Puheviestintä, tampereen yliopisto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ATK- POHJAINEN ARVIOINTI PAKOLLINEN GE2 (YHTEINEN MAAILMA – kulttuurimaantieteen kurssi) KEVÄT 2012.
Advertisements

Yliopisto-opiskelu eroaa kouluopetuksesta
opintojaan pohtiville
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Tutorkoulutus I vaihe Tervetuloa Tutortoiminnan tavoitteet Lisätä opiskelijan itseohjautuvuutta, parantaa opiskeluilmapiiriä ja motivaatiota, tuoda.
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
Mediapsykologia Mitä ihmiset tekevät medialla ja mitä media tekee ihmisille? Rakentuu monen eri tieteenalan perustalle: psykologia, journalistiikka, retoriikka,
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
Meidän lukio Meidän lukio Kuhmon yhteislukio. Kenelle? Sinulle, joka haluat pysyä juurillasi, kun siihen vielä on mahdollisuus (ja kyllä se äiti osaa.
Poliittinen Historia.
Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö. Miksi Turun kauppakorkeakouluun Porissa? Tiivis opiskelijayhteisö Hyvä yhteishenki ja rento ilmapiiri Hyvät pää-
MONISÄRMÄINEN HUMANISMI Keksi tähän kuva? kulttuurit taiteet traditiot yhteisöt yhteiskunnat.
Töissä.fi – sivusto Korkeakoulusta valmistuneet työelämässä Harjoituksia ja tehtäviä valintojen tueksi Leena Penttinen, Jyväskylän yliopisto Kaisa Karhu,
Selvitys vammaisten opiskelijoiden koulutuspoluista Anna Niemelä Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus rs
Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville
LUKIOESITTELY VANHEMMILLE VIHERLAAKSON LUKIO
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
KIELTEN LAITOS Kielten laitos PÄÄAINEET … joita kaikkia voi opiskella myös sivuaineena: englannin kieli latinan kieli romaaninen filologia (ranska) ruotsin.
Lapin yliopiston Avoin yliopisto Tervetuloa Avoimen yliopiston infotilaisuuteen.
Tervetuloa opiskelemaan kielikeskukseen! into.aalto.fi - palvelut - kielikeskus.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
TAKK Henna-Riikka Ahvenjärvi TAKK Henna-Riikka Ahvenjärvi2.
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
OPISKELIJAKSI KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNTAAN. Opiskelu Kasvatustieteen kandidaatti –3 vuotta –180 op Kasvatustieteen maisteri –2 vuotta –120 op.
Oikeustieteet Oikeustieteiden laitos  Sijoittuu yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan  n. 600 tutkinto-opiskelijaa, yli 1000.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan työryhmä
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Löytyykö yhteinen linja? Tarvitaanko?
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Vanhempainilta Tervetuloa!
Ykkösten vanhempainilta
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Kulttuurienvälinen viestintä
Lukio.
Opiskelu Oulun yliopistossa
2. Luokan OPO1 osa 2.
Tiedekuntajako Ehdotus
Kirjoitusviestinnän opinnot yliopistossa
Saimaan ammattiopisto Sampo
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Tallinnan teknillinen yliopisto
Kauppatieteet Tampereen yliopisto
Opiskelijavalinta 2019 Kasvatustieteiden tiedekunta
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Esityksen transkriptio:

Puheviestintä, tampereen yliopisto Espoonlahden lukio 17.12.2018 Emilia Rönkkö, ronkko.emilia.p@student.uta.fi

PUHEVIESTINTÄ Tampereen yliopisto Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3v+2v) Tulevasta syksystä lähtien täysin oma opintosuuntansa: ei enää journalistiikan perusopintoja Sivuaineilla suuntautumisen kannalta merkittävä vaikutus

OPISKELU Viestintä ja vuorovaikutus Teoriaopiskelu: tieteellinen ja tutkimuksellinen näkökulma Puviopiskelijoilla myös suhteellisen paljon käytännön kursseja Esimerkkeinä perusopintojen kursseista: ryhmäviestintä, esiintyminen, poliittinen viestintä, vaikuttaminen ja argumentointi Sivuaineilla omaa suuntautumista: suosittuja puvilaisten keskuudessa esimerkiksi johtamiskorkeakoulu, psykologia ja kasvatustieteet Sivuainemahdollisuudet laajenevat, kun Tampereen yliopisto vahvistaa yhteistyötään Tampereen teknillisen yliopiston sekä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa tammikuussa 2019

PÄÄSYKOE Kirjallinen osuus pääsykokeesta poistuu kokonaan Pääsykokeeseen kutsu ylioppilaskokeista saatujen pisteiden perusteella: noin 100 hakijaa saa kutsun Suullinen pääsykoe: sisältää ennakkotehtävän ja haastattelun, jotka perustuvat kirjalliseen ennakkomateriaaliin (julkaistaan maaliskuussa) Puheviestintään valitaan vuosittain 20 uutta opiskelijaa

TYÖLLISTYMINEN Erittäin trendikäs ala: työllistyminen erinomaista! Sivuaineet johdattelevat omaa suuntautumista Esimerkkejä työtehtävistä: asiantuntija, kouluttaja, puheviestinnän opettaja, viestintätoimistoissa työskentely, yritysten hyvinvointi, yritysten viestintä, kampanjapäällikön tehtävät ja paaaaljon muuta!

ESIMERKKEJÄ TYÖLLISTYMISESTÄ Telian viestinnän asiantuntijatehtävät: sisäinen ja ulkoinen viestintä Valtiovarainministeriön viestinnän asiantuntijatehtävät: ulkoinen viestintä, etenkin sosiaalinen media Suomen partiolaisten viestintäasiantuntija Metropolia- ammattikorkeakoulun viestinnän opettaja Viestintätoimistot Yritysten HR-tehtävät Politiikka: kampanjapäällikkö, viestintäpäällikkö

MIKSI MINÄ HAIN PUHEVIESTINTÄÄN? Kiinnostus vuorovaikutukseen ja viestintään Median kasvu ja siihen syventyminen Ihmisten hyvinvointi Ihmisten kanssa työskenteleminen Trendikäs, uudistuva sekä innovatiivinen ala: mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen, kehittymiseen ja itsensä työn kautta toteuttamiseen Mahdollisuus luoda urapolusta oman näköinen ja yhdistää se mielenkiinnon kohteisiin

REETTORIT RY Tampereen yliopiston puheviestinnän opiskelijoiden ainejärjestö Pieni, erittäin aktiivinen ja loistavan ryhmähengen omaava ainejärjestö Oma aj-tila yliopistolla Tutor- ja hallitustoiminta Instagram: reettorit_ry Facebook: Reettorit Ry www.reettorit.com

TAMPERE OPISKELIJAKAUPUNKINA Tampere on lähellä kaikkea Kulkeminen on helppoa Sopivan kokoinen kaupunki Opiskelijarientoja riittää: löytyy kaikkea harrastusmahdollisuuksista bilettämiseen Opiskelijoille löytyy paljon asuntoja (esimerkiksi TOAS ja POAS) Tampereella on oikea keskusta!!!

VINKKEJÄ HAKEMISEEN Ylioppilaskirjoitusten tosissaan ottaminen Huolellinen ennakkomateriaalien opiskeleminen ja ennakkotehtävän valmistelu Harjoittele esiintymistä ja haastattelutilannetta Ota selvää opinnoista, työllistymisestä ja pohdi, miksi haluat alalle Usko itseesi, sinulla on loistavat mahdollisuudet päästä sisälle! ÄLÄ POLTA ITSEÄSI LOPPUUN! Jokainen tarvitsee vapaapäivän jos toisenkin.

TÄRKEÄT LINKIT https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.44178307557 https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/puheviestinnan-opintosuunta-viestinnan-monitieteinen- tutkinto-ohjelma http://reettorit.com

KIITOS!