kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OMAISHOIDON TUKI Omaishoidon tuki KOKONAISUUS, joka muodostuu seuraavista osista: Hoitopalkkio Lomituspalvelut Muut palvelut.
Advertisements

Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT TERVEYTTÄ EDISTÄVÄSTÄ TOIMINNASTA VS-SAIRAANHOITOPIIRISSÄ JAANA VIRTANEN th,
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Organisaatiokaavio 2013.
Liikunta terveyden edistäjänä 29. 1
Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Suun terveydenhuolto, JIK
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Neuvolan mahdollisuudet lasten suojelussa
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Terveyden edistäminen diakoniatyössä
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Potku-hanke Sastamalan perusturvakuntayhtymän alueella
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Tunnistetaanko apua tarvitseva mielenterveyspotilas? Kirsti Kähärä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä.
Työsuojelulautakuntien valtakunnallinen seminaari , Säätytalo.
Kulttuuri osana terveyden edistämistä Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelma seminaari/kuulemistilaisuus
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
Terveempi Pohjois-Suomi- hanke ”Kainuun hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimenpidekokonaisuus” Kainuun maakunta-kuntayhtymä Merja.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Terveys kansanterveysohjelma
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Hurtig TE1 Suomalainen terveys- ja sosiaalihuoltojärjestelmä.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Perusturvakuntayhtymä Akseli Organisaatiokaavio. Perusturvakuntayhtymä Akseli Tarkastuslautakunta 6 jäsentä Yhtymähallitus 9 jäsentä kuntayhtymänjohtaja.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Johtaminen, kehittäminen ja yrittäjyys
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Te3 TERVEYS JA TUTKIMUS-KURSSI
Hoitotyön soveltaminen eri toiminta-alueilla
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Fysioterapeutti (AMK), 210 op
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
SAIRAANHOITAJA 210 OP Sairaanhoitajan osaaminen: Sairaanhoitaja osaa ratkaista hoitotyön ongelmia, tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja vastata.
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Organisaatiokaavio 2018.
Potilas – renki vai isäntä
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
Esityksen transkriptio:

www.soteakseli.fi 20.06.2012 kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen

Uusi Palvelutasosuunnitelma vuosille 2013-2016 on tehty Uusi palvelulinja jaottelu – löytyy www.soteakseli.fi sivuilta Hallinto Sosiaalityö- ja perhepalvelujen palvelulinja Perheiden ennaltaehkäisevät terveyspalvelut Perheiden sosiaali- ja psykososiaaliset palvelut Aikuisten sosiaalityö- ja erityispalvelut Terveyspalvelulinja Ikäihmisten palvelulinja

Perusturvakuntayhtymä Akselin toiminta-ajatus Perusturvakuntayhtymä Akseli tuottaa yhteistoiminta-alueella laadukkaat ja asukkaiden saatavilla olevat sosiaali- ja terveyspalvelut.

Visio Perusturvakuntayhtymä Akseli on moniammatillinen työyhteisö, jolla on ammattitaitoinen henkilökunta, tyytyväiset asiakkaat ja toimintaan luottavat jäsenkunnat.

Onnistunut yhteistyö on yhteinen kunnia Yhteistyö on myös yhdessä oppimista Toisten kanssa voi saada aikaan sellaista, mihin ei koskaan yksin pystyisi Muutoksen pelko on hyvin yleistä mutta sen hyväksyminen on ainoa vaihtoehto Kuntalaisten parhaaksi yli kunta-, sektori-, tai palvelulinjarajojen

Perusturvakuntayhtymä Akseli alkaen vuodesta 2011 Kaikki mukaan, sillä kansanterveyden rakentaminen ja vaaliminen on pitkäjänteistä työtä, jossa mukana tarvitaan myös koulutointa, kaavoitusta, kansalaisyhteiskuntaa ja järjestöjä.

Henkilökunta Ikääntyminen koskee palvelujen käyttäjien lisäksi myös henkilöstöä. Suurten ikäluokkien eläköityminen luo vahvoja paineita sekä rekrytoinnille että työhyvinvoinnin kehittämiselle.

Henkilöstön jaksamiseen ja uusiutumiseen panostettava Ammattitaitoista ja korkeasti koulutettua henkilökuntaa suomalaisessa terveydenhuollossa arvioidaan riittävän jatkossakin, vaikka alueellisia ja toimipaikkakohtaisia vajeita esiintyy edelleen. Hoito ja hoiva tarvitsevat käsiä ja sydämiä.

Työvoiman saatavuuteen vaikuttavat tulevaisuudessakin: Perusterveydenhuoltoon kasautuu koko ajan lisää tehtäviä, resursseja ei potilaita siirtyy erikoissairaanhoidosta terveyskeskukseen, aina uudet lainsäädännön velvoitteet, lukuisat todistukset. Joskus edes jotain vähemmän tärkeitä velvoitteita olisi hyvä vähentää, vaikkapa poistaa turhat todistelut itsestään paranevissa sairauksissa. Terveyden edistäminen on muidenkin kuin terveydenhuollon tehtävä. Esim. lapset liikkumaan kouluissa, niin tulee terveempiä tulevaisuuden työikäisiä.

Ikä Iäkkään väestön terveyden ja toimintakyvyn kehitys vaikuttaa sosiaali- ja terveysmenojen kustannuspaineisiin enemmän kuin iäkkäiden määrän kehitys sinänsä. Terveyttä ja toimintakykyä edistävän neuvonnan ja ohjauksen avulla voidaan vähentää kroonisia sairauksia ja siirtää hoidon ja hoivan tarvetta elinkaarella myöhäisempään vaiheeseen, mikä hillitsee sosiaali- ja terveyspalvelumenojen kasvua.

Terveyden edistäminen Olisi helpompaa kehittää organisaatioiden verkostoja ja kokonaisoptimoituja prosesseja, jos olisi kansallinen yhteinen tietojärjestelmä ja -arkkitehtuuri. Terveydenhuollon pitäisi tuottaa terveyttä. Viimeiset 15 vuotta olen kuullut, että terveydenhuollon tulee tuottaa säästöjä???

Terveyden edistäminen Terveyden edistämistä ei pitäisi nähdä kulueränä vaan välttämättömänä investointina mm. työurien pidentämiseen. Puhutaan terveydenhoitokuluista mutta ei sairauden aiheuttamasta kokonaiskulusta, kokonaisuutta pitäisi katsoa, eikä osaoptimointinäkökulmaa

Hyvää kesää kaikille!