Vallankumouksellinen ruosteenpoistoaine!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Orgaaninen jäte poistuu, mikä muuttuu?
Advertisements

Aineen yhtymistä happeen
Lasikuitu ja sen käyttö
Metallit Kuva :
KEMIKAALIN AIHEUTTAMAT VAARATEKIJÄT 2
Veden kovuuden määritys kompleksometrisellä titrauksella
Muovi Malla & Clarissa.
Metallien reaktiot.
BIOCLEANER Mullistava jäteveden puhdistusmenetelmä.
STONEL-TIILIVERHOUS ISÄLTÄ POJALLE!
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
O3 Well purifier Puhdistaa avokaivosi tehokkaasti käyttäen luonnon menetelmiä veden puhdistuksessa. Crystal Air O3 Well purifier puhdistaa kaivosi veden.
Kuinka rakentaa tietokone itse
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Korroosiomaalauksen perusteet
Pesuaineet Pesuaineissa on tensidejä, eli aineita, joissa on pitkä, vettä hylkivä hiiliketju, ja veteen liukeneva hiili, ja –happiatomeista koostuva negatiivinen.
Olomuodosta toiseen.
1. Malmista metalliksi Yleensä metallit esiintyvät erilaisissa yhdisteissä eli mineraaleissa Esim. Hematiitti (Fe2O3) ja kuparihohde (Cu2S) Jalot metallit.
Kemia, luento1 lisämateriaalia
pH:n matemaattis-kemiallinen tulkinta
UUTUUS !! Crystal Air Room sarjan ilmanpuhdistimet Oy Crystal Air Ltd
6. Energia ja olomuodot.
Veden ionitulo Vesi voi toimia sekä happona että emäksenä, joten kahden vesimolekyylin välinen protoninsiirtoreaktio on mahdollinen H2O(l) + H2O(l) ⇌ H3O+
Heterogeeninen tasapaino
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
ULTRAÄÄNITUTKIMUS Ultrasoud
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
mieluummin useampikin?
YHDELLÄ AJOLLA TÄYDELLISTÄ BIOPOLTTOAINETTA TAI VÄRJÄTTYÄ HAKETTA!
Suolojen liukoisuus Ioniyhdisteiden vesiliukoisuuteen vaikuttaa
Kaivostoiminta.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Muovien kierrätys.
Lämpö Lämpö on energiaa. Kappaleet voivat luovuttaa ja vastaanottaa lämpöenergiaa. Lämpöenergia voi myös varastoitua.
Lämpö Lämpö on energiaa. Kappaleet voivat luovuttaa ja vastaanottaa lämpöenergiaa. Lämpöenergia voi myös varastoitua.
Tiheys
Allergiat.
PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Metalliseoksia.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä # - Esitelmöijän nimi Optimointiopin seminaari - Syksy 2000 / 1 Potentiaalien kertaus ja.
Voima liikkeen muutoksen aiheuttajana
Typpi.
5. Sähkökemiaa Oppilastyö: Kaksi eri metallia ioniliuoksessa.
Fe Rauta /07/iron.png
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
1. Arkipäivän fysiikkaa ja kemiaa
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
Avain Kemia 2 | Luku 7 Useimpien epämetallioksidien vesiliuokset ovat happamia ja metallioksidien vesiliuokset ovat emäksisiä. Vetyionit aiheuttavat liuoksen.
Vedytetyn kasvidieselin valmistus
TURVE On muodostunut kuolleista kasvin osista maatumalla kosteissa olosuhteissa. Kasvava turvekerros syntyy, kun kasvit eivät pääse hajoamaan hapenpuutteen.
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
7. Aineet ovat seoksia tai puhtaita aineita
by Amanda Auvinen & Santeri Neuvonen
Olomuodosta toiseen.
IV HEIKOT SIDOKSET 14. Molekyylien väliset sidokset
Esivalmistusvälineet
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen
CleanUp tahranpoistaja
Hydrokopteri Fysiikan ilmiö teknisen käsityön aihepiirinä luokka
PERISKOOPPI.
KÄYTTÖTURVATIEDOTTEET
1 Biopolttoaineet Bioenergian lähteitä lämpölaitoksissa voivat olla
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Veden säästäminen.
Esityksen transkriptio:

Vallankumouksellinen ruosteenpoistoaine! Evapo-Rust® Vallankumouksellinen ruosteenpoistoaine!

