Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville"— Esityksen transkriptio:

1 Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville
JYU. Since 1863.

2 Yksi Suomen suurimmista ja suosituimmista yliopistoista
Valinnanvaraa: 94 hakukohdetta kevään 2019 yhteishaussa opiskelijaa Noin 1200 ulkomaalaista opiskelijaa noin 100 eri maasta Pidämme huolta opiskelijoista: tutoreita, opinto-ohjausta, Student Life -konsepti JYU. Since 1863.

3 Vireä ja vilkas opiskelijakaupunki
Jyväskylässä joka kolmas vastaantulija on opiskelija Tapahtumia, kulttuuria, vilskettä ja meininkiä Mahtavat liikuntamahdollisuudet – mm. monipuolista yliopisto- ja korkeakoululiikunnan tarjontaa. JYU. Since 1863.

4 Humanistis-yhteiskunta-tieteellinen tiedekunta
Kieli- ja viestintäaineet Historia-, perinne- ja taideaineet Yhteiskuntatieteet ja filosofia SUURIN TIEDEKUNTA JYU. Since 1863.

5 Informaatio-teknologian tiedekunta
Tietotekniikka Tietojärjestelmätiede Kognitiotiede Kyberturvallisuus IT ON KAIKKIALLA JYU. Since 1863.

6 KANSAINVÄLISIN TIEDEKUNTA
Kauppakorkea-koulu Taloustiede Yrityksen taloustieteet (laskentatoimi, markkinointi, johtaminen, yrittäjyys, viestinnän johtaminen, yritysten ympäristöjohtaminen) KANSAINVÄLISIN TIEDEKUNTA JYU. Since 1863.

7 Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta
Varhaiskasvatus Kasvatustiede OKL Erityispedagogiikka Psykologia VANHIN TIEDEKUNTA 1863 JYU. Since 1863.

8 Liikuntatieteellinen tiedekunta
Liikuntatieteet Liikuntapedagogiikka Liikunnan yhteiskuntatieteet Liikuntabiologia Terveystieteet (Gerontologia ja kansanterveys, liikuntalääketiede, terveyskasvatus, fysioterapia) SUOMEN AINOA LIIKUNTATIETEELLINEN JYU. Since 1863.

9 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
Bio- ja ympäristötieteet Fysiikka ja kemia Matematiikka ja tilastotiede TUTKIMUS EDELLÄ JYU. Since 1863.

10 Tietoa hakemisesta www.jyu.fi/hae www.opintopolku.fi
Jyväskylän yliopiston oma hakuesite Esitteet jyopiskelijalahettilaat JYU. Since 1863.

11 Yhteishaussa haettavana
Kandidaatin ja maisterin tutkinnot (3 + 2 v) Hakukelpoisia ovat toisen asteen tutkinnon suorittaneet Maisterin tutkinnot (2 v) Hakukelpoisia ovat aiemman korkeakoulututkinnon suorittaneet JYU. Since 1863.

12 Opintopolku Kaikkiin yhteishaun hakukohteisiin haetaan valtakunnallisessa hakujärjestelmässä Hakea voi enintään kuuteen hakukohteeseen Hakija laittaa hakukohteet sitovasti ensisijaisuusjärjestykseen Hakijalle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa korkeakoulussa JYU. Since 1863.

13 Kevään 2019 yhteishaku Hakuaika 20.3.–3.4.2019 klo 15.00
Valintojen tulokset ilmoitettava viimeistään Paikan vastaanottaminen viimeistään klo 15.00 JYU. Since 1863.

14 Valintaperusteet vaihtelevat aloittain
Hakukohteiden tiedoista löytyy aina tarkat kuvaukset valintaperusteista Valinta todistusten perusteella, ei valintakoetta Valinta todistusten ja valintakokeen perusteella todistuksista yo-todistus tärkein jokainen tulee kokeisiin ilman erillistä kutsua Esivalinta todistusten perusteella → kutsu valintakokeisiin Kirjallisten valintakokeiden jälkeen soveltuvuuskokeet, joihin lähetetään kutsu – lopullinen valinta soveltuvuuskokeen perusteella JYU. Since 1863.

15 Valintakokeet Todistusvalintaa ylioppilastutkinnon perusteella lisätty, valintakokeeseen ei siis välttämättä tarvitse osallistua lainkaan. Mahdollinen ennakkomateriaali yleensä saatavissa ilmaiseksi verkosta. Useissa hakukohteissa kuitenkin luovuttu pitkästä ennakkovalmistautumisesta – koe voi perustua vaikkapa valintakokeessa jaettavaan materiaaliin. JYU. Since 1863.

16 Opiskelu Erilaisia opiskelun muotoja Luennot ja luentotentit
Pari- ja ryhmätyöt Kotiesseet tai portfoliot Kirjatentit (esseet, monivalintatentit) Työharjoittelu Opinnäytetyöt JYU. Since 1863.

17 Miten yliopisto eroaa lukiosta?
Yliopisto ei ole pelkästään oppilaitos – se on myös tutkimuslaitos Tiedon omaksumiseen tarvitaan ns. akateemista luku- ja kirjoitustaitoa: kykyä analysoida, pohtia ja ymmärtää lukemaansa. Hyvä muisti pelkästään ei riitä. JYU. Since 1863.

18 Opiskelu ulkomailla Paljon vaihtokohteita eri puolilla maailmaa
Esimerkkejä vaihto-ohjelmista: Nordplus (Pohjoismaat) Erasmus (Eurooppa) ISEP (Yhdysvallat) ISEP Multilateral (Etelä- Amerikka, Aasia, Afrikka) JYU. Since 1863.

19 Akateemiset tutkinnot
KANDIDAATIN TUTKINTO alempi korkeakoulututkinto Suoritusaika: 3 vuotta, laajuus 180 op MAISTERIN TUTKINTO ylempi korkeakoulututkinto Suoritusaika: 2–2,5 vuotta, laajuus 120–150 op LISENSIAATIN TUTKINTO jatkotutkinto Maisterin tutkinto + jatko- opintoja Suoritusaika: 2–3 vuotta TOHTORIN TUTKINTO Suoritusaika: 4–5 vuotta JYU. Since 1863.

20 Laaja-alaiset kandidaattiohjelmat
JY:n laaja-alaiset kandidaattiohjelmat = perusvalmiudet ohjelman tieteenalojen laaja alaiseen ymmärtämiseen ennen maisterivaiheen erikoistumista Yhteiskuntatieteiden ja filosofian kandidaatti- ja maisteriohjelma Terveystieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelma Luonnonvarat ja ympäristö -kandidaatti- ja maisteriohjelma JYU. Since 1863.

21 Opintojen kustannukset
Yliopistossa opiskeleminen on maksutonta Rahaa menee opinto- materiaaleihin, asumiseen, elämiseen ja liikkumiseen Opintoraha + opintolaina = opintotuki Yleinen asumistuki JYU. Since 1863.

22 Kysy hakemisesta ja opiskelusta
Hakijapalvelut p Opiskelijalähettiläät FB: jyopiskelijalahettilaat IG: jyuopiskelijalahettilaat JYU. Since 1863.

23 Tervetuloa joukkoomme!
JYU. Since 1863.


Lataa ppt "Neuvoja ja vinkkejä opintojaan pohtiville"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google