HI8 – Historian abikurssi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kokemuksia historiakerhosta
Advertisements

Ihmisen varhaishistoria
Tervetuloa vanhempainiltaan!
ARJEN HISTORIA HI08.
KJ-I S2003 / Auvo Häkkinen, CT50A2601 / Heikki Kälviäinen0 - 1 Tervetuloa! CT50A2601Käyttöjärjestelmät (4 op)
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
VINKKEJÄ JA IDEOITA LUKION KEMIAN 1. KURSSIN TOTEUTUKSEEN
Tervetuloa!.
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
UMF I Luento 7. Viime kerralta Lue II.5 ja II.6. Lause II.5.1 tapauksessa f(x,y) = (x, sin(y)) ja g(x, y) = (cos(x), y). Voit lähettää epäselvistä kohdista.
Neoliittinen vallankumous ja korkeakulttuurien synty
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Neoliittinen vallankumous
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Euroopan historia.
Ihminen, ympäristö, kulttuuri Hi1 Karhulan lukio.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Johdatus ympäristön historiaan.
Historia 5 ensimmäinen viikko. Aluksi Luetaan ja keskustellaan artikkelista: et/lue/2015/10/suomalaist en-alkupera-y-dna-paivitys.
FIBS Mitä sinä teit viikonloppuna? Mitä sinä teit perjantaina, lauantaina, entä sunnuntaina? Missä sinä olit? Kenen kanssa sinä olit viikonloppuna?
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Maanviljelyn synty.
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
- yhteisö, yhteistyö, tasa-arvo, tarpeiden tyydytys ja yhteisomistus
Jokilaaksot.
HI04- Eurooppalaisen maailmankuvan kehittyminen
4. MONO-päivä Klo
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
maailman (ja siis Suomenkin) historiaa v
Tutkielman teko-ohjeet
Korkeakulttuurit ja Egypti
Jokilaaksojen ensimmäiset korkeakulttuurit
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
ORGANISOINNIN PERUSTEET
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Kartografian historia
Mesoamerikkalainen kulttuuri
SUOMEN ESIHISTORIA.
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
USKONTO JA KULTTUURI UE1 LAJM.
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
SUOMEN HISTORIA ENNEN AUTONOMIAA
Suomi irtautuu sodasta
Kotitalouden kurssit lukiossa
Terveystiedon YO-kirjoituksiin valmistava kurssi
Opinto-ohjaaja Johanna Ottavainen
Terveystiedon ainereaali
Suomen esihistoria Suomen asuttamisesta historiallisen ajan alkuun
Luku 13 – Raamatun tutkimus
MITÄ MAANVILJELYN SYNTY MERKITSI?
Kertaus Teknologian kehitys kirjan kuvissa.
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Vertais-auditointi-sparraus
Maatalouden läpimurto ja korkeakulttuurien syntyminen
Maaesittely Kolmen hengen ryhmätyö
Viherlaakson lukio Kevät 2017
I PYYNTIKULTTUURISTA MAANVILJELYYN
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
MITÄ MAANVILJELYN SYNTY MERKITSI?
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Näkökulmia kuvien ja tehtävien avaukseen: jokilaaksot
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
   S2-opetuksen ja reaaliaineiden opetuksen yhdistäminen sekä Kartta-pedagogiikka Leo Jäppinen
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Esityksen transkriptio:

HI8 – Historian abikurssi

Esittäytyminen

Asenne alussa ratkaisee lopputuloksen Hyvä abi. On loppurutistuksen aika. Malta lukea ja usko itseesi. Ahkeruus varmasti palkitaan. Teet parhaasi – kukaan ei vaadi sinulta enempää. Tehdään yhdessä hyvä tulos kirjoituksiin. Vastuu on sinulla, opettaja auttaa kun pyydät ja suostut ottamaan apua vastaan. Aloitetaan työ tänään – ja juhlitaan 2.6.2018!

