Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
HOPS – Henkilökohtainen opintosuunnitelma opiskelun tukena
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN VASTUUOPETTAJIEN TAPAAMINEN ANNELI AIROLA ESR AHOT-KATSAUS.
EGradu ja Oodi Opintohallinnon palvelut ja Oodi-tuki Katja Pura.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Pyritty hyödyntämään jo aiemmin tehtyä työtä.
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
RS2014 SyyslukukausiKevätlukukausi HISTORIAN PERUSOPINNOT (14 op) VALTIO-OPIN PERUSOPINNOT (10 op) ENGLANTI (5 op) HISTORIAN PERUSOPINNOT (11 op) HISTORIAN.
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Työpaikkakouluttajan ABC
Työpaikkakouluttajan ABC
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Yhteistyöhön kanssamme -seminaariin
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
JY:n AHOT-periaatteet alkaen Opintoasiainiltapäivä Tuula Maijanen.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivät Seinäjoki Anneli Airola Pohjois-Karjalan amk
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Tärkeää tietoa tuutoroinnista Sami Heinonen |
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Arviointi osana oppimisprosessia
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
VALIDOINTI JA RINNASTAMINEN ELI TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Erilaisia vaihtoehtoja….
Arviointi.
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
OKM TIEDONKERUUT Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Ammatillisen perustutkinnon rakenne
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Ykkösten vanhempainilta
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
TIPTOP-kokonaisuuksia
HOPS-työpaja.
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Yhteiset tutkinnon osat
2. Luokan OPO1 osa 2.
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Infoa vaihtoonlähtijöille 2018
Laurea/Näyttöseteli Opiskelija voi käyttää näyttöseteliä opintojen räätälöintiin tai täydentämiseen Yhdellä näyttösetelillä opiskelija voi näyttää osaamisensa.
Tervetuloa opiskelemaan avoimeen ammattikorkeakouluun
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
MITKO-ryhmän työskentelyä
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Sivuaineopiskelijoiden info
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus AHOT-info Korvaavuudet syksy 2019 varhaiskasvatuksen koulutus

Kasvatustieteen perusopinnot 25 op Opinnot hyväksiluetaan sinulle kokonaisuudessaan (25 op). Täydennät kokonaisuutta suorittamalla kurssien: 410084P, 410085P ja 410086P seminaarit (harjoitukset) ja päiväkotipäivät 3kpl ja tekemällä edellä mainittuihin suorituksiin liittyvät tehtävät.  (6 op) Muualla kuin Oulun yliopistossa/avoimessa suoritettu kokonaisuustodistus toimitetaan opintoasiainsihteereille/Tiialle osoitteeseen study.education@oulu.fi tai Jennille (lisäk) Sinun ei tarvitse enää suorittaa kk-tutkintoon kuuluvia valinnaisia opintoja (5 op)

Kasvatustieteen aineopinnot saat niillä hyväksiluettua Tutkimusmenetelmäopinnot 407040A ja 407041A, mikäli ne ovat vähintään 5 op:n laajuiset (yht 10op).    tutkielmaopinnot (407045A) siten että proseminaari täydennetään kandidaatintutkielmaksi kandintyön ohjaajan ohjeiden mukaisesti.  HUOM! Valmiissa tutkinnossa olevaa tutkielmaa ei voi hyväksilukea!   AHOToimattomia, tutkinnosta irrallaan olevia, kasvatustieteen aineopintoja voi hyödyntää vapaavalintaisiin opintoihin. Opiskelija hakee korvaavuuden OSATissa, mikäli opinnot eivät ole Oulun yliopiston opintosuoritusotteella.  Tutkimusopinnot 407040A Kvantitatiivisen tutkimuksen peruskurssi 5 op, 407040A Kvalitatiivisen tutkimuksen peruskurssi 5 op, 413030S Kvantitatiivisen tutkimuksen jatkokurssi 5 op, 413031S Kvalitatiivisen tutkimuksen jatkokurssi 5 op korvataan aikaisemmin suoritetuilla vastaavilla (laajuus ja sisältö) tutkielmaopinnoilla. Opiskelija hakee korvaavuuden OSATissa. 

Yksittäiset kasvatustieteen opinnot/opintojaksot (perusopinnot) Opiskelija täydentää koulutuksen omalla seminaariosalla. Muulla suoritetut yksittäiset kurssit kirjataan/hyväksiluetaan OSATin kautta.

Muut perusopintokokonaisuudet väh. 25op Esim. terveystieto, esi- ja alkuopetus, psykologia, erityispedagogiikka Voit hyväksilukea sivuaineeksi. Muualla kuin Oulun yliopistossa/avoimessa suoritettu kokonaisuustodistus toimitetaan opintoasiainsihteereille/Tiialle osoitteeseen study.education@oulu.fi tai Jennille (lisäk)

Yksittäiset korkeakouluopinnot (yo tai AMK) Opintojen täytyy olla tutkinnon ulkopuolisia tai irrallisia opintojaksoja Muualla kuin Oulun yliopistossa/avoimessa suoritetut ahotoidaan OSATissa koodille 404000 Vapaasti valittavat opinnot

Kieli- ja viestintäopinnot Korkeakoulussa suoritetut sekä laajuudeltaan ja sisällöiltään vähintään meidän tutkinnon kieli- ja viestintäopintoja vastaavat kurssit ahotoidaan OSATissa Epäselvät tai vajaat kurssisuoritukset selvitetään kunkin kieltenopettajan kanssa

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT) on käytäntöjen kokonaisuus, jonka kautta kartoitetaan, onko opiskelijalla aiemmin suoritettuja opintoja tai muualla hankittua osaamista (esim. työelämä), jotka voidaan hyväksilukea uuteen tutkintoon. Täten AHOT- menettely mahdollistaa myös muualla kuin muodollisessa koulutuksessa omaksutun osaamisen hyödyntämisen opinnoissa. Opiskelija voi itsearvioinnin, dokumenttien ja muiden näyttötapojen avulla esittää opintojaksojen osittaista tai täydellistä hyväksilukua, mikäli hänellä on osaamistavoitteiden mukaista aiempaa osaamista. Opiskelijan aikaisemmin hankittua osaamista tunnistetaan vertaamalla sitä opintojakson ja/tai tutkinnon tai niiden osien osaamistavoitteisiin ja arvioidaan missä määrin opiskelijan osaaminen vastaa niitä. Jos koulutuksen tavoitteita vastaavaa osaamista löytyy, voidaan päällekkäisyyksiä poistaa, jolloin opinnot edistyvät nopeammin.

Miten toimin muissa tapauksissa? -OPISKELIJAN OHJE Käy keskustelua omaopettajan, vastuuhenkilön tai koulutussuunnittelijan kanssa. Tutustu huolella AHOT- ja hyväksilukukäytänteisiin sekä OSAT-järjestelmään. Ota yhteyttä opintojakson vastuuhenkilöön/opettajaan.  Neuvottele hänen kanssaan mitä aiemmilla suorituksillasi voisi hyväksilukea. Pyydä kirjallinen vahvistus hyväksiluvusta tai sen hylkäämisestä (esim. sähköposti tai allekirjoitettu lausunto). Täytä hakemus sähköisessä OSAT-järjestelmässä.  Sinne kirjaudutaan osoitteessa https://osat.oulu.fi yliopiston käyttäjätunnuksilla. Sivulta löytyy myös järjestelmän käyttöohjeita. Ole huolellinen liitteiden kanssa. Puutteelliset liitteet tai muut tiedot hidastuttavat päätöstä ja opintopisteiden kirjautumista Oodiin. Niin lisätietopyynnön lähettäminen kuin sinulla siihen vastaaminen vievät aikaa. Eniten lisätietopyyntöjä lähetetään puutteellisista aiemman oppilaitoksen opintosuoritusotteista: korvattavien kurssien nimet tarvitaan englanniksi, koska opintojaksoihin liittyvät tiedot viedään Oodiin sekä suomeksi että englanniksi, tai vähintään jälkimmäisellä kielellä. On opiskelijan vastuulla huolehtia kunnollisista käännöksistä. Hyödynnä hakemuksen lisätietokenttää. Kun olet neuvotellut opintojakson hyväksiluvusta jo etukäteen oppiaineessa, kerro se hakemuksesi lisätiedoissa (kenen kanssa, milloin). Liitä myös opintojakson vastuuhenkilön vahvistus liitteeksi.