Jonnan tarina ... Toisen osastojakson jälkeen tehostetun avohoidon yksikköön pariksi viikoksi muutaman muun nuoren kanssa. eräänlainen päiväosasto, jossa syötiin aamupala, lounas ja välipala yhdessä ”Päivällinen ja iltapala jäivät kotiin hoidettaviksi, mutta en niitä juurikaan hoitanut, koska tunsin valtavaa ahdistusta pienestä painonnoususta.” ”Väkisin kävin tehostetun avohoidon yksikössä, koska pelkäsin muuten joutuvani taas nenämahaletkuun.”

Jonnan tarina 2010 Kolmannen sisätautiosasto- /nenämahaletkujakson jälkeen täysi- ikäinen Jonna ohjattiin yleissairaalapsykiatrian osastolle Osastolla keskusteluja omahoitajien kanssa Pari kertaa viikossa syötiin hoitajan kanssa ”Muuten sain itse annostella ruokani, eli syödä mahdollisimman vähän, koska kukaan ei ollut vahtimassa.” ”Painoa seurattiin kerran viikossa aina samana päivänä, joten oli myös helppoa huijata juomalla runsaasti vettä juuri ennen punnitusta”.

Jonnan tarina ... Kuukaudessa paino nousi sen verran, että lääkäri arveli Jonnan voivan hyvin, ja hän pääsi kotiin. Pian Jonna oli taas samassa pisteessä kuin ennen osastohoitoa, ellei jopa pahemmassa ”Minulla alkoi ilmetä rytmihäiriöitä ja nestetasapainon häiriöitä. Jatkoin lääkärien huijaamista vedenjuomisella, eikä minua voitu pakottaa hoitoon.”

Jonnan tarina 2011, 19-vuotiaana Tahdonvastaiseen hoitoon akuuttipsykiatrian osastolle Ehtona oli joko mennä sisätautiosastolle nenämahaletkuun tai jäädä akuuttipsykiatrian osastolle Aikaisemmat kokemukset nenämahaletkusta saivat Jonnan valitsemaan psykiatrian > Jonnan piti luvata, että hän syö täysin ateriasuunnitelman mukaisesti. ”Minua pidettiin myös eristyshuoneessa, jossa oli vain sänky keskellä huonetta ja kamera, joka näkyi hoitajien kansliaan. Ensimmäiset päivät jouduin olemaan ilman puhelintani, enkä voinut soittaa perheelleni. Pelkäsin paikkaa kuollakseni.”

Jonnan tarina ... Hoitopaikkaa perusteltiin sillä, että ”muuta paikkaa ei minun tapauksessani ole”. Kokonaisuudessaan tällä osastolla 2kk. ”Minulle tarjottiin psykoosilääkettä: minun annettiin ymmärtää, että lääke olisi rauhoittava helpottamaan ruokailuja, ja sen jälkeistä ahdistusta. Menin lääkkeestä aivan sekaisin. Tuntui aivan kuin en olisi ollut tässä maailmassa.” ”Ykkösprioriteettina oli saada painoa sen verran lisää, etten olisi täysin hengenvaarassa. Kahden kuukauden jälkeen pääsin taas takaisin kotiin oireilemaan... jakson jälkeen kuitenkin tajusin, ettei loppuelämäni voi jatkua näin.”

Jonnan tarina 2011 Hoitojakso Syömishäiriökeskuksessa (SHK) Helsingissä puoli vuotta kokovuorokausipotilaana puoli vuotta päiväpotilaana 1 krt/vko Jonna otti itse yhteyttä SHK:een, josta ohjeistettiin selvittämään, mistä voisi saada maksusitoumuksen. ”Otimme yhteyttä kotikuntani terveyskeskuksen ylilääkäriin, joka lopulta myönsi minulle maksusitoumuksen, koska vointini oli ollut äärimmäisen huono jo monta vuotta eikä yliopistosairaalan hoidoista ollut ollut apua.”

Jonnan tarina ”Pääsin SHK:ssa takaisin normaalipainoon, ja sain käsitellä minulle vaikeita ja rankkoja asioita, joista en aiemmin ollut kenellekään puhunut.” ”Koin oloni turvalliseksi. Ei tarvinnut hävetä sitä, että sairastin anoreksiaa.” ”Aiemmissa hoitopaikoissa olin kokenut, että ahdistustani ja pelkojani vähäteltiin.”

Jonnan tarina 2012 Hoito SHK:ssa loppunut tänä syksynä Tarkoituksena oli aloittaa terapia lähellä kotipaikkaa. Terapian aloitus ei onnistunut, koska KELA ei vielä korvaa terapiaa Hoidon päättymisestä liian lyhyt aika. ”Hoidon päättymisestä asti olen ollut "omillani" sairauden kanssa; yrittänyt pärjätä ahdistuksen ja oireilun kanssa. Vaikka olenkin nyt normaalipainoinen, silti anoreksia vaivaa minua psyykkisesti vieläkin. Ajatukseni ovat hyvin anorektisia. Tällä hetkellä minulla ei ole minkäänlaista hoitokontaktia mihinkään. Toivon, että oma sisuni ja tahtoni voittaa anoreksia estävät minua luisumasta taas sairaalloiseen aliravitsemustilaan ja toivottomuuteen...”

Jonnan tarina ”Mielestäni läheiseni eivät ole sairauteni aikana saaneet riittävästi tukea. Tietoa on kyllä monisteltu papereille, mutta sen he ovat kyllä itsekin osanneet etsiä itse lukemalla. Tunnen suurta syyllisyyttä siitä, että olen aiheuttanut niin paljon huolta ja murhetta perheelleni ja ystävilleni, eikä kukaan ole saanut siihen riittävää apua.”