Palkittu innovaatio! “Outstanding Technology in Industrial Cleaning” CleanTech Magazine, 2001 “Top 100 Inventions of the year 2000” R&D Magazine, 39th Annual Awards 2001 “Top Product” Fastener Technology International, 2003 “Presidential Green Chemistry Award” Environmental Protection Agency (EPA), Small Business Award Category - 2005

Miten Evapo-Rust toimii? Evapo-Rust on pH-neutraali (6.1 - 7.0). Toiminta perustuu selektiiviseen kelaatioon, jossa suuri synteettinen molekyyli muodostaa sidoksen metallien kanssa, ja pitää ne sitouneena. Vastaavalla menetelmällä poistetaan raskasmetalleja ihmisen elimistöstä. Useimmat kelaattorit sitoutuvat moniin metalleihin. Evapo-Rust sitoutuu vain rautaan. Se irrottaa raudan rautaoksidista (ruoste), mutta on liian heikko irrottamaan rautaa teräksestä, joten reaktio pysähtyy terveeseen metalliin.

Evapo-Rust ominaisuuksia Palkittu teknologia Vesiliukoinen, myrkytön, pH-neutraali, biohajoava Tehokas ruosteenpoistaja Nopea Poistaa pintaruosteen jopa 10 minuutissa Perusteellinen Poistaa kaiken ruosteen Tunkeutuu halkeamiin ja koloihin Vaikuttaa ainostaan ruosteeseen Ei vahingoita muita materiaaleja, kuten kumia, muovia tai tekstiilejä Turvallinen Myrkytön, ei syövytä eikä aiheuta korroosiota Ei haitallisia höyryjä tai hajuja Ei palavaa, ei sisällä haihtuvia orgaanisia yhdeisteitä (VOC) Ei vaadi erityisiä suojatoimia Ei aiheuta ihoärsytystä Helppokäyttöinen Yksinkertaisesti upota kappale Evapo-Rust -liuokseen

Evapo-Rust ominaisuuksia Ympäristöystävällinen Biohajoava, vesiliukoinen Ei erityisiä hävittämiskustannuksia Täyttää europpalaiset määräykset Käytetyn liuoksen voi pääsääntöisesti kaataa suoraan viemäriin Matalat käyttökustannukset Kokonaiskustannus matalampi kuin esim. hapotuksessa tai raepuhalluksessa Liuoksen voi käyttää monia kertoja uudestaan Sopii ruostumisen ehkäisijäksi lyhytaikaiseen varastointiin Ehkäisee ruostumista kuljetuksen aikana

Evapo-Rust ominaisuuksia Evapo-Rust vaikuttaa vain rautaoksidiin eli ruosteeseen* Evapo-Rust ei vahingoita alumiinia, messinkiä, kuparia, muovia, kumia, lasia, puuta tai tekstiilejä Ruosteenpoisto voidaan tehdä purkamatta kokoonpanoja Evapo-Rust ei vakuta pinnoitteisiin Evapo-Rust ei vaikuta oksidittomiin maaleihin Evapo-Rust poistaa “uhrautuvat” pintakäsittelyt, kuten sinistyksen, sinkityksen, ja vastaavat. Korkeahiilisiä teräksiä (esim. Sahanterät) käsiteltäessä pintaan saattaa saostua hiiltä, josta jää musta kalvo käsitellyn kappaleen pinnalle. Se lähtee yleensä pyyhkimällä. Kun liuoksen teho loppuu, se muuttuu kokonaan mustaksi, ja sen ominaispaino saavuttaa 1.08 (tuoreen liuoksen ominaispaino on 1.042) * Evapo-Rust ei vaikuta: Hematiitti -   Fe2O3 ja- Fe(OH)3 , Goetiitti

Evapo-Rust -asiakkaita Amerikassa U. S. Military (Army, Navy, Air Force) (NSN 6850-01-498-3606) National Aeronautic & Space Administration (NASA) Federal Bureau of Investigation (FBI) Royal Canadian Mounted Police General Motors Chrysler Corporation Mack Trucks Pillsbury Corporation Amtrak K&M Tool and Die Niagara Metal Finishing

Evapo-Rust - ennen/jälkeen kuvia Ruosteisia profiiliputkia upotettuna Evapo-Rust -liuokseen Putket käsittelyn jälkeen

Evapo-Rust - ennen/jälkeen kuvia Sorvin osia ennen käsittelyä Evapo-Rust –käsittelyn jälkeen

Evapo-Rust - ennen/jälkeen kuvia Jarrulevy ennen/jälkeen Moottorilohko osittain käsiteltynä

Miten Evapo-Rustia käytetään? ESIPUHDISTUS JA HUUHTELU ENNEN RUOSTEENPOISTOA MIKSI? 1.) Evapo-Rust sisältää jonkin verran pinta-aktiivisia aineita, jotka helpottavat sen tunkeutumista epäpuhtauksien alle. Evapo-Rust on kuitenkin ruosteenpoistoaine eikä pesuaine, ja epäpuhtaudet heikentävät sen tehoa, erityisesti rasvat 2.) Evapo-Rust –liuoksen voi kaataa viemäriin. Jos mukana on öljyä ja/tai rasvaa, tilanne on toinen. Kun käsittelet puhdasta mutta ruosteista terästä, kaikki mitä jää jäljelle on kelatoitunutta rautaa ja vettä, jotka voi pääsääntöisesti kaataa viemäriin. 3.) Huuhtelu varmistaa, että Evapo-Rust –liuokseen ei pääse muita kemikaaleja. Mikäli liuoksen pH kasvaa, siitä voi tulla käyttökelvotonta.

Miten Evapo-Rustia käytetään? UPOTA KAPPALE KOKONAAN Upota kappale kokonaan Evapo-Rust –liuokseen. Tarkista eteneminen 30 minuutin välein. Mitään hankaamista ei tarvita. Upotusaika vaihtelee 30 minuutusta 24 tuntiin, riippuen teräksen laadusta ja ruostumisasteesta, sekä lämpötilasta. Evapo-Rust on vesipohjainen, joten sen aktiiviset molekyylit hidastuvat kun lämpötila laskee, ja vilkastuvat kun se nousee. Suosittelemme kylvyn lämpötilaksi vähintään 16°C. Kun ruoste on poistettu, huuhtele kappale puhtaalla vedellä ja kuivaa välittömästi. Kappale on nyt valmis pintakäsiteltäväksi. Lyhytaikaista ruosteenestoa varten voit upottaa tai ruiskuttaa kappaleen puhtaalla Evapo-Rust –liuoksella, ja antaa sen kuivua pintaan. Kappale on kuitenkin aina huuhdeltava ennen maalausta tai pinnoitusta.

Miten Evapo-Rustia käytetään? Suuret kappaleet, joita ei voi upottaa kokonaan, voidaan käsitellä seuraavasti: Kastele imukykyisiä paperipyyhkeitä Evapo-Rust-liuoksessa, ja peitä niillä ruosteiset kohdat. Voit käyttää magneetteja pitämään pyyhkeet paikallaan. Kääri koko alue lopuksi muoviin (esim. “elmu-kelmulla”), jotta liuos ei pääse haihtumaan. Käsittelyaika on tyypillisesti hieman pidempi kuin upottamalla. Tarvittaessa vaihda pyyheet välillä uusiin Kun ruoste on poistettu, huuhtele kappale puhtaalla vedellä ja kuivaa välittömästi.. POLTTOAINETANKKIEN KÄSITTELY Tyhjennä tankki poltoaineesta ja huuhtele vedellä Kaada tankki täyteen Evapo-Rust –liuosta, ja anna vaikuttaa kunnes kaikki ruoste on lähtenyt Huuhtele lopuksi vedellä, kuivaa hyvin, ja täytä välittömästi polttoaineella ehkäistäksesi pintaruosteen. Suuret tankit voidaan täyttää osittain Evapo-Rust –liuoksella, ja kääntämällä tankkia eri asentoihin muutaman tunnin välein, saadaan koko tankki käsiteltyä.

Evapo-Rust ja turvallisuus Terveys- ja ympäristövaikutukset pH 6.1 (neutraali) Vaaraton Ei haihtuvia orgaanisia yhdisteitä Ei aiheuta korroosiota (NACE THO169 = <6.35 mm/y) Ei vaarallinen nieltäessä (LD50 >5g/kg) Ei vaarallinen ihokosketuksessa (LD50 >2000mg/kg) Ei ärsytä silmiä (MMTS = 0.0) Ei ärsytä ihoa (PDII = 0.9) Käytetty materiaali on vaaratonta Ei rajoituksia kuljetuksessa tai varastoinnissa

Käyttökohteita

Evapo-Rust Evapo-Rust on suojattu tuotemerkki, jota valmistaa: Harris International Laboratories, Inc. Springdale, Arkansas, USA www.evapo-rust.com Maahantuoja: Road Machine Oy Vantaa 040-567 8924 www.roadmachine.fi