Liikenneviraston tehtävät liikennepalvelulain mukaan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Advertisements

Henkilöliikenne muutoksessa Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät
©Tampereen kaupunki Tampereen kaupunki, tietohallinto Business with Public Information Oct 2, 2007, Tampere Tampereen kaupunki julkisen tiedon jakelijana.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Guide Jouni Tuomisto, THL Johdanto TEKAISU (ympäristöstä aiheutuvien TErveyshaittojen arviointi KAIkkeen SUunnitteluun ja päätöksentekoon) on kolmevuotinen.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Suunnitelmia Jyväskylän yliopiston verkkosivuston uudistamiseksi
Ympäristöministeriö / Katri Tulkki / Kauppa yhdyskuntien kehityksessä1 Palvelurakenteen kehittämisen työkaluja.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Mitä Osaamispankki voi tarjota? Juulia Tuominen
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Sähköisen asioinnin visio, toiminta- ja tietoarkkitehtuuri
PILOTOINNIN VALMISTELUAIKATAULU 2014 PILOTOINTI- SUUNNI- TELMAN HYVÄKSY- MINEN KOULUTUS- SUUNNITELMAN TEKEMINEN KOULUTUKSEN TOTEUTTAMINEN PISTEIDEN.
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
Ajankohtaista Mela-turvasta Syyskuu Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilaki MATAL – uusi laki voimaan vuoden 2016 alusta Laki on kirjoitettu.
SJTL hallitus Jäsenyhdistyksellä täytyy olla vuosikokouksen valitsema hallitus. Hallituksen tehtävät koskevat yhdistyksen hoitamista huolellisesti.
Valtion ja kunnallisen aluehallinnon sekä kuntien työnjakoa selvittänyt työryhmä.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
JulkICTLab Projektipäällikkö Kirsi Pispa, CSC. JulkICTLab lyhyesti JulkICTLab on avoimeen dataan perustuvien palvelujen kehittämisympäristö Osa VM:n julkisen.
KARTOITA JA SELVITÄ Työ tehdään osana kokonais- ja tietoarkkitehtuurityötä Määritä avaamisprosessin vastuut tarvittavan asiantuntemuksen ja osaamisen mukaan.
Digitaalisen infran täydennyskoulutus
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Terveisiä kentältä erikoissairaanhoidon näkökulmasta
Tiedon hyödyntämisen edistäminen lainsäädännön keinoin
Laajakaistan toimeenpano- ohjelma
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Tervetuloa Innokylään
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Karjalassa
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Datan avaamisen ohjeistus
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
Tervetuloa Innokylään
Henkilöstöhallinnon käsikirja
Tilinpäätösten toimittaminen rakenteellisessa muodossa
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Liikenteen palvelulaki
Liikennepalvelulain ja valtioneuvoston asetuksen mukaiset olennaisia tietoja koskevat velvoitteet käytännössä Martin Johansson
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
Osatyökykyisille tie työelämään
Liikennepalvelulain ja valtioneuvoston asetuksen mukaiset olennaisia tietoja koskevat velvoitteet käytännössä Toni Bärman, Liikennevirasto, joukkoliikenteen.
Liikenteen palvelulaki
Avoimen tiedon tavoitteet
Pro Gradu tutkielma Taru Hynninen
EDELLYTYKSET AVOIMEN DATAN HYÖDYNTÄMISELLE LIIKETOIMINNASSA
Liikennepalvelulain mukaiset yhteentoimivuuden vaatimukset
Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivä
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Trafin rooli ja tehtävät
Yhteinen keittiö -hanke
Siviilivalmiusyksikön päällikkö Jussi Korhonen, SM/PEO
Saavutettavuusvalvonta
LIKE –foorumin vuositapaaminen
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.
Kansallinen palveluväylä
Liikenneviraston tehtävät liikennepalvelulain mukaan
Sidosryhmiin / viranomaisiin vaikuttaminen
Maakunnan konserniohjauksen työkalut
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Esityksen transkriptio:

Liikenneviraston tehtävät liikennepalvelulain mukaan Jenni Eskola 4.10.2017

Liikennepalvelulaista aiheutuvat keskeisimmät muutokset Livin tehtäviin Liikenneviraston tehtävät laajenevat joukkoliikenteestä kattamaan liikkumispalveluja Virasto seuraa jatkossa liikkumispalvelujen kysyntää ja tarjontaa sekä yhteensovittaa niiden kehittämistä Viraston tehtävät koskevat jatkossa myös mm. taksiliikenteen ja uusien liikkumispalvelujen tuottajia, jotka ovat virastolle uusia sidosryhmiä  verkostoyhteistyötä täytyy kehittää siten, että lain toimeenpanon kannalta keskeiset tahot ovat edustettuina verkostoissa (erillinen sidosryhmäkysely 2018 alussa) Virastolla on liikkumispalveluita koskevia tietovelvoitteita tukevia teknisiä ratkaisuja ja palveluita Viraston nykyinen viranomaisohjaus ja koordinointi (ELY-keskukset, kaupunkitoimivaltaiset viranomaiset) jatkuu osin nykyisellään, mutta viraston rooli muuttuu koordinoivampaan suuntaan Nykyinen joukkoliikenteen koontitietokanta muutetaan palvelemaan Liikenneviraston seurantatehtävää 12/27/2018

Laki liikenteen palveluista – Liikenneviraston tehtävät Liikkumispalveluita koskeva olennainen tieto ja siihen liittyvät velvoitteet 1.1.2018 alkaen Liikenneviraston seurantatehtävät 1.7.2018 Liikenneviraston yhteensovittamis-tehtävät 1.7.2018 12/27/2018

Seuranta- ja yhteensovittamistehtävä 12/27/2018

Liikkumispalvelujen kehittämisen yhteensovittaminen Liikennevirasto seuraa valtakunnallisella tasolla liikkumispalveluiden kehittymistä Lisäksi Liikennevirasto sovittaa liikkumispalveluiden kehittämistä yhteen Alan yhteistyön koordinointi pääosin kuten nykyisinkin (mm. Jousi-yhteistyö) toimijajoukkoa tarpeellisilta osin laajentaen Vireillä olevien kehittämishankkeiden seuraaminen, hyvistä käytännöistä ja toimintamalleista viestiminen Ohjeet ja suositukset käytettävistä standardeista ja tietoformaateista Lippu- ja maksujärjestelmäkehityksen yhteensovittaminen ml. julkiset hankinnat Hyvistä käytännöistä ja toimintamalleista viestimisen pääpainot: Palvelujen kirjo perinteistä joukkoliikennettä laajemmaksi digitaalisen liiketoiminta-ympäristön rakentaminen Liikenne-palvelujen kirjo ilmastotavoitteiden saavuttaminen Kaupunkien liikennepalvelut henkilökuljetusten yhteen-sovittaminen hallituksen asettamien säästötavoittei-den saavuttamiseksi Maaseutumainen liikenne 8.5.2017

Liikenneviraston seurantatehtävä Liikennevirasto seuraa liikkumispalveluiden kysyntää ja tarjontaa on velvoitettu toimittamaan harjoittamansa liikenteen (koskee käytännössä kuljetuspalveluja) tarjontaa ja kysyntää koskevat tiedot määräajoin Liikennevirastolle yleistä seurantaa sekä tilastointia ja tutkimusta varten Liikkumispalvelujen tarjoaja on velvoitettu ilmoittamaan säännöllisesti tarjottavan palvelun aloittamisesta, lopettamisesta ja olennaisista muutoksista Liikennevirastolle 60 päivää ennen, mikäli tiedot eivät ole saatavissa avoimista rajapinnoista Henkilöliikenteen kuljetuspalvelun tarjoaja Liikennevirasto avaa saamansa tiedot ja tekemänsä tilastot avoimen rajapinnan kautta koneluettavassa muodossa vapaasti käytettäväksi. Liikennevirasto on käynnistänyt konsulttityön seurantatehtävän yksityiskohtaisesta toteuttamisesta Toimijoita tullaan haastattelemaan osana konsulttityötä 8.5.2017

Seurannan aikataulu ja ohjeistus Valmiina 1.1.2018 alkaen Kysyntä- ja tarjontatiedon tarkempi määrittely sekä kuvaus tiedon toimittamisesta Valmiina 1.7.2018 alkaen Tekniset työkalut tiedon toimittamiseen (toteutus osittain nykyisillä toimintavoilla (JUKU), osin uusilla tietojärjestelmäratkaisuilla) Ohjeistus muutoksista ilmoittamiseen Liikennevirastolle ja siihen liittyvät tekniset ratkaisut (ns. 60 pv:n sääntö) Laissa edellytetty ensimmäinen laajempi seuranta toteutetaan vuoden 2018 loppuun mennessä yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan kesken Henkilöliikenteen seuranta tarkemmin + muiden liikkumispalvelujen kehittyminen sisältäen yhteensovittamisen tilannekatsauksen Liikennevirasto tulee kysymään seurantatietoja ensimmäisen kerran syksyllä 2018 12/27/2018

Lain toimeenpanoon liittyvä yhteistyö 12/27/2018

Verkostomainen yhteistyö Lain toimeenpanosta tiedotetaan monen eri Liikenneviraston kanavan kautta Lain toimeenpanoon liittyvä liikenneviraston nettisivu: www.liikennevirasto.fi/liikennepalvelulaki Liikenneviraston youtube-kanavalla on Helsingin tilaisuudesta (10.10.) video: https://youtu.be/3zvWhlr-gts Uutiskirjeet ja tiedotteet Kehittämisprojektien oma tiedotus Liikenneviraston joukkoliikenteen sähköpostilaatikko palvelee yhteydenottoja varten: joukkoliikenne@liikennevirasto.fi Tunnistetut hyödynnettävissä olevat verkostot/viestintäkanavat: Jousi-ryhmä (joukkoliikennealan keskeiset toimijat) ITS Finland ja Liikennelabra Joukkoliikenteen toimivaltaisten viranomaisten tapaamiset Toimijoiden omat viestintäkanavat, esim. Linja-autoliiton ja taksiliiton koulutukset, työryhmät, uutiskirjeet Kuntaliiton kuntakirjeet Trafin nettisivut 12/27/2018