Ajankohtaista julkisista hankinnoista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Advertisements

OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Talousjohtaja Henri Partanen
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Terveydenhuollon esimiesten koulutuspäivät
HANKINTOJEN KILPAILUTTAMINEN Kertausopinnot ”Lyhyt oppimäärä”
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
EU ja sähköiset hankinnat Saila Eskola KTM.
Hankintaprosessi- asianhallinta /Tampere
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Työolosuhteiden järjestelytuki
Elinvoimaa ja älykkäitä hankintoja Hankinta asiamies Häme.
HANKINTALAKI Lähellä tuettua ruokaa ammattikeittiöihin – seminaari Anne Kalmari
Sähköiset hankinnat kuntasektorilla Lainsäädännön kehitys Saila Eskola KTM.
yritysten menestystekijöinä Johanna Luukkonen, hankintapäällikkö
Hankintailta Jari-Heikki Laitinen. PK-yritysten mahdollisuus Perustoiminnot -Tietoinen hankinnoista -Kaupungin hankintakalenterin läpikäynti.
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
EVA 2010 ”Säädösten muutoksia tarvitaan etenkin tietoon (tietosuojasäännökset) ja julkisen vallan suoritteisiin (maksuperustelaki) kohdistuvan lainsäädännön.
KDK-asiakasliittymä – ajankohtaista Syyskuu 2010 Kristiina Hormia-Poutanen.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ulla Rönnberg Aikis –hankkeiden IV käsikirjoitusseminaari AIKUISTEN MAAHANMUUTTAJIEN KIELIKOULUTUS-
Hankintojen suorittaminen
Rakennerahastohankkeiden kustannusten tukikelpoisuudesta
FinELib-aineistojen kilpailuttamisen hyödyt ja haasteet FinELibin asiantuntijaseminaari Toni Vesterinen.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
FinELib-aineistojen kilpailuttaminen Osa FinELibin aineistoista (vuosittain n aineistoa) kilpailutetaan hankintalain mukaisilla menettelyillä Aineisto.
Evtek Projektori Käyttöönotto Teemu Tammivaara, VBP04S.
HANKINTAILTA YRITTÄJILLE
Tutkijan identifiointi –seminaari Kommentteja Eeva Rantala |
Yksityistieprojektin kilpailuttaminen LÄHTÖKOHTA: Tienpidon hankinnat on syytä kilpailuttaa aina. Yksityistien perusparantamiset, kunnossapidon, materiaalihankinnat.
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
Tarhapaikkojen rekisteröinti Eviralle Tuula Lehtonen SML:n Talvipäivät Tampere.
Perusparannushankkeen toteutus tiekunnassa  Mitä tiekunnassa päätetään?  Milloin päätöksiä pitäisi tehdä?  Onnistuuko kilpailuttaminen?
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Osallistu Lohjan kaupungin pienhankintoihin helposti ja turvallisesti Pienhankintapalvelu Sami Helander
Tietohallintolaki Hannele Kerola Lainsäädäntöneuvos.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Mitä on nettiketti? Esite A Ohjeita netin turvalliseen käyttöön Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessasi Älä kirjoita sähköpostissa.
Hankintasuunnittelu ja tarjouspyynnöt - pilvipalvelu
Innovatiiviset hankinnat Innokylässä
Sähköiset työkalut tarjousten jättäjän apuna
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Oppimisanalytiikka ja suostumusten hallinta
Hankinnoilla työllistämisen malli
Parasta palvelua ”kansallinen toiminnan muutos ja uusi tietojärjestelmä” Johanna Mätäsaho.
Dokumenttikartta tiedonkeruupalvelun hankinnan hankinta-asiakirjoista
SÄHKÖISET OPINNÄYTETYÖT TURUN YLIOPISTOSSA
Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa
Kuntien pienhankinnat Marjojen jatkojalostuskurssi
Sisäänrakennettu ja oletusarvoinen tietosuoja sekä JHKA
Tietohallintolain perusteella annettavien asetusten valmistelu
Kaupungin hankintaohjeistus uudistuu
Liikennepalvelulain mukaiset yhteentoimivuuden vaatimukset
Yhdistykset ja tietosuoja-asetus – mikä muuttuu?
Hankintalain mukainen menettely
Sisältö Miksi hankintojen erityispiirteiden tunnistaminen on tärkeää
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
TIETOSUOJA-OHJEET JOUKKUEILLE JA JAOSTOILLE
Rautatiealan toimijoiden sidosryhmätilaisuus
Tietosuoja EU:n tietosuoja-asetuksen siirtymäaika päättyy
Tietosuoja- asetus GDPR (General Data Protection Regulation) Henkilökunnan koulutus Samu Raunela ICT Factor 2018 Ver.1.7.
<Hankkeen nimi>
Kokonaisarkkitehtuuria koskeva sääntelytarve
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Kehittämishankkeista Virtaa ja Synergiaa
Tuotesuunnittelu ja tietosuoja-asetus OTK Maria Rehbinder
EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)
Kooste työpajan kysymyksista
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Tietosuoja järjestötoiminnassa
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista julkisista hankinnoista Hankintailta 25.4.2018 SSYP –kehitys, Saarijärven kaupunki

Ajankohtaista julkisista hankinnoista EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaikutus julkisiin hankintoihin ESPD-lomake ja sen täyttäminen Sähköisten järjestelmien käyttöönotto Kaupungin hankintakalenteri

EU:n yleinen tietosuoja-asetus Voimaan 25.5.2018 Tietosuojaperiaatteiden mukaan henkilötietoja on • käsiteltävä lainmukaisesti, asianmukaisesti ja rekisteröidyn kannalta läpinäkyvästi • käsiteltävä luottamuksellisesti ja turvallisesti • kerättävä ja käsiteltävä tiettyä, nimenomaista ja laillista tarkoitusta varten • kerättävä vain tarpeellinen määrä henkilötietojen käsittelyn tarkoitukseen nähden • päivitettävä aina tarvittaessa ‒ epätarkat ja virheelliset henkilötiedot on poistettava tai oikaistava viipymättä • säilytettävä muodossa, josta rekisteröity on tunnistettavissa ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen tietojenkäsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten.

Tietosuoja-asetuksen vaikutus julkisiin hankintoihin Hankintayksikön huomioitava asetuksen vaatimukset kilpailutuksessaa Ehdottomia vaatimuksia – jos eivät täyty, tarjous hylättävä Henkilötietojen käsittelyä ja rekisterien pitämistä sekä kaikkia niihin liittyviä palveluita koskevat määritykset ja toimintamallit, joihin taloudellisen toimijan on sitouduttava ja joihin sillä on tarvittaessa tekniset ja muut edellytykset Kunnan on muistettava tietosuojan tiukennus aina, kun se kilpailuttaa palvelua, jonka tuottamiseen tarvitaan kunnan kokoamaa henkilötietojärjestelmää. Aiemmat sopimukset tulisi päivittää

ESPD-lomake ja sen täyttäminen Pakollinen vaatimus EU-hankinnoissa TEM:n ohjeistus on www-sivulla http://tem.fi/documents/1410877/2132242/ESPD- v%C3%A4line/248a72a3-8921-4f11-b316-d9df153b784c Kuntaliiton hankintayksikön ohjeistus: https://www.hankinnat.fi/eu- hankinta/soveltuvuus/yhteinen-eurooppalainen-hankinta-asiakirja-espd 18.4.2018 alkaen ESPD on aina laadittava sähköisesti (hankintalain 87 § 3 momentti). Velvollisuus sähköisen ESPD:n käyttöön on sekä hankintayksiköllä että tarjoajalla: hankintayksikkö toimittaa sähköisen ESPD:n saataville hankinta-asiakirjojen ohessa, ja tarjoaja jättää täytetyn lomakkeen sähköisenä hankintayksikölle.

Sähköisten järjestelmien käyttöönotto EU-hankinnat: ESPD –lomake täytettävä sähköisenä Vuoden 2017 alussa voimaan astunut hankintalaki edellyttää EU-hankintojen kilpailuttamista sähköisesti. Siirtymäaika päättyy lokakuussa 2018, jolloin jokaisella hankintayksiköllä on oltava käytössä sähköinen alusta, johon tarjoukset tehdään Tämän jälkeen tarjouksia ei voida jättää paperilla tai sähköpostin liitteenä Saarijärvellä on keväästä 2017 otettu käyttöön Cloudia-pienhankintapalvelu: tarjouspyynnöt ovat ko. alustalla ja tarjoukset jätetään sinne, laajennetaan kaikkiin hankintoihin loppuvuodesta 2018 Jokin sähköinen järjestelmä otettava käyttöön KAIKISSA KUNNISSA lokakuusta 2018.

Miten tehdä tarjous: sähköisten järjestelmien tuki Cloudian oma tukiportaali http://tarjoajat.cloudia.fi/fi/support/home Opetusvideot: https://www.youtube.com/watch?v=Emvwt61XQd0 Neuvontapalvelut: K-S hankinta-asiamies, SSYP Kehitys Kun tarjous tehdään sähköisessä portaalissa, järjestelmä pitää huolta siitä, että mitään ei jää pois!

Kaupungin hankintakalenteri Julkaistaan osoitteessa http://www.saarijarvi.fi/sisalto/talous Hankintakalenteri perustuu kunkin toimialan ja vastuuryhmän antamiin tietoihin kuluvan vuoden hankinnoista Kalenteri päivitetään kuukausittain – kun uusia hankintatarpeita tulee, päivitys kirjataan hankintakalenteriin Käynnissä olevat hankinnat: tiedot julkaistaan osoitteessa http://www.saarijarvi.fi/kuntainfo/kaupungin-hankinnat/kaynnissa- olevat-tarjouskilpailut, ko. sivuilta linkki Hilmaan sekä Cloudian tarjousportaaliin