Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija Psykologian laitos / JY

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Advertisements

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Hoitotyön keskeiset käsitteet
Esteettömän opiskelun huominen Timo Lehtinen ESOK-seminaari
Esteetön opiskelu Jyväskylän yliopistossa Hannu Puupponen Hakija- ja opiskelijapalvelu (T256)
Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikkö LUONNONVARA-ALAN OSASTO.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
Ammatillisen koulutuksen kysymykset ja silta työelämään VAMPO toimenpiteet 64, 65, 66 Opiskelijoille suunnatut tukitoimet ja erityisopetus yleisissä ammatillisissa.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
JY opiskelija- lähettiläät. Opiskelijalähettilästoiminta Lähettilästä 2011 huhtikuusta alkaen: Verkossa (Plonesivu, Facebook-sivut ja - ryhmät,
Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |
2/2009 Nordplus Info /2009 Nordplus Korkeakoulutus - Päämäärät Edistää korkeakoulujen verkottumista, kokemusten, hyvien käytänteiden.
OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Tutorin linkkipaketti opiskelijan terveyden, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi Opiskelu, opiskelutaidot.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
NYKYTILAN KUVAUS Maaseudun kehittäminen
Aarresaari.net käyttäjien kokemustenvaihtoa
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Vilpistä ja sen selvittämisestä | Petri Sjöblom
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
HelliTalent Moniammatillisesti toimien - yhdessä yrittäen
Tulevaisuuden uutta osaamista
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
RYHMÄT SYKSY 2015 RENTOUTUSRYHMÄT Rentoutusryhmät järjestetään Kalevantien toimipisteessä syksyllä Ensimmäinen ryhmä pidetään ma 21.9., ja.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Tervetuloa Innokylään
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Vaativan erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien täydennyskoulutuskokonaisuus
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Jämsän ammattiopiston opiskelijayhdistys on perustettu
Opetustoimi osana Jyväskylää
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Monialainen yhteispalvelu
Maahanmuuttajien korkeakoulutus
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Ammatinen koulutus uudistuu
Syö aivosi virkeiksi™ -tyhykoulutus
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Sosiaalialan tehtävärakenne
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Oma tupa, oma lupa - Kotona asuvan ikääntyvän itsemääräämisoikeuden tukeminen palveluilla Keski-Suomen hankesuunnitelma vanhuslain toimeenpanoon varattuun.
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
Student Life - Hyvinvointisi tueksi
Maakuntakirjastokokous
Kysely opintojen ohjauksesta
Kirjoitusviestinnän opinnot yliopistossa
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
VÄHÄN LIIKKUVIEN AKTIVOINTI
Mielenterveys ja päihdestrategia 2012
Tervetuloa Innokylään!
Omnia.fi/yhteishaku.
Validointi vapaassa sivistystyössä
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
HyMinä – hyvinvoiva minä Porukalla hyvinvointia?
Hei sinä 8.- tai 9.-luokkalainen _________seura XX_______ tarjoaa sinulle Sporttitettiä Jos sinua kiinnostaa liikunta-, kasvatus- tai opetus-ala, me tarjoamme.
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Jyväskylän yliopiston Student Life: Opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn tukena Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija Psykologian laitos / JY 26.12.2018 JYU. Since 1863.

Ota elämä haltuun ja voi paremmin! Opiskelija: Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? Tökkiikö opiskelu? Pohditko kehen ottaa yhteyttä tai mistä etsiä apua? Tarvitsetko sinä tai ystäväsi keskusteluapua? Tarvitsetko vinkkejä arjenhallintaan, ajankäyttöön, stressinhallintaan tai opiskelutaitoihin? Onko Student Lifen hyvinvointitoiminta sinulle jo tuttua? Oletko kuullut Hyviksistä, Opiskelijan kompassista, Opiskelun taitokartasta, HYVY- kurssista, Opiskelijoiden päihdeohjelmasta, kiusaamisen ja häirinnän ehkäisymallista tai Esteettömyys suosituksista? Tiedätkö, että sinulla on myös mahdollisuus hakea apua oman yliopistosi psykologian, erityispedagogiikan, terveyden edistämisen ja ohjauksen asiantuntijoilta?

JY Student Life ohjausjärjestelmä – hyvinvointikokonaisuus Yksilölliset opiskelu-järjestelyt Tehostettu ohjaus Opiskelijan kompassi ja Opiskelun taitokartta YTHS+muu ohjausverkosto Hyvikset/Goodiet HYVY-kurssit ja muut opiskelukykyä tukevat kurssit Opintojen ohjaus ja opetus

Opiskelijoiden opiskelukykyä tukevan ohjauksen eri muodot Erilaisilla ohjauksen muodoilla pyritään vastaamaan heterogeenisen opiskelijajoukon erilaisiin ohjaustarpeisiin Ohjauksen kolme tasoa: Perusohjausta (opetus, ryhmäohjaus ja HYVY001-kurssit) tarjotaan laajalle opiskelijajoukolle. Mikäli perusohjaus ei riitä opiskelijan ohjaustarpeisiin, hänellä on mahdollisuus hakea täydentävää ohjausta (hyvikset, YTHS+muu ohjausverkosto, Opiskelijan kompassi ja Opiskelun taitokartta). Näihin hakeudutaan joko suoraan opiskelijan omasta aloitteesta tai vaihtoehtoisesti ohjaustoimijan tukemana. Tehostettu ohjaus on tarkoitettu niille, jos opiskelija tarvitsee erityisohjausta. Tehostettua ohjausta antavat opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn tukemiseen erikoistuneet asiantuntijat. Opiskelija voi hakeutua tehostettuun ohjakseen hyviksen, esteettömyysyhdyshenkilön, YTHS:n tai Opiskelijan kompassin tukihenkilön ohjaamana 

Opiskelijan hyvinvoinnin tukena

JY Student Life opiskelijakontaktit lv 16-17– hyvinvointikokonaisuus Hyvikset yhteensä 450 ohjausta/vuosi. Goodiet yhteensä 60 ohjausta/vuosi. Opiskelijan kompassi ohjauskertoja 270 kpl kasvokkain ja 270 kpl verkon kautta. Yhteensä 540 ohjausta/vuosi. Opiskelijan kompassi kansainvälisille opiskelijoille: Ryhmäohjaustapaamisia 5 x 18 opiskelijaa sekä 2 x 18 (36) yksilöllistä ohjausta /vuosi Opiskelijan kompassi verkko-ohjelman itsenäinen käyttö: n. 4000 kirjautumista/vuosi. Opiskelijan taitokartta 120 ohjausta/vuosi Lukitestauksia n. 60 opiskelijaa/vuosi Tehostettu ohjaus n. 150 ohjausta/vuosi Hyvy001-kurssi 500 opiskelijaa/vuosi. Hyvy002-verkkokurssi 60 opiskelijaa/vuosi

JY Student Life – hyvinvointikokonaisuuteen liittyvät muut toiminnot Lisäksi mm.: Henkilöstölle koulutusta, ohjausta ja konsultointia Muu ennaltaehkäisevä hyvinvointitoiminta (toimintamuotojen kehittäminen mm. Kielikeskuksen kanssa, verkostoyhteistyö hyvinvointitoimijoiden kanssa) Toiminnan vaikuttavauuden tutkimus Psykologian ja erityispedagogiikan opiskelijoiden työelämätaitojen kehittäminen

Lisätietoa Facebookissa tuoreimmat: www.facebook.com/jyustudentlife Netissä laajemmin Student Lifesta – opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisestä https://www.jyu.fi/studentlife/hyvinvointi Asiantuntijat, psykologian laitos: Hanna Laitinen, hyvinvointisuunnittelija Panajiota Räsänen, projektitutkija Irma Kakkuri, erityispedagogiikan asiantuntija Elina Savilahti, erityispedagogiikan asiantuntija