Fysioterapeutit kouluille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Advertisements

Perhesosiaalityö Kokkolassa
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
PALVELUSUUNNITELMA JA TOTU -suunnitelma
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Kouluterveyskysely 2011 Salon prosenttiosuudet Elinolot ja terveystottumukset Peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaat Lukion 1.ja 2. vuoden opiskelijat Ammatillisten.
OPO-hanke Hankeseminaari
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Nuorten miesten ja aikamiesten terveyden edistäminen Meri-Lapissa
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Hurtig TE1 Suomalainen terveys- ja sosiaalihuoltojärjestelmä.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
Koululaisena Lastentalossa Mari Orkola, Seminaarin koulu 2015.
OPS Oppimisen ja koulunkäynnin tuki 8. Oppilashuolto.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Mari Niinivirta asiantuntijapalvelujen päällikkö
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
ELÄMÄNI SANKARI RY.
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Osuustoiminta koulujen yrittäjyyskasvatuksessa
Liikkuva koulu -ohjelma Heidi Honkanen, Langinkosken koulu
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
HOITOON PÄÄSY Voi valita itselleen terveysaseman oman kunnan sisällä
Ideointia Oulussa
Oppimisen tukeminen Metsokankaan koulussa
- fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Fysioterapeutti (AMK), 210 op
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Yleisen tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Perhekeskustoiminnan työpaja
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

Fysioterapeutit kouluille

Miksi fysioterapeutit kouluille? Kouluterveyskyselyn, Move!-mittausten ja LIITU-tutkimuksen mukaan lapset liikkuvat vähän, heillä on tuki- ja liikuntaelinoireita ja heidän fyysinen toimintakykynsä on alentunut. Suomen Fysioterapeuttien teettämän kyselyn mukaan suurin osa perusterveydenhuollon fysioterapeuteista ei työskentele kouluilla, vaan palvelu tuotetaan terveysasemilla  Fysioterapeuttien tulee jalkautua takaisin kouluille, jotta tiivis yhteistyö kouluterveydenhuollon muiden työntekijöiden kanssa lisääntyy ja fysioterapia on koululaisten saatavilla helposti

Miten fysioterapeutit kouluille? Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymä siirsi fysioterapeutin työpisteen terveyskeskuksesta yläkouluille (6-10 luokat) ensin kahdeksi vuodeksi. Kokeilu nähtiin onnistuneena ja tarpeellisena, joten järjestely vakiinnutettiin. Näin on toimittu jo 15 vuoden ajan. Kemissä koulu on ostanut jo seitsemän vuoden ajan fysioterapeutin palvelun suoraan fysioterapeutilta. Tällä hetkellä 5 tuntia/kahtena päivänä kuukaudessa. Työn pääpaino on erityistarpeita omaavissa ala- ja yläkouluikäisissä lapsissa ja nuorissa.

Mitä fysioterapeutin työ kouluilla on? Kouluilla ja oppilaitoksissa työskentelevän fysioterapeutin tehtävänkuvaan kuuluvat sekä ennaltaehkäisevät toimet koululaisten ja opiskelijoiden fyysisen toimintakyvyn lisäämiseksi että varhainen puuttuminen mm. tuki- ja liikuntaelinoireisiin.

Vähän liikkuville ja ylipainoisille koululaisille mahdollistetaan fysioterapeutin ohjaama yksilöllinen harjoittelu Move!-mittaustuloksia hyödynnetään koululaisten fyysisen toimintakyvyn kehittämiseksi Lasten ja nuorten psykofyysistä kehitystä tuetaan fysioterapian keinoin Tuki- ja liikuntaelinoireiset koululaiset saavat avun varhaisessa vaiheessa Opettajat voivat hyödyntää fysioterapeutin osaamista oppitunneilla, muussa koulun toiminnassa sekä tehostetun ja erityisen tuen piirissä oleville koululaisille Suositus koululaisten ja opiskelijoiden fysioterapiasta kouluympäristössä https://www.suomenfysioterapeutit.fi/wp- content/uploads/2019/06/Fysioterapeutit-kouluilla.pdf

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus!

Neuvontaa toimintamalleista: Anu Pollari varapuheenjohtaja p Neuvontaa toimintamalleista: Anu Pollari varapuheenjohtaja p. 0400 210 890 anu.pollari@suomenfysioterapeutit.fi www.suomenfysioterapeutit.fi/fysioterapeutitkouluilla