Mediakasvatus MLL:ssa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
HALSUAN VASU -avain kasvuun
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
– uusia haasteita lapselle ja päiväkodille
Media vaikuttamisen ja vuorovaikuttamisen välineenä
Mika Niemelä Riikka Helin
Kirjasto mediakasvattajana Koulun “käsikassara” vai itsenäinen toimija? Kirjastot ja media kyselyn satoa Vaasan kaupunginkirjasto Pohjanmaan maakuntakirjasto.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
TTL Sosiaalisessa mediassa
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Turvallinen internetin käyttö
Kaikille kaveri -vanhempainilta
 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Hyvän kirjoittamisen opetuksen ohjelman piirteitä.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
ITÄINEN ALUE Oppilashuoltohankkeen esittely. Itäinen alue (Ahtialan kaupunginosa n asukasta)  Alueella on neljä päiväkotia; Ahtialan, Herrasmannin,
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Luento 1: mediakasvatuksesta kohti monilukutaitoa
Tampere Seurakunnan aamu- ja iltapäivätoiminta lapsen ja perheen tukijana verkostojen viidakossa Miten turvaamme yhdessä jokaiselle pienelle.
Työttömien määrän kehitys 2007–2013 iän mukaan
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
Koulutus Kuopion hiippakunnassa Koko kirkossa Vuoteen 2012 mennessä n työntekijää 1000 nettiohjaajaa 1500 nettipappia 300 verkkodiakonia 50.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Kotkatjärven keskikoulu (kylän sosiaali- ja kulttuurikeskus)
OPO-hanke Hankeseminaari
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT Alue- ja kouluyhteistyötä 2012.
Verso-viikko osana kunnan kulttuuritarjontaa Hirvensalmen pilotti 2013.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Nettikiusaaminen Reetta & Jaakko.
VALO JA LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖT Toimenpiteet liikkuvampaan koulupäivään
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Killon päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Killon päiväkoti Tällä paikalla on avattu Killon lastenseimi toukokuussa 1950 Killon uusi päiväkoti valmistui.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Käsityötoiminta 2017.
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Lapset ja media Marianna Halonen
Kehitysvammaliitto ja FASD
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Kuntaliiton varhaiskasvatuskysely 2018 Selvitys kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen kuntalisistä ja niiden maksatusperusteista sekä palvelusetelistä.
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
Tuloksellisuuden mittaaminen
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta
Esityksen transkriptio:

Mediakasvatus MLL:ssa

Media ja lapset MLL:n toiminta-alueena 1960-l: Televisio- ja elokuvaraati 1970-l: Tv- ja elokuvakasvatus, taidekasvatus 1980-l: Tv-, elokuva- ja videokasvatus 1990-l: Nettiturvallisuus 2000-l: Nettikasvatus, pienten lasten mediakasvatus 80-luvun alussa koulutettiin varhaiskasvatuksen ammattilaisia elokuva- ja televisiokasvatukseen kulttuurisesta näkökulmasta ja toteutettiin elokuvakasvatuskokeilu päiväkodeissa yhdessä ETKK:n kanssa. 80-90-luvun taitteessa televisio- ja videokasvatusprojekteja, joissa suojelunäkökulma päällimmäisenä, mutta myös television opettavaisesta vaikutuksesta puhuttiin Kannustaminen vanhemman osallistumiseen lapsen mediankäyttöön yhteistä kaikille aikakausille

Kouluttajaverkosto 2006- Koulutettu 134 kouluttajaa, jotka ovat kouluttaneet 62 300 oppilasta - 31 600 vanhempaa - 10 200 opettajaa / ammattikasvattajaa yhteensä 1500 eri tilaisuudessa Keskustoimisto kouluttaa ja tuottaa materiaaleja - Piirijärjestöt (10) välittävät koulutuspyynnöt Alussa suuria massoja, sittemmin ryhmäkoot pienentyneet Luvut maaliskuu 2006 - elokuu 2011

Materiaaleja 2006- KOULUILLE Viisaasti verkossa -opas tukioppilastoimintaan Tukioppilas mediakerhon ohjaajana Oikeutesi netissä Nettiviisaaksi Ei nettikiusaamiselle! Laki, nuoret ja netti www.mll.fi/mediakasvatus VARHAISKASVATUS /PIENET LAPSET Mediatyökaluja varhaiskasvatukseen Meidän media -aineisto perhekahvilaan Media alle 3 –vuotiaan arjessa VANHEMMILLE Lapset ja media -opas vanhemmalle Vanhempainnetin Lapset ja media -osio Matkalla mediaan -opas vanhemmille NUORILLE Viisaasti verkossa -opas nuorille Nuortennetin Viisaasti verkossa / Minä ja media -osio Facebook-testi Nuorten hyödyntäminen materiaalituotannossa Videot ja digitarinat

Vuoden 2013 tavoitteet Vanhempien ja ammattikasvattajien osaaminen mediakasvatuksen eheyttämisessä muuhun kasvatukseen vahvistuu ja ymmärrys mediakasvatuksen sovellusmahdollisuuksista laajenee Ammattikasvattajat saavat välineitä kotien mediakasvatuksen ohjaamiseen Lasten vanhemmat saavat tukea lastensa mediakasvatukseen ja median käytön ohjaamiseen Mediakasvatuksen tueksi kehitetyt toimintamallit, aineistot ja koulutukset tavoittavat suuren joukon vanhempia ja ammattikasvattajia eri puolilla Suomea Mediakasvatus kiinnittyy pysyväksi osaksi MLL:n piirien ja yhdistysten lapsi- ja perhetoimintaa

Vanhempainillat päiväkodeissa ja alakouluissa MLL:n mediakasvatuskouluttajat vierailevat ympäri Suomea vanhempainilloissa. Tilaisuuksissa käsitellään pienten lasten mediakasvatusta, turvallisen mediaympäristön merkitystä sekä kodin ja päivähoidon/koulun yhteistyötä lasten mediakasvatuksessa. Vuoden 2013 aikana vieraillaan yhteensä 45 vanhempainillassa, joihin osallistuu yli 1000 vanhempaa.

Varhaiskasvatuksen ammattilaisten koulutukset Vuoden 2013 aikana järjestetään varhaiskasvatuksen ammattilaisten koulutuksia, joiden tarkoituksena on vakiinnuttaa mediakasvatuksen asemaa varhaiskasvatuksessa. Tarkoitus on järjestää sekä päiväkotikohtaisia että kaikille varhaiskasvatuksen työntekijöille ja päiväkodin johdolle suunnattuja koulutuksia, paikallisten tarpeiden mukaan. Koulutuksissa osallistujat saavat ajankohtaista tietoa pienten lasten median käytöstä, oppivat sisällyttämään mediakasvatuksen osaksi varhaiskasvatuksen suunnittelua ja saavat välineitä tukea vanhempia lasten median käytön ohjaamisessa. Tavoitteena on järjestää vuoden 2013 aikana 30 koulutustilaisuutta, joissa tavoitetaan yhteensä vähintään 600 työntekijää.

www.mll.fi/mediakasvatus

Oppaat vuosilta 1968, 2007, 2011 ja 2012

Kiitos!