Kirjoita omia muistiinpanoja tähän

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Advertisements

 Oppilashuolto on keskeinen peruspalveluita tarjoavan koulun tukirakenne, jonka tehtävänä on huolehtia oppilaiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta.
Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava sekä ryhmämuotoinen perhetyö Toiminta-ajatus Auttaa, opastaa, ohjata perheitä arjessa ja vanhemmuudessa,
P ERHENEUVOLA LAPSEN JA PERHEEN TUKENA Perheiden hyvinvoinnin tukeminen, vanhempainilta Psykologi Saana Sievers.
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
Kouluterveydenhuolto Koulutulokkaan vanhempainaamu.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Yleistä - rehtori kutsuu koolle - kokoontumisista kirjoitetaan muistio: vuotuiset vastuualueet/työtehtävät -kokoontuminen noin 2-4 kertaa lukuvuodessa.
Lapsikeskeinen tilannearvio Lastensuojelutarpeen arviointi peruspalveluiden sosiaalityössä Vertaiskonsultaatioseminaari Metsä-Luostolla /
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Opiskeluhuollon palvelut Marke Hietanen-Peltola, LT, ylilääkäri Oikeus oppimiseen
Kukkulan koulun konsultoiva erityisopettaja haasteellisen oppilaan tukena Kukkumäentie 27a, Jyväskylä
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
PITKÄLAHDEN JA PYÖRÖN KOULUT.  Rehtori (toimii ryhmän vetäjänä)  Apulaisrehtori  Apulaisjohtajat  Kouluterveydenhoitajat  Koululääkärit  Koulupsykologi.
Anne Luoma / VARHAISERITYISKASVATUS. Kunnan järjestämässä ja tukemassa päivähoidossa olevien tukea tarvitsevien lasten osuus päivähoitoikäisistä.
VESO Anne Hakanen Pirjo Vuorio Jaana Karlamaa NOPS 7.5. Osa-aikainen erityisopetus.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Varhaiskasvatus lapsen hyvinvoinnin tukena Kehittämistyöryhmän tapaaminen klo 9-11 Tampereen virastotalo, rh 2, 5 krs Susanna Raivio ja Maria.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Th, TtM, kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Henkilöstön tukeminen ja muutosturva
Yhteistyö nivelvaiheessa esiopetuksesta kouluun
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
Asiakas Esiopettaja/kelto
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Esiopetuksen vuosiympyrä
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Asiakirjojen siirto oppilaan siirtyessä toiselle opetuksenjärjestäjälle Lain mukaan täytetyt pedagogiset asiakirjat ( arviot, selvitykset, oppimissuunnitelmat.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Saana Savela
Perheeseemme kuuluu erityislapsi
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Pääkaupunkiseutu Varhaiskasvatuksen asiakaskysely TULOSTEN YHTEENVETO
SUUNNITELMALLINEN VARHAISKASVATUS
Sosiaalialan tehtävärakenne
Ryhmäytyminen nivelvaiheissa
Yhteistyölomake käyttöön myös muille ikäryhmille kuin 4-vuotiaille.
Vanhempainillat 20 & Johanna Honkanen-Rihu, rehtori
OT-keskus Erityistaso
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Lukion opiskeluhuolto
Erotilanteen palveluilla kohti sovinnollisuutta
Eri viranomaisten välinen yhteistyö ja yhteinen toimintamalli
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Varhaisvuosien erityiskasvatuksenhanke 2005 – 2007 VARVEKA
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Uusi suunta työelämään -hanke
EROTILANTEEN PALVELUILLA KOHTI SOVINNOLLISUUTTA Eroauttaminen Kainuussa 02/ Marika Uhlbäck, projektisuunnittelija Mukava Kainuu -hanke.
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Iloa, innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin
Tervetuloa Innokylään!
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
Perheoikeudelliset palvelut
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Kristiina Laitinen Opetusneuvos Opetushallitus
JÄMSÄNJOEN YHTENÄISKOULU
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Kirjoita omia muistiinpanoja tähän Päiväkodin johtaja Muut yhteistyökumppanit Varhaiskasvatuksen opettaja Kirjoita nimi tähän Kirjoita nimi tähän Koulukuraattori  Päiväkodin johtaja vastaa yksikkönsä esiopetuksesta, esiopetuksen yhteisöllisen oppilashuollon kehittämisestä ja toteuttamisesta osana varhaiskasvatusta. Sovittaessa päiväkodin johtaja voi osallistua monialaisen asiantuntijaryhmän tapaamiseen.  Oppilashuoltotiimi tukee, ohjaa ja tekee yhteistyötä lapsen ja perheen tarpeeseen perustuen myös seuraavien tahojen kanssa: Neuvola- tai koululääkäri, suun terveydenhuollon toimijat, fysio-, puhe- ja toimintaterapeutit, perheneuvolan, sosiaalityön ja lastensuojelun työtekijät sekä vanhempien palveluiden ammattilaiset.  Lasten ollessa esiopetuksessa lastenhoitajat ja avustava henkilöstö ovat tiiviisti mukana lasten arjessa. Perheet voivat saada tukea myös järjestöiltä, säätiöiltä ja seurakunnilta.  Kirjoita nimi tähän Kirjoita nimi tähän Varhaiskasvatuksen opettaja vastaa lapsen esiopetuksen suunnitelmallisesta toteutumisesta. Yhdessä lapsen ja vanhempien kanssa laaditaan lapsen tuen tarpeen mukainen esiopetuksen oppimissuunnitelma. Varhaiskasvatuksessa voi työskennellä myös varhaiskasvatuksen sosionomeja lapsenne ja perheenne tukena. Kuraattorin työn tavoitteena on koko yhteisön hyvinvoinnin sekä sosiaalisten taitojen tukeminen. Kuraattori työskentelee lasten arjessa, tapaa lapsia ja vanhempia ja tukee esiopetuksen henkilöstön työtä omalla asiantuntemuksellaan lasten ja perheiden tarpeiden edellyttämällä tavalla.  Terveydenhoitaja (neuvola tai koulu) Varhaiskasvatuksen erityisopettaja  Kirjoita nimi tähän Koulupsykologi Tapaa lapsia esiopetusvuoden aikana neuvolassa tai kouluterveydenhuollossa, joskus myös esiopetuksen tiloissa. Hänen tehtävänään on lasten ja perheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen ja tukeminen sekä elintapaohjaus. Tapaamisessa tehdään lasten terveydentilaan ja kasvuun liittyvät tarkastukset. Terveydenhoitaja tukee ja ohjaa perheitä tarvelähtöisesti muihin sosiaali-ja terveyspalveluihin ja tekee yhteistyötä esiopetuksen kanssa. Kirjoita nimi tähän Kirjoita nimi tähän Varhaiskasvatuksen erityisopettaja tekee yhteistyötä lapsen, vanhempien ja esiopetuksen henkilöstön kanssa. Lapsen ja perheen tuen tarpeet määrittävät erityisopettajan roolin lapsen, vanhempien ja henkilöstön tukemisessa ja ohjaamisessa. Osa-aikaisen erityisopetuksen järjestäminen on varhaiskasvatuksen erityisopettajan vastuulla.  Koulupsykologin työn tavoitteena on lasten oppimisvalmiuksien ja hyvinvoinnin tukeminen yhdessä vanhempien kanssa. Koulupsykologi työskentelee lapsen ja perheen kanssa yksilökohtaisesti, ryhmässä ja koko yhteisöä asiantuntemuksellaan tukien lasten ja perheiden tarpeiden edellyttämällä tavalla.  Kirjoita omat muistiinpanosi tähän Kirjoita omia muistiinpanoja tähän