Kurssin sisältö ja tavoitteet Kurssin tavoitteena on antaa hyvät valmiudet historian yo-kokeeseen Kurssilla kerrataan pakollisten kurssien (HI1-3) keskeiset sisällöt ja harjoitellaan vastaamista erilaisiin yo-kokeen tehtävätyyppeihin Opettajan ajatus toteutuksesta: Kerrataan joitakin teemoja opettajan johdolla sekä ratkaistaan vanhoja yo-tehtäviä oppitunneilla ja kotona. Arviointi: Kurssista saa suoritusmerkinnän ja kurssin laajuus on ½-kurssia. 16 oppituntia + preliminäärikoe koeviikolla. Suoritusmerkinnän saaminen edellyttää aktiivinen osallistumista kurssilla eli preliminäärin tekemistä sekä tuntitehtävien & kotiesseiden tekemistä ja läsnäoloa tunneilla. Mikäli sinulla on päällekkäisyyksiä muiden kurssien kanssa, tule keskustelemaan minun kanssani niin sovitaan korvaavat tehtävät yhdessä. Ajatuksenani olisi pitää 10 x 45min ennen joulua ja loput 6x45min tammikuussa + 3h preliminäärikoe koeviikolla.

Keskeiset teemat HI1: Korkeakulttuurit, antiikki ja keskiaika, uusi aika, teollistuminen ja modernien yhteiskuntien synty HI2: 1800-luvun poliittinen historia, 1ms syyt ja seuraukset, demokratiat ja diktatuurit, 2ms syyt ja seuraukset, kylmän sodan aika, kansainväliset suhteet kylmän sodan jälkeen HI3: Suomen historia autonomian ajalla, sortokaudet ja itsenäistyminen, sisällissota ja nuoren tasavallan aika, suomi maailmansodissa, suomi kylmän sodan aikana ja sen jälkeen Vastaustekniikan harjoittelu

YO-Kokeen rakenne ja arvostelu & pisterajat

Keskeiset periaatteet Tällä kurssilla kerrataan asioita – ei opiskella juurta jaksaen uutta Vastuu oppimisesta on sinulla itselläsi tavoitteesi mukaan KYSY ROHKEASTI JA PYYDÄ APUA – TYHMIÄ KYSYMYKSIÄ EI OLE!

Valmistautuminen on prosessi Kaiva viimeistään nyt vanhat kurssikirjat esille ja tuo opettajan käskemät kirjat kullekin tunnille Kurssin aikana tee tehtävät niin hyvin kuin pystyt Kurssin lopulla laaditaan lukusuunnitelma ja pidä siitä kiinni Lue kurssikirjat ensin läpi, sen jälkeen tee niistä muistiinpanot ja lue vihkot läpi.

Lähtötasotesti HI1

HI 1: Esihistoriasta antiikin alkuun Paleoliittinen kivikausi 2 400 000eaa Homo sapiens 40 000eaa Kivikauden metsästäjä-keräilijät 20 000-3000eaa Pronssi ja rautakausi 3200eaa-700jaa, korkeakulttuurit 4000eaa

Maanviljelyn synty ja ensimmäiset korkeakulttuurit Maanviljely keksittiin n. 9000eKr, kirjoitustaito n. 3000eKr, raudan valmistus n. 1200eKr Maanviljely keksittiin ilmaston muuttumisen ja/tai väkiluvun kasvun aiheuttaman riistapulan vuoksi  Neoliittinen vallankumous johti pysyvämpiin asutuksiin ja syntyi kyliä ja karjanhoitoa  valtioiden synty joissa hierarkiat  Viljan varastointi lisäsi varallisuutta ja syntyi työnjakoa esim. seppä, kirjuri

Maanviljely ja korkeakulttuurit Korkeakulttuuri = kehittynyt kauppa,hallinto, kirjoitustaito(nuolenpää) ja ammatit Ensimmäinen oli Mesopotamia nykyisen Irakin alueella, jokilaaksojen hyvät viljelymaastot (4000ekr) Mesopotamian rappio 1500eKr eroosion ja ulkopuolisten kansojen hyökkäysten seurauksena Egyptin korkeakulttuuri, niilin tulviminen ja kulkuväylä, vilkas kaupankäynti Intia ja Kiina Minolainen kulttuuri Kreetalla 3000-1400ekr, mykenäläinen aika 1400-1200eaa askeleet kohti antiikkia