Periaatteita.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
LUVALLISET POISSAOLOT
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Iitin Pyrintö 2014 Yleisurheilijoiden, vanhempien ja toimitsijoiden sekä vapaaehtoisten info Iitin lukiolla torstaina
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Turvallinen internetin käyttö
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
MUSIIKKIVIDEO: PAPUKAIJA-SASUN SEIKKAILUT. 1.Kohtaus Papukaija-Sasu herättää joka aamu omistajansa Joonaksen. Lähikuvassa Joonas ja papukaija-Sasu nauttivat.
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Päiviönsaaren koulun yleiset ja yhteiset käyttäytymisen odotukset
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
NUORTEN ITSEARVIOINTI- JA AUDITOINTIKRITEERIT NUORISOTALOTOIMINTAAN.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
ASEPTIIKKA Marianne Niinimäki.
724. Pelisääntökysely 10/23/15. Kysely urheilevan lapsen vanhemmalle 1. Laji?
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
ÄKKILÄHTÖ 2016 Oulun malli. Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus lauantaina Harjoitellaan ja kehitetään osastojen auttamisvalmiutta.
LUOKAN SÄÄNNÖT 3.b. 1.EI SAA KIUSATA 2. PITÄÄ ANTAA TYÖRAUHA.
Kiusaamisesta Ruut Ruokonen Koulukiusaaminen on ”Koulukiusaamisella tarkoitetaan yhteen ja samaan oppilaaseen toistuvasti kohdistuvaa tahallisen.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Mitä tällä tunnilla tehdään?
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Keskustelua wilma-merkinnöistä ja järjestyssäännöistä
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Ryhmän ohjaamisen perusteet ammattiin
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Videokuvaaminen Jokela Henkka tlpt15B.
Tervetuloa.
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
Nuoret ja työlainsäädäntö
Joukkueen päivitetyt pelisäännöt
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
Palautteen anto, puuttuminen ja puheeksi ottaminen
Lilliputit Vanhempainpalaveri
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Tervetuloa rippikouluun!
Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
Urjalan seurakunnan talvippikoulu 2019
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Tapatuunaus-hankkeen seminaari
Siun soten päihdeohjelma
Sähköinen välitysjärjestelmä
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Urjalan seurakunnan kesärippikoulu 2019
Vanhempainilta AKRO AUNI Klo
Esityksen transkriptio:

Periaatteita

Yhteisesti sovittuja: Ei kiusata tai syrjitä ketään Otetaan kaikki huomioon. Kunnioitetaan toisia ja toisten yksityisyyttä Annettaisiin nukkumisrauha Kunnioitetaan sääntöjä Yritetään tulla kaikkien kanssa toimeen. Ketään ei jätetä yksin vaan otetaan mukaan porukoihin Hyväksytään kaikki semmosina ku ne on Ei saa kiroilla Ei saa karata Ei olla ilkeitä. Ei haukuta. Kaikki on kivoja ja ystävällisiä kaikille.Pitää sanoo kaikille moi

Turvallisuuteen liittyvät Kurssikeskuksen alueelta emme poistu ilman lupaa. Lenkille voi lähteä, jos saa työntekijän seuraksi  Emme koske palohälyttimiin. Kuumat suihkut ja runsas hiuslakan käyttö saattavat laukaista palohälyttimet. Emme peitä pattereita. Turhan palohälytyksen aiheuttaminen on korvattava. Palohälyttimen soidessa, poistumme huoneista konttaamalla ja seuraamme hätäuloskäyntejä. Kokoontumispaikka on vahtimestarin piha. Varmistaaksemme nopean pelastamisen hätätilanteessa, emme koskaan lukitse ovia. Kesällä uimiseen on varattu tietty aika. Uintia valvoo aina ohjaaja (apuna isonen). Laiturilta emme hypi.

Suomen lakiin liittyvät Päihteiden käytön suhteen noudatamme Suomen lakia. Leiri on savuton ja päihteetön. Päihteiden osalta Kotka-Kymin seurakunnalla on päihdeohjelma, jota noudatamme. (Tulee näkyville)

Aikatauluihin liittyvät Yleinen herätys tapahtuu puoli tuntia ennen aamupalaa. Aamutoimia voimme alkaa tekemään aikaisintaan puoli tuntia ennen yleistä herätystä. Leirin päiväohjelma on näkyvillä. Huolehdimme, että olemme ajoissa oikeassa paikassa. klo 18-09 välisenä aikana annamme kaikille peseytymisrauhan Iltapesut hoidamme ennen iltahartautta. Iltahartaudesta rippikoululaiset siirtyvät omiin huoneisiin. Iltahiljaisuutta leirillä valvoo tehtävään palkattu yövalvoja. Hänen tehtävänään on huolehtia myös siitä, ettei leirialueelle tule ulkopuolisia.

Kuvaamiseen, Someen jne. liittyen Kameralla kuvaamiseen tulee pyytää kuvattavalta AINA lupa. Samoin kuvien ja videoiden julkaisuun. Jos luodaan leirin omia ryhmiä tms. jokaisella on oikeus kuulua niihin. Jos somessa esiintyy kiusaamista, puutumme asiaan välittömästi.

Vielä: Huoneet tarkistetaan leirin päättyessä. Niiden tulee olla lähtiessä yhtä siistit, kuin ne olivat sinne saavuttaessa. Mikäli rikomme jotakin vahingossa, ilmoitamme siitä leirin työntekijöille. Jos rikkominen on tahallista, olemme velvollisia korvaamaan. Mikäli nuorelta on unohtunut jotain leirillä tarvittavaa tarpeistoa kotiin esim. vaatteita, voivat huoltajat käydä tuomassa ne nuorelle. Tästä sovitaan leirin ohjaajan kanssa puhelimitse etukäteen. Energiajuomat kiellettyjä.

Jos periaatteita rikotaan toistuvasti… … eikä keskustelu rippikoululaisen ja huoltajien kanssa ole vaikuttanut asiaan, voidaan kirkkoherran päätöksellä nuori poistaa leiriltä. Tällaisessa tilanteessa sovitaan, miten rippikoulua jatketaan kyseisen nuoren kohdalla. (Nopean puuttumisen-toimintaperiaate tulee seinälle) Onneksi emme joudu tämän porukan kanssa turvautumaan äärimmäisiin keinoihin 