Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Korroosiomaalauksen perusteet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Korroosiomaalauksen perusteet"— Esityksen transkriptio:

1 Korroosiomaalauksen perusteet
Lähde: Metallipintojen teollinen maalaus, Tikkurila Jari Välkkynen

2 Korroosio Korroosiolla ei tarkoiteta vain metallin syöpymistä, vaan kaikkien rakennusmateriaalien tuhoutumista ympäristön vaikutuksesta. Korroosio aiheuttaa muutoksia metallin ominaisuuksiin, mikä voi johtaa metallin, sen ympäristön tai teknisen järjestelmän vaurioihin

3 Korroosio ja vesi Reaktio on tavallisesti luonteeltaan sähkökemiallinen, joten ympäristönä on aina vesi jossain muodossa. Metallien pysyvä olotila ei ole yleensä puhtaana metallina vaan metallien ja hapen kemiallisina yhdisteinä, oksideina. Tämä tarkoittaa, että metallit pyrkivät muuttumaan, esimerkiksi rauta ruostumaan.

4 Korroosion syntyminen
Metallien korroosio perustuu korroosioparien eli galvaanisten paikallisparien syntymiseen Paikallispari voi muodostua kahden eri metallin liitoskohdassa mutta myös saman metallin rakenne tai pintaeroista johtuen. Lisäksi tarvitaan sähköä johtava liuos eli elektrolyytti(tavallisimmin vesi) Korroosioparin epäjalompi osa pyrkii liukenemaan ja jalompi osa pysyy suojattuna Muodostuneessa sähköparissa syöpyvä metalli on anodi ja elektroneja vastaanottava osa metalli on katodi. Elektrodien väliset potentiaalierot toimivat korroosioreaktion ajavana voimana. Monesti korroosion voimakkuus riippuu ympäristöolosuhteista.

5 Korroosion eli ruostumisen estäminen
Eristetään kappale kosteuden tai veden vaikutukselta, esim. maalataan kappale riittävällä maalikerroksella, jolloin paikallispari ei pääse syntymään.

6 Tiivistelmä Ruoste syntyy kun kosteus tai vesi pääsee vaikuttamaan metalliin Pintakäsittelijän tehtävänä on estää veden tai kosteuden vaikutus metallin pinnalla Kosteus eristetään metallin pinnalta helpoimmin maalaamalla kappale riittävillä kerrosvahvuuksilla


Lataa ppt "Korroosiomaalauksen perusteet